Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Το “Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον” (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τον δάσκαλο της εκκλησιαστικής μας μουσικής, ιδρυτή και χοράρχη της “Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας” (ΕΛ.ΒΥ.Χ.), Λυκούργο Αγγελόπουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την εκδημία του (2014-2017). 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, στις 8 μ.μ. Είναι ακριβώς η ημέρα που συμπληρώνονται τρία χρόνια από την αναχώρηση του Λυκούργου Αγγελόπουλου.  
Στο αφιέρωμα συμμετέχουν: 
Σωτηρία Αδάμ, συνθέτις –μουσικολόγος 
Στέλλα Αρκέντη, σκηνοθέτης - παραγωγός 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, θεολόγος – μουσικός 
Roni Bou Saba, θεολόγος, φιλόλογος
Ας σημειωθεί πως η Στέλλα Αρκέντη και η Σωτηρία Αδάμ, μέσω της ARKADAM Productions, έχουν πραγματοποιήσει αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές για το έργο του Λυκούργου Αγγελόπουλου και της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας επί των ημερών του. 

Λυκούργος Αγγελόπουλος, Σωτηρία Αδάμ, Στέλλα Αρκέντη 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ανέκδοτο υλικό για τον Λυκούργο Αγγελόπουλο. 
Χάρη στη συνεργασία της Σωτηρίας Αδάμ, της Στέλλας Αρκέντη και του Λυκούργου Αγγελόπουλου πραγματοποιήθηκαν συνολικά εννέα κινηματογραφικά αφιερώματα τα οποία μεταδόθηκαν από τον «Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής» και τα οποία παραθέτω παρακάτω κατά χρονολογική σειρά: 
1. Ο Πάπυρος της Οξυρύγχου. Το Τέλος μιας Εποχής και η Αρχή μιας Άλλης. 40 λεπτά 
2. Λυκούργος Αγγελόπουλος. 1978 -2008. Τα Τριάντα Χρόνια της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας.1 ώρα 40 λεπτά 
3. Ακολουθία εις τους Αγίους Τρεις Παίδας τους εν τη Καμίνω. 1 ώρα 01 λεπτό 
4. Χριστούγεννα. Μια κορυφαία στιγμή της μουσικής και της υμνογραφίας με τους βυζαντινούς χορούς της Αγίας Ειρήνης Aθηνών. 4 ώρες 04 λεπτά (2DVDies) 
5. Μεγάλη Εβδομάδα. Μια κορυφαία στιγμή της μουσικής και της υμνογραφίας με τους βυζαντινούς χορούς της Αγίας Ειρήνης Aθηνών. 8 ώρες 57λ (4DVDies) 
6. Κωνσταντίνος Μαφίδης. Ένας Ψάλτης στην Κωνσταντινούπολη. 1 ώρα 09 λεπτά (DVD) 
7. Ιωάννης Κουκουζέλης. ΕΡΓΑ Ι. 1 ώρα 40 λεπτά 
8. Ιωάννης Κουκουζέλης. ΕΡΓΑ ΙΙ. 1 ώρα 46 λεπτά 
9. Εισαγωγή στην Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. 3 ώρες 50 λεπτά (2 DVDies)


Υπενθυμίζεται ότι το “Καλλιτεχνικό Σύνολο Πολύτροπον”, σε συνεργασία με το “Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου”, είχε πραγματοποιήσει και πέρυσι (16-5-2016), στον ίδιο χώρο, αφιέρωμα με θέμα: «Η συμβολή του Λυκούργου Αγγελόπουλου στη σύγχρονη λόγια ελληνική μουσική».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails