Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

"ΔΙΑΖΩΜΑ" ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ (ΦΩΤΟ)


Φωτογραφίες: Γιάννης Λασκαράκης 
Την περασμένη Δευτέρα 27 Ιουνίου το βράδυ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας και στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΚΑΒΑΛΑ 2016», πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση με τον γενικό τίτλο «Επίδαυρος – Φίλιπποι». 
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε παρουσίαση του διασωστικού έργου του πολιτιστικού σωματείου «Διάζωμα», με ομιλητή τον πρόεδρο του «Διαζώματος» Σταύρο Μπένο. Είναι γνωστή η μεγάλη δράση του «Διαζώματος» για την συντήρηση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ανά την Ελλάδα. 
Στη συνέχεια μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ και αρχαιολόγος Γεώργιος Καραδέδος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εργασία του για την αναστήλωση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων. 
Στο δεύτερο – μουσικό - μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού από πέντε παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Τραγούδια από τις παραστάσεις Τρωάδες και Ελένη του Ευριπίδη, Λυσιστράτη του Αριστοφάνη (που παίχτηκαν και την Επίδαυρο και στους Φιλίππους), αλλά και ένα μικρό αφιέρωμα στην μεγάλη Δέσπω Διαμαντίδου, με τραγούδια από τις παραστάσεις Χάρολντ και Μώντ του Κόλιν Χίγγινς και Η τρελή του Σαγιώ του Zαν Ζιρωντού. 
Τραγούδησαν ο Σπύρος Σακκάς και η Δάφνη Πανουργιά 
Στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης, Γιώργος Κουρουπός 
Θεατρικά αποσπάσματα από τις συγκεκριμένες παραστάσεις διάβασε η Ιουλίτα Ηλιοπούλου. 
Στη συνέχεια δημοσιεύουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails