Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΜΝΗΜΗ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Το “Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον” (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τον δάσκαλο της εκκλησιαστικής μας μουσικής, ιδρυτή και χοράρχη της “Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας” (ΕΛ.ΒΥ.Χ.), Λυκούργο Αγγελόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την εκδημία του (2014-2017). 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, στις 8 μ.μ. Είναι ακριβώς η ημέρα που συμπληρώνονται τρία χρόνια από την αναχώρηση του Λυκούργου Αγγελόπουλου.  
Στο αφιέρωμα συμμετέχουν: 
Σωτηρία Αδάμ, συνθέτις –μουσικολόγος 
Στέλλα Αρκέντη, σκηνοθέτης - παραγωγός 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, θεολόγος – μουσικός 
Ας σημειωθεί πως η Στέλλα Αρκέντη και η Σωτηρία Αδάμ, μέσω της ARKADAM Productions, έχουν πραγματοποιήσει αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές για το έργο του Λυκούργου Αγγελόπουλου και της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας επί των ημερών του. 

Λυκούργος Αγγελόπουλος, Σωτηρία Αδάμ, Στέλλα Αρκέντη 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ανέκδοτο υλικό για τον Λυκούργο Αγγελόπουλο. 
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. 
Υπενθυμίζεται ότι το “Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον”, σε συνεργασία με το “Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου”, είχε πραγματοποιήσει και πέρυσι (16-5-2016), στον ίδιο χώρο, αφιέρωμα με θέμα: «Η συμβολή του Λυκούργου Αγγελόπουλου στη σύγχρονη λόγια ελληνική μουσική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails