Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στον χώρο πολιτισμού AN ART στην Αθήνα και η τρίτη, κατά σειράν, εκδήλωση του κύκλου «ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ – ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ», που διοργανώνει το Καλλιτεχνικό Σύνολο «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ» (Υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος). 
Η γνωστή σολίστ στο φλάουτο Ιβόνα Γκλίνκα ερμήνευσε έργα για σόλο φλάουτο των σύγχρονων πατρινών συνθετών: Θάνου Μικρούτσικου, Ανδρέα Αδαμόπουλου, Λουκά Αδαμόπουλου, Απόστολου Τσέφου, Μιχάλη Αρχοντίδη, και Βασιλικής Φιλιππαίου. Διαβάστηκαν ποιήματα των πατρινών ποιητών: Γιώργου Κοζία, Έρσης Σωτηροπούλου και Μαρίας Λαϊνά. 
Τα ποιήματα ανθολόγησε και διάβασε στα ελληνικά ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, ο οποίος έχει και την γενική επιμέλεια αυτών των εκδηλώσεων. 
Κάποια από τα ποιήματα ακούστηκαν στα γαλλικά (σε μετάφραση του Michel Volkovitch) και στα αραβικά, σε μετάφραση που εκπόνησε ειδικά για την εκδήλωση ο φιλόλογος και μεταφραστής Roni Bou Saba, ο οποίος και τα απήγγειλε. 
Πολλοί οι φιλόμουσοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 
Ανάμεσά τους: Η ποιήτρια Έρση Σωτηροπούλου, ο πρ. υπουργός και ποιητής Τηλέμαχος Χυτήρης, ο σκηνοθέτης π. Πέτρος Μινώπετρος, οι συνθέτες Μιχάλης Τραυλός, Μιχάλης Αρχοντίδης, Κωνσταντίνος Δέδες, Χρήστος Αναστασίου, Έλενα Πάπαρη και Απόστολος Τσέφος, η γλύπτρια - καθηγήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αφροδίτη Λίτη, η καθηγήτρια της ΑΣΠΑΙΤΕ Κατερίνα Κασιμάτη, η κυρία Μαίρη Σκλαβούνου, εγγονή του συνθέτη Δημήτρη Λιάλιου κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails