Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΓΓΑΡΙΟ ΑΓΙΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ! ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, δημοσίευσε σήμερα (20-4-2017) ένα κείμενο, διευκρινιστικό τού εγχειρήματός του να αποστείλει επιστολή στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία γράφει λόοοοογιααααα! Πολλά λόοοοογιαααα. 
Όπως συνηθίζει ο άγιος Πειραιώς, η «εσχάτη πλάνη είναι χείρων της πρώτης». Έτσι στο σημερινό κείμενό του μας αποκαλύπτει ότι: «παρεκλήθημεν ἀπό κύκλους τῆς γείτονος χώρας, νά δημοσιοποιήσωμε μία κριτική ἀποδόμησι τῆς ἀνθρωποκατασκευασμένης θρησκείας τοῦ Ἰσλάμ, πού ἀποτελεῖ τό κοσμοείδωλο καί τόν πυλώνα τοῦ μοντέλου ἐξουσίας τοῦ Προέδρου Ἐρντογάν.». 
Και κάθε λογικός άνθρωπος θαυμάζει το γεγονός, ότι δηλαδή στην γείτονα υπάρχουν «κύκλοι» οι οποίοι «παρακαλούν» τον Μητροπολίτη Πειραιώς να «αποδομήσει» το Ισλάμ. Άραγε, τι «κύκλοι» είναι αυτοί, θα διερωτηθεί κανείς. Πατριαρχικοί, πολιτικοί, εκκλησιαστικοί, οικονομικοί, ομογενειακοί, επιχειρηματικοί, καλλιτεχνικοί κ.ο.κ.; 
Ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος μας αφήνει μια χαραμάδα φωτός για τους «κύκλους» αυτούς: «Ἤδη οἱ κύκλοι πού ἀνέφερα, οἱ ὁποῖοι ἐμφανίζονται ὡς δῆθεν Μουσουλμάνοι, ἐνῶ εἶναι περισσότερον πιστοί ἀπό ἐμᾶς στόν Ἀληθινό Τριαδικό Θεό, μέ ἐνημέρωσαν ὅτι σέ μέσα κοινωνικῆς δικτύωσης τό συγκεκριμένο κείμενο ἔχει 4.158.354 «χτυπήματα» καί συνεχίζεται ἡ κυκλοφόρησίς του.» 
Άρα, πρόκειται, μάλλον, για κρυπτοχριστιανούς… 
Αυτό μας λέει εμμέσως πλην σαφώς ο άγιος Πειραιώς. Όμως, αν ο Σεβασμιώτατος έχει τέτοια επαφή και διείσδυση στους κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας, μήπως θα πρέπει να αξιοποιηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να αποσταλεί ως εκχριστιανιστής στις περιοχές αυτές των τουρκόφωνων (;) κρυπτοχριστιανών; 
Έτσι, θα έχει όλη την άνεση να εκτυλίξει τον ιεραποστολικό του ζήλο και να φτάσει μέχρι και την βάπτιση – γιατί όχι; - του Ταγίπ Ερντογάν. Πάντως, θαυμάζω τον άγιο Πειραιώς έτσι κι αλλιώς, που παίζει τους πάντες μονότερμα! Γράφει και λέει τα απίθανα, ίσως και επικίνδυνα, ίσως και επιζήμια, αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Είναι κι αυτό μια κατάκτηση, όχι μικρή. Όπως και τα "χτυπήματα" στα κείμενά του, που του προκαλούν μιαν αφόρητη ηδονή. 
Και στον Σαγγάριο, Σεβασμιώτατε! Οι κρυπτοχριστιανοί σας περιμένουν ως ελευθερωτή!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειαζόταν ο Σεβασμιώτατος να αναφέρει πόσα "κλικ" είχε το άρθρο για να καταλάβουμε ότι όλο το θέμα έγινε για τα "κλικ". Πάντως,εφόσον θεωρεί σημαντικό τον αριθμό των "κλικ", με τον καταγραφέα επισκέψεων θα μπορουσε να δεί και τη γεωγραφική προέλευση των επισκεπτών του δημοσιεύματος, ώστε να είναι απολύτως βέβαιος ότι τον διάβασαν στην Τουρκία.

Related Posts with Thumbnails