Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ "ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα, αγαπητοί συνοδίτες, και οι αγιασμοί σφράγισαν την πρώτη μέρα στα σχολεία. 
Στην Αθήνα είχαμε και μια απρόσμενη έκπληξη! Καλύτερα ένα θαύμα, θα έλεγα! Ο γνωστός «ζηλωτής» κληρικός π. Σαράντης Σαράντος τέλεσε αγιασμό με συμπροσευχόμενο δίπλα του καθολικό ιερέα! 
Το θέμα ανέδειξε με κείμενό του στο διαδίκτυο ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαθανασόπουλος, ο οποίος περιγράφει το γεγονός ως εξής: 
«Σοβαρότατος είναι ο προβληματισμός από τη συμπροσευχή με παπικό ιερέα του Αρχιμ. π. Σαράντη Σαράντου, άτεγκτου κριτή κάθε προσέγγισης με τους παπικούς και ζηλωτή των Ιερών Κανόνων και της Ορθοδόξου Πίστεως. 
Πέμπτη πρωί, 11η Σεπτεμβρίου 2014, ελληνογαλλικά σχολεία Ουρσουλινών στο Μαρούσι. Τέλεση Αγιασμού. Ιερουργός ο π. Σαράντης Σαράντος. Δίπλα του συμπροσευχόμενος ο παπικός ιερέας, φορώντας την ιερατική του στολή. Ο π. Σαράντης στις ευχές ή στις αιτήσεις που διάβαζε έκαμε τον Σταυρό του κατά το Ορθόδοξο δόγμα και μαζί του ταυτόχρονα ο παπικός ιερέας κατά το παπικό. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν «μια όμορφη ατμόσφαιρα, ενωτική, ειρηνική, αγαπητική». 
Στη συνέχεια ο π. Σαράντης απευθύνθηκε στους μαθητές και στους γονείς με έναν θεολογικού περιεχομένου λόγο, ακατάληπτο σε όλους. Ο παπικός ιερέας μίλησε με απλά λόγια και κατέληξε με την προτροπή τα παιδιά, σχεδόν όλα Ορθόδοξων οικογενειών, να προσεύχονται γι’ αυτόν, ως ιερέα του σχολείου, δηλαδή ως ιερέα τους! Ο Ορθόδοξος ιερέας απευθυνόταν στο ποίμνιο του, αφού το σχολείο βρίσκεται στην ενορία του, ως ξένος και με παράξενο λόγο, ο παπικός ιερέας απευθυνόταν στα παιδιά των Ορθοδόξων, καλώντας τα να προσεύχονται γι’ αυτόν, ως τον ποιμένα τους! Στο τέλος ο π. Σαράντης ευλόγησε με τον Αγιασμό και τις παπικές Ουρσουλίνες μοναχές, όπως νωρίτερα τους Ορθοδόξους διδάσκοντες! 
Ο σοβαρότατος προβληματισμός προέρχεται από το γεγονός ότι η συμπροσευχή δεν συνέβη με κληρικό που θεωρείται «οικουμενιστής», αλλά με κληρικό ζηλωτή της τήρησης των Κανόνων της Πίστεως! Όταν το πλήθος των γονέων και των παιδιών βλέπουν δύο κληρικούς μαζί, που και οι δύο φορούν την ιερατική τους αμφίεση και είναι γύρω από το τραπέζι που τελείται ο Αγιασμός να κάνουν το Σταυρό τους, ο καθένας με τον τρόπο του, ευλόγως μπορούν να παρασυρθούν στην ιδέα ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους διαφορές, κι επομένως ντε φάκτο να νιώθουν ότι έχει επέλθει η ένωση των εκκλησιών… Ο παρών στον Αγιασμό των Ουρσουλινών Ορθόδοξος πιστός ασφαλώς διερωτήθηκε τι παραπάνω από τον π. Σαράντη κάνει λ.χ. ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Πάπα;». 


Στη συνέχεια του κειμένου του ο Γ. Παπαθανασόπουλος κάνει κι άλλες παρόμοιες εκτιμήσεις με αφορμή το γεγονός. 
Εμείς, όμως, χαιρόμαστε που ο εν λόγω κληρικός τόλμησε το μέχρι χθες απίθανο γι’ αυτόν. Ελπίζουμε να έχει καταλάβει ότι ο καταγγελτικός λόγος, το ανελέητο σφυροκόπημα των όποιων αιρετικών και οι παρόμοιες εξαλλοσύνες δεν οδηγούν πουθενά. 
Όπως και να έχει το πράγμα – γιατί δεν ξέρουμε πώς ακριβώς φτάσαμε στην «συμπροσευχή» - ο π. Σαράντος επέδειξε σωφροσύνη την συγκεκριμένη στιγμή. 
Ας ελπίσουμε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι «αντιοικουμενιστές», οι οποίοι στο όνομα της «αυθεντικής πίστης» βιώνουν την κόλασή τους απ’ αυτή τη ζωή. Οι τάλαινες… 
Π.Α.Α.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοβαρός είναι κι αυτός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτό ?????????????
Ήμαρτον!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να ερωτηθεί και ο π. Σαράντης για το πως εγιναν τα πραγματα. Συμπροσευχη σε καμια περιπτωση δεν ηταν. Απο κοινου δεν εγινε καμια κοινη αιτηση ~ βλ. Οικ.πατριαρχη με παοα ή μητροπολιτη γερμανιας να τον μυρωνει αιρετικος~ κ.α. τωρΑ εαν ο ρ/ καθολικος ηθελε να ειναι με ιερατικσ, δεν σημαινει και συμπροσευχη...

