Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ


Σε λίγες ημέρες θα δοθεί η τελευταία παράσταση της ΕΛΣ στο θέατρο Ολύμπια με την όπερα ΡΕΑ του Σπύρου Σαμάρα. Όπως ακριβώς ξεκίνησε.. Η αυλαία θα πέσει, τα φώτα θα σβήσουν, η σκηνή θ’ αδειάσει, οι μουσικές θα σωπάσουν. Η πόρτα θα κλείσει αφήνοντας ένα κτίριο γεμάτο από τις ανάσες των δημιουργών. Μέχρι τη στιγμή που κάποιος με αγάπη κι έμπνευση ξανακάνει αυτές τις ανάσες τραγούδι. Γιατί όταν οι άνθρωποι φεύγουν αφήνοντας πίσω τους τέχνη υψηλή, εμπνέουν τους επόμενους να διατηρήσουν τη μνήμη. Αυτή την παραγωγική μνήμη που μας εκτοξεύει στο μέλλον, ακριβώς επειδή αντιστέκεται στην ερήμωση.
Η Εταιρεία Φίλων Εθνικής Λυρικής Σκηνής διοργανώνει συναυλία στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, Λεωφόρος Β. Αμαλίας 4, 5ος όροφος, Πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, 7.30 μ.μ. με τη σοπράνο Δάφνη Πανουργιά.
Τη συνοδεύει στο πιάνο ο Μάριος Καζάς. 
Σχολιάζει ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος. 
Το Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού είναι ένα σπίτι μουσείο με τη γοητεία και την ιστορία της γενιάς του ‘30 στο κέντρο της Αθήνας. Η συναυλία αποτελεί μια επιλογή και ανθολογία κάποιων από τους δημιουργούς που συνδέθηκαν με την ιστορική, πλέον, Οικία Κατακουζηνού. 
Για τη ζωή και το έργο του ζεύγους Κατακουζηνού θα μιλήσει η μουσειολόγος και ψυχή του Ιδρύματος Σοφία Πελοποννησίου.  
Η εκδήλωση αυτή αφιερώνεται στο μέλλον του Θεάτρου Ολύμπια με την ευχή να παραμείνει ένας ενεργός χώρος πολιτισμικής αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails