Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ


Όλα τα νομίσματα
Όλα έχουν δυο πλευρές
(Ν. Γκάτσος)

Διαλέγετε και παίρνετε.

Μονή Βατοπαιδίου
Άσκηση της νοεράς προσευχής, ησυχαστική εμπειρία, υποδειγματικός κοινοβιακός μοναχισμός, διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Προσφορά αφειδώλευτη στους επισκέπτες και φίλους της Μονής.
Από την άλλη, ατέρμονη περιαγωγή ιερών λειψάνων, καταγγελίες για συναλλαγές οικοπέδων, εκποιήσεις ακινήτων έναντι μυθικών – για τον μέσο πολίτη – ποσών, εκατοντάδες αγωγές ιδιωτών εναντίον της Μονής, «πολιτικό θέμα» εν τέλει η Αγιορείτικη Μονή. Μια χαώδης κατάσταση, όπως καθημερινά μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Μητρόπολις Πατρών
Ανοίγεις τον Αλεκολόγο και βλέπεις μια ιδανική Μητρόπολη, περίπου αγγελομίμητη. Γι’ αυτό και «Άγγελος της τοπικής Εκκλησίας» ο Επίσκοπος! Όλα βαίνουν τέλεια!
Ανοίγεις σήμερα την τοπική εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ και βλέπεις: «Πόλεμος ύβρεων και συκοφαντιών στην τοπική Εκκλησία – Ανώνυμες επιστολές και διαδόσεις για ομοφυλοφιλία πλήττουν το κύρος των ιερέων αλλά και ‘’παραγόντων’’ των Ιερών ναών – Άμεση η ανάγκη για εκκαθάριση».

Δήμος Πατρέων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Όλα άριστα! Αφού και στον τοπικό τύπο δεν βλέπει κανείς την παραμικρή αναφορά σε ψεγάδι. Ζούμε σ’ ένα παροξυσμό πολιτισμικής άνθησης.
Αλλά το γίγνεσθαι στις Πρέσπες! Απόψε είναι όλοι εκεί για το αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν τον έχει δει ούτε στ’ όνειρό της η Πάτρα στο περίφημο "Διεθνές Φεστιβάλ", μέχρι υπουργούς και ανθρώπους του πολιτισμού.

Διαλέγετε και παίρνετε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες πάλι!!!!!!!!!!!!!!

Πανσές είπε...

μη ξεχνάμε και το 22ο φεστιβάλ Υμηττού και την πρόταση που καταθέτει...
αλλά, διαλέξαμε Πάτρα.
άρα δικαίως ...τιμωρούμεθα.
Που βρίσκεται, εκείνος ο αμίμητος Πεφάνης, να μας πει "σ΄όποιον αρέσει, αλλοιώς να φύγει"? Θυμάστε πριν μερικά χρόνια που φιλοξενούσαμε την Barbara Hendrics,και κείνος σηκώθηκε στο μέσον της συναυλίας και βροντοφώναξε "εγώ πάω για πατσά"
Θαυμάστε!!!

Related Posts with Thumbnails