Ανώνυμος είπε...

Μου αρεσει που όλοι σας βρίσκετε χίλιες δικαιολογίες για να πείσετε οτι ο π. Σαράντης (που ειναι "δικός σας") δεν συμπτοσευχήθηκε, ενώ ολους τους άλλους τους θεωρείτε προδότες της Πίστεως!!! Ου, να μου χαθείτε, παλιουποκριτές

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, πότε έχουμε συμπροσευχή με αιρετικό;
1/ Όταν λέμε από κοινού την ίδια προσευχή;
2/ Όταν ο καθένας λέγει τη δική του προσευχή;
3/ Όταν είναι στεγασμένος ο χώρος;
4/ Όταν τελείται στο ύπαιθρο;
5/ Παίζει ρόλο η απόσταση μεταξύ των (συμ)προσευχομένων και μετά μέχρι πόσα μέτρα θεωρείται συμπροσευχή;
6/ Όταν προσεύχομαι στην Αθήνα και ένας άλλος προσεύχεται στην Καμπούλ θεωρείται συμπροσευχή;
7/ Όταν η γλώσσα είναι διαφορετική παίζει ρόλο;
8/ Όταν προσεύχομαι με αιρετικό και εγώ παρακαλώ το Θεό να τον οδηγήσει στην ορθή πίστη, είναι συμπροσευχή;
9/ Συμπροσευχή έχουμε όταν αυτή γίνεται εκφώνως ή όχι;
10/ Η παρουσία σε μυστήριο ετερόδοξου, για λόγους κοινωνικούς (π.χ. γάμο) είναι συμπροσευχή;
11/ Η ευλογία ιερέα σε θρησκευτικό γάμο σε αιρετικό (μεικτούς γάμους) είναι συμπροσευχή;
12/ Η προσευχή με αιρετικό για διαφύλαξη προσκυνημάτων (π.χ. Ιεροσόλυμα) θεωρείται συμπροσευχή;
Τελικά, ποια είναι τα τεχνικά στοιχεία μιας συμπροσευχής;

ΙΚ

Ανώνυμος είπε...



ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΝ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΝΤΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ; ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ; ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΤΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ, Η ΧΡΗΣΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ, ΠΑΡΑ Η ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ; ΟΙ ΑΓΡΙΕΣ ΨΑΛΜΩΔΙΕΣ; Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, ΨΑΛΤΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΕΩΝ; ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ;

Διογένης / Ε.Μ. είπε...

Τελικά, η τελετουργική στάση του π. Σαράντη είναι μία πραγματική έκπληξη και σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, γιατί ο συγκεκριμένος ιερουργός μας έχει συνηθίσει σε άλλες πρακτικές,... εξάπαντος ΖΗΛΩΤΙΚΕΣ!

Διογένης /Ε.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κοροιδεύετε τον κόσμο ?
Ο π. Σαράντης πήγε να κάνη τον αγιασμό ως ώφειλε, και ο παπικός ιερέας έβαλε τα άμφια του και έκανε τον σταυρό του, για να δημιουργηθή "συμπροσευχή" εκ του μη όντος !
Είναι τα γνωστά κόλπα των παπικών.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Σαράντης σωστά φέρθηκε εν προκειμένω, το λαθος του ειναι οτο ιδιος κατακρίνει και μάλιστα αυστηρά αλλους, χωρίς να γνωρίζει το τί και το πως...

Ανώνυμος είπε...

Οι άγιοι και ιεροί κανόνες γράφηκαν σε άλλες εποχές καλύπτοντας άλλες ανάγκες.... είναι μάλλον καιρός να αναθεωρηθούν και να έρθουν πιο κοντά στους ανθρώπους του σήμερα... ακόμη και εάν ο π. Σαράντης έδωνε αγιασμό στον καθολικό αδελφό του δεν θα ήταν λάθος, γιατί με μια τέτοια κίνηση αγάπης θα τους έδειχνε το αγαθό πρόσωπο και ίσως τον προβλημάτιζε να ψάξει περισσότερο την αλήθεια της Ορθοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο είσαι μεγάλος κανονολόγος της εκκλησίας ανώνυμε 12:02! Kάνε κάτι σε παρακαλώ γιατί αδικείσαι παλικάρι μου! Κάνε κάτι και γρήγορα!!!!!!!

Related Posts with Thumbnails