Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΜΕ ΤΟ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ "La farsa monea" ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Απριλίου, 12 – 2 το μεσημέρι, με το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος)  συμμετέχουμε στην τριήμερη παρέμβαση με τίτλο La farsa monea, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 19-21 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης documenta 14. 
Πρόκειται για μια ιδιότυπη παραγωγή που θα παρουσιαστεί από τον διάσημο Ισπανό χορευτή φλαμένκο και χορογράφο Israel Galván, τον τραγουδιστή Niño de Elche και τον καλλιτέχνη Pedro G. Romero. 
Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, ξεκινάμε με κρατήματα Τεριρέμ, έξω από τον Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Καθολικών, επί της οδού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί μας αυτοσχεδιάζει ο δεξιοτέχνης τραγουδιστής του φλαμένκο Niño de Elche. Η συνέχεια στο Νομισματικό Μουσείο (Ιλίου Μέλαθρον, Πανεπιστημίου 12). 
Η συγκεκριμένη παραγωγή πραγματεύεται την κοινωνική παραγωγή αξίας στην τέχνη των φτωχών, στις παραδόσεις του φλαμένκο και των πολιτικά υποδεέστερων, με μια επιλογή από τρία διαφορετικά νομίσματα που συνδέονται με τον υλισμό, την εικονομαχία και την πορνεία. Οι καλλιτέχνες παίζουν και χορεύουν με τα νομίσματα, μεταμορφώνοντας το όπου θα γίνει η παρέμβαση, σε υλικό και σωματικό θέατρο. 
Έτσι, μετά το ναό του Αγίου Διονυσίου θα μεταβούμε στο Νομισματικό Μουσείο, όπου θα ψάλουμε ύμνους για τα αργύρια, ενώ την Πέμπτη οι ύμνοι είναι της Θείας Ευχαριστίας.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε εδώ είναι από την σημερινή πρόβα, με τον Niño de Elche και τον Pedro G. Romero. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails