Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΟΠΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Πριν δέκα χρόνια, το 2007 - τέτοια εποχή - είχα ζητήσει δημόσια, συμβολικά «συγγνώμη» από τους Ρωμαιοκαθολικούς του κόσμου επειδή ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλος Κωστόπουλος είχε αποκαλέσει τον τότε ηγέτη τους Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ «ομοφυλόφιλο». 
Τώρα έρχομαι να ζητήσω μια βαθειά «συγγνώμη» από τους αδελφούς Κόπτες χριστιανούς της Αιγύπτου για τα όσα προσβλητικά και ανόητα ξεστομίζουν ή γράφουν αβασάνιστα για την Κοπτική Χριστιανοσύνη οι εγχώριοι «πρόμαχοι της Ορθοδοξίας», οι οποίοι νομίζουν ότι είναι σεσωσμένοι – οι δυστυχείς! – και όλοι οι άλλοι "αιρετικοί" και κολασμένοι. 
Η σημερινή επίθεση του ISIS σε ναούς των Κοπτών χριστιανών στην Αίγυπτο και οι δεκάδες νεκροί πιστοί που συμμετείχαν στην Θ. Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, μας βυθίζουν στο πένθος και μας αποκαλύπτουν πως εμείς οι χριστιανοί στην Ελλάδα ζούμε στον μικρόκοσμό μας, αδυνατώντας να καταλάβουμε τι συντελείται στον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο. 
Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των Κοπτών νεομαρτύρων και να αμβλύνει την πώρωση της καρδιάς μας για να κατανοήσουμε έστω κατ’ ελάχιστον πόσο μακριά είμαστε εμείς εδώ και από την χριστιανική μαρτυρία και από το μαρτύριο.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο εκ των μεγίστων προμάχων του ορθοδοξισμού - μην τους παραχωρήσουμε και την Αγία Ορθοδοξία - Πειραιώς Σεραφείμ δεν είχε αποφανθεί προφητικά στην μνημειώδους μικρόνοιας επιστολή του προς τον Κόπτη Πατριάρχη Θεόδωρο, ότι με το ξίφος του Ισλάμ ο Θεός (του Σεραφείμ και των ομοφρόνων του) παιδεύει - γιατί όχι τιμωρεί; - τους αιρετικούς; Απλά ο ανθρωπομορφισμός του Θεού αυτών των ανθρώπων προδίδει την αβυσσαλέα κακότητα της δικής τους ψυχής. «Ώφθησαν αι ψυχαί των ανθρώπων αγάπης άμοιροι και ανεκαλύφθη διανοίας κυμαινούσης τα παράλογα...»

Ανώνυμος είπε...

1. Άγιες Ημέρες και ο Άγιος Θεός να αναπαύσει τους αδελφούς μας Κόπτες που έπεσαν θύματα τυφλής μισαλλοδοξίας και βίας και να απαλύνει τον πόνο των δικών τους ανθρώπων.
2. Για τα αχαρακτήριστα κατορθώματα της εν Ελλάδι Εκκλησίας ... που δεν είναι της ώρας γιατί προσβάλλουν και τη μνήμη των μαρτυρησάντων τα έχουμε πει τόσες φορές χωρίς να ιδρώσουν τα αυτιά που έπρεπε ...
Ας όψεται η Ιερά Σύνοδος που κατάφερε με τους ποιμαντικούς της "ελιγμούς" και ένα νέο σχίσμα που έτσι και αλλιώς κυοφορούσε επί δεκαετίες μιας και με τη "σοφία" της δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει στο ποίμνιό της αν υπάρχει αίρεση με το όνομα οικουμενισμός και αν ο πρώτος των ορθοδόξων είναι αιρεσιάρχης!
Θα έπρεπε να πούμε πολλά εδώ αλλά το πένθος της είδησης δεν το επιτρέπει.

Ανώνυμος είπε...

1121 μα τι λέτε τώρα , ποια σύνοδος περιμένετε να ασχοληθεί με τον οπαδισμο στην εκκλησία της Ελλάδος - εν τω μεταξύ έφυγε νέα επιστολή προς τον σουλτάνο και αναφώνησε η ρομφεα "φοβερή!" , Πλέον εκτος του Αγιώτατου Παπα Ρώμης(του στείλε επιστολή και τον ..Αναθεμάτισε συγχρόνως) επιστολές έλαβον εάν δεν απατωμαι Σουλτάνος , νομίζω κάποια στιγμή ιντερνετικως και ο Φριζής, και μένει ο αρχιραββινος του Ισραήλ. ο Δαλάι Λάμα και πιθανόν ο Μουν(κι οι Μουννηδες) εάν ζει βεβαίως ο τελευταιος. Η εκκλησία της Ελλάδος ζει μεγάλες στιγμές αναρωτιόμαστε εάν θα υπάρξουν και μπομπονιέρες στην βαπτιση του Ερντογαν)

Related Posts with Thumbnails