Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΒΕΛΗ...


Καλή χρονιά, αγαπητοί συνοδίτες. 
Επιτρέψτε μου να την αρχίσω με βέλη ηκονημένα, διότι το πράγμα παράγινε πρωτοχρονιάτικα. 
- Κύριε δήμαρχε Αθηναίων, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα – που θέλετε την Αθήνα – δεν γίνεται με Φίλιππο Πλιάτσικα. Η πλέον ακατάλληλη επιλογή για αλλαγή του χρόνου. Έτσι κι αλλιώς αυτός ο τραγουδοποιός είναι όλως αναιτίως υπερτιμημένος. Όχι να τον ακούμε και …συμφωνικώς! Είναι γελοίο. 
- Τι θλιβερό άκουσμα ο Εθνικός μας Ύμνος από τους ταλαίπωρους, θεόφαλτσους στρατιώτες, το άγημα που απέδωσε τιμές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα το πρωί κατά την άφιξή του στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη για την καθιερωμένη Δοξολογία. Κραυγές, με τη συνοδεία, μάλιστα, της μπάντας! Αυτή η ασχήμια θα έπρεπε να έχει ήδη σταματήσει. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ούτε ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται. Άμουσοι και άμοιροι αισθητικής κι αυτοί… Το κυριότερο όμως είναι ότι γελοιοποιείται ο Εθνικός μας Ύμνος και δεν ενοχλείται κανείς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To πλέον κιτς-γραφικό-άκυρο-αδιανόητα ασεβές είναι το άκουσμα του Έθνικου Ύμνου από στρατιωτικά αγήματα το βράδυ του Μ.Σαββάτου,με συνέπεια να σκεπάζεται το "Χριστός Ανέστη".Για να μην αναφερθώ σε τραγέλαφους ορισμένων Ιεραρχών,οι οποίοι ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο κατά την απόλυση εσπερινών ή της θείας λειτουργίας σε ήμερες που δεν υπάρχει καν κάποια εθνική εορτή,όπως καλή ώρα σήμερα σε μητροπολιτικό ναό αιγαιοπελαγίτικου νησιού..

Χ.Κ

Επαμεινώνδας Μανδηλάς είπε...

Καλή Χρονιά και Ευλογημένη σε όλους,...με έργα ΑΓΑΠΗΣ , αφου μονάχα αυτά μένουν!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

διογένης # ε.μ.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά στον ιστολόγο με υγεία και ευτυχία!Όσο για τις παρατηρήσεις του έχει μεν δίκιο,αλλά δυστυχώς τα τελευταία-κι όχι μόνο
-χρόνια επικρατεί η προχειρότητα, το έτσι θέλω και κάθε κακογουστιά!!

Related Posts with Thumbnails