Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

"Τ(Ρ)ΟΠΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ": ΜΙΑ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ

Ο σπουδαίος φωτογράφος Τάσος Βρεττός, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε την έκθεση,
φωτογραφίζεται για την Ιδιωτική Οδό 
Απόψε, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στο Μουσείο Μπενάκη, για την εκδήλωση την αφιερωμένη στην έκδοση που συνόδεψε την εξαιρετική από κάθε άποψη έκθεση «Τ(ρ)όποι Λατρείας. Τάσος Βρεττός», αλλά και στους ήχους που κατεγράφησαν και αποτέλεσαν οργανικό τμήμα της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο και το καφέ-εστιατόριο του κτηρίου της οδού Πειραιώς. 
Το σπονδυλωτό αυτό αφιέρωμα συνόψισε τα θέματα που ανέδειξαν οι συγγραφείς της έκδοσης σχετικά με το περιεχόμενο και τη φωτογραφική πρακτική της έκθεσης και φιλοξενεί παρεμβάσεις από μέλη των λατρευτικών κοινοτήτων που παρουσιάζονται σε αυτήν καθώς και ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τον φωτογράφο στην αναζήτησή του. 
Η φωτογραφική έρευνα πεδίου, οι ανθρωπολογικές, πολεοδομικές και κοινωνικές προεκτάσεις του βιώματος των αυτοσχέδιων χώρων λατρείας των μεταναστών και των προσφύγων της Αθήνας και η επιμελητική συμμετοχή στο συλλογικό συμβάν αυτής της διοργάνωσης, είναι μερικά από τα θέματα που εξετάστηκαν στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης. 
Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, μουσικοί που ανήκουν και λατρεύουν σε αυτούς τους τόπους μας μετέφεραν τους ήχους, τους ρυθμούς, τους θορύβους και τα τραγούδια τα οποία αποτέλεσαν οργανικό κομμάτι του φωτογραφικού σώματος με την συμμετοχή του ταλαντούχου μουσικού Μιχάλη Καλκάνη.
Μια καταπληκτική και ολοκληρωμένη δουλειά! Μπράβο και πάλι μπράβο στον Τάσο Βρεττό, στον Μιχάλη Καλκάνη και σε όλους τους συντελεστές. 

Ο Μιχάλης Καλκάνης που επιμελήθηκε το cd World Echoes in Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails