Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΜΕΝΗ


To portal της Δυτικής Ελλάδας dete.gr αναδημοσιεύει σήμερα Ιδιωτική Οδό και συγκεκριμένα:
- Το θέμα της κηδείας του αφορισμένου θεολόγου Νικολάου Σωτηρόπουλου.
Για το πρώτο γράφει, μεταξύ άλλων:
«Υπάρχει «κάστα» φανατικών «παποφάγων» στην Πάτρα» Αναψαν τα αίματα και στην τοπική εκκλησία με αφορμή παρέμβαση του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου κατά του Μητροπολίτη Σύρου. Όπως είναι γνωστό στην Σύρο υπάρχει μεγάλη κοινότητα καθολικών (μεγαλύτερη από αυτήν της Πάτρας).
Στην περιοχή της Πάτρας αρκετοί είναι οι ιερείς που κατά καιρούς βάλλουν κατά των καθολικών και κατά του Πατριάρχη, αγνοώντας παντελώς ακόμη και τις επισημάνσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
Η τελευταία αυτή η παρατήρηση του αρθρογράφου του dete.gr έχει γίνει πλέον συνείδηