Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Στην όμορφη Σύρο γίνεται!!! Τι; Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων. Όχι ένα κατ' επίφασιν "διεθνές" φεστιβάλ όπως της Πάτρας. Αλλά ένα φεστιβάλ που δικαιώνει απολύτως τον τίτλο του.
Θα μου πείτε γιατί πάλι γκρινιάζω για την πόλη μου, την Πάτρα. Μα είναι απλό. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Τα δύο πολιτιστικά κέντρα στην Ελλάδα του 19ου αιώνα, ήταν η Ερμούπολη και η Πάτρα. Με ίδια θέατρα μάλιστα.
Σήμερα, τον 21ο αιώνα: Το θέατρο της Ερμούπολης, ανακαινισμένο και λαμπερό, υποδέχεται τους διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνες για ένα φεστιβάλ αμιγώς κλασσικής μουσικής!
Ο "Απόλλων" της Πάτρας έχει κλείσει λόγω σεισμών, αφού δεν ανακαινίστηκε ποτέ τα τελευταία 50 χρόνια. Πώς ν' αντέξει; Και μ' ένα "διεθνές" φεστιβάλ - αχταρμά, χωρίς ταυτότητα, φαντασία, πρωτογενή παραγωγή.

Άρα, Σύρος φίλοι μου! Εκεί γίνεται!!! Εδώ η αποσύνθεση...
Την Τετάρτη 20 Αυγούστου θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Κυκλάδων, που επιμελείται με αγάπη ο Γιάννος Μαργαζιώτης, το αγαπημένο μου Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο (Γ. Δεμερτζής, Δ. Χανδράκης, Α. Λιακάκης και Α. Γιαννάκη). Θα παίξει ένα "Θεοδωρακικό" πρόγραμμα: Μπετόβεν, Σοστακόβιτς, Θεοδωράκη. Οι δύο πρώτοι μεγάλοι συνθέτες αποτελούν για τον δικό μας Μίκη ινδάλματα. Ο ίδιος έχει γράψει κι έχει δηλώσει επανειλημμένως τον θαυμασμό του γι' αυτούς τους δύο συνθέτες, που τον επηρέασαν βαθειά.
Λυπάμαι πραγματικά που δεν θα είμαι στο Αιγαίο την Τετάρτη, αλλά πρέπει να βρίσκομαι στο Ιόνιο. Εύχομαι στο ΝΕΚ μια ακόμη επιτυχημένη συναυλία, με αίσθημα και πάθος!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έχεις δίκιο!
Την Πάτρα είναι να την κλαις...

Related Posts with Thumbnails