Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΤΑΜΒΑΚΟ


Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον ακούραστο εργάτη και ερευνητή της Νεοελληνικής Μουσικής Θωμά Ταμβάκο, με Επιστημονική Ημερίδα που είχε ως θέμα: “Η συμβολή του Θωμά Ταμβάκου στη διάσωση και διάχυση ανεξερεύνητων πλευρών της Ελληνικής μουσικής δημιουργίας”. 
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. στη Θέρμη. 
Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, ο Θ. Ταμβάκος έδωσε διάλεξη στους φοιτητές του μαθήματος “Νεοελληνική Μουσική (Γενική Ιστορική Επισκόπηση)”, σε συνεργασία με τον διδάσκοντα και επίκουρο καθηγητή του Τ.Μ.Σ. Γιώργο Σακαλλιέρο, για τη δράση και τη συλλογή του "Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου” (Α.Ε.Μ.Θ.Τ.). Ακολούθησε συζήτηση και συναυλία με έργα νεοελλήνων συνθετών, από φοιτητές του Τ.Μ.Σ.-Α.Π.Θ. 
Στη διάλεξη ήταν παρόντες και οι συνθέτες Χρήστος Σαμαράς, Ευαγγελία Κατέλη, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ζήσης Σέγγλιας, Αντώνης Ανέστης, Φωτεινή Μηλαράκη, Γιώργος Καρακάσης, Σωτήρης Δεσπότης, Γιώργος Κυριακάκης, Βασίλης Μπακόπουλος, Κώστας Τσούγκρας και Μιχάλης Λαπιδάκης κ.α.  
Ακολούθησε η ημερίδα με παρουσιαστή τον μουσικό βιβλιοθηκονόμο του ΤΜΣ Άρη Μπαζμαδέλη, που περιλάμβανε ομιλίες της Εύας Νίκα - Σαμψών, του Γ. Σακαλλιέρου και του Θανάση Τρικούπη. Οι ομιλητές εκφράστηκαν με πολύ θερμά λόγια για το έργο του Θ. Ταμβάκο και το Αρχείο του. 
Στη συνέχεια η Πρόεδρος του ΤΜΣ Εύα Νίκα-Σαμψών απένειμε στον Θ. Ταμβάκο τιμητικό βραβείο (πλακέτα) και ακολούθησε η αντιφώνηση του τιμηθέντος. Η εκδήλωση τελείωσε με το μουσικό πρόγραμμα με έξοχες ερμηνείες από τους συμμετέχοντες μουσικούς. 

Γιώργος Σακαλλιέρος
Εύα Νίκα - Σαμψών
Διάλεξη Θωμά Ταμβάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails