Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΤΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


Μια …Ελυτική εκδήλωση διοργάνωσαν την 1η Ιουνίου 2016 ο Δήμος Λαμιέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο του Νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, το οποίο κατακλύστηκε από κόσμο. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ μίλησαν για τον ποιητή η Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ειρήνη Λουλακάκη, με θέμα: «Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και η Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση» και η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, με θέμα: «Η διαμόρφωση της ποιητικής ταυτότητας του Οδυσσέα Ελύτη.» 
Το 16ο Δημοτικό Σχολείο, με τη δασκάλα της Ε΄τάξης Αναστασία Κατόπη και την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Αλεξάνδρα Καρμίρη σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής Ευθυμία Σταυροθεοδώρου και εικαστικών Βασίλη Κοντογεώργο παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στον «Ήλιο τον ηλιάτορα» και η Χορωδία του Σχολείου, υπό τη διεύθυνση του μουσικού Νίκου Κακαβελάκη, τραγούδησε μελοποιημένα ποιήματα. 
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε με εικαστικές δημιουργίες, ενώ την βραδιά συντόνισε ο Νίκος Παπαγεωργίου, Δρ. Φιλολογίας. 
Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου είχε προσκληθεί και από το Ειδικό Σχολείο Λαμίας, το οποίο στις 2 Ιουνίου, σε συνεργασία με την Β1 τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, παρουσίασε το παραμύθι της Ιουλίτας Ηλιοπούλου «Βάγια κουκουβάγια», στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails