Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ DOCUMENTA14 ME TO "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ"

Ο διάσημος χορογράφος Israel Galván

Είναι, πραγματικά, μεγάλη η πρόκληση να συμμετέχουμε με το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος) στην τριήμερη επιτελεστική παρέμβαση με τίτλο La farsa monea, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 19-21 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης documenta 14. 
Πρόκειται για μια ιδιότυπη παραγωγή που θα παρουσιαστεί από τον διάσημο Ισπανό χορευτή φλαμένκο και χορογράφο Israel Galván, τον τραγουδιστή Niño de Elche και τον καλλιτέχνη Pedro G. Romero. Πραγματεύεται την κοινωνική παραγωγή αξίας στην τέχνη των φτωχών, στις παραδόσεις του φλαμένκο και των πολιτικά υποδεέστερων, με μια επιλογή από τρία διαφορετικά νομίσματα που συνδέονται με τον υλισμό, την εικονομαχία και την πορνεία. Οι καλλιτέχνες παίζουν και χορεύουν με τα νομίσματα, μεταμορφώνοντας το Νομισματικό Μουσείο (Ιλίου Μέλαθρον, Πανεπιστημίου 12), όπου θα γίνει η παρέμβαση, σε υλικό και σωματικό θέατρο. 
Και μέσα σ’ αυτό το σκηνικό καλούμαστε από τους διοργανωτές να ψάλλουμε! Κρατήματα τεριρέμ, ύμνους με αναφορές στους φαρισαίους και τα αργύρια, ύμνους της Θείας Ευχαριστίας. 
Και το ψάλσιμο θα είναι και ένας διάλογος με τον τραγουδιστή Niño de Elche, είτε ως παράλληλος αυτοσχεδιασμός δικός του, είτε ως ερώτηση-απάντηση. 
Συμμετέχουμε την Τετάρτη 19 Απριλίου 12 – 2 το μεσημέρι και την Πέμπτη 20 Απριλίου στις 11 το πρωί. Η συνεργασία προβλέπεται συναρπαστική! 
Παραθέτουμε εδώ ένα δείγμα της τέχνης του Niño de Elche, με τον οποίο θα διαλεχθούμε μουσικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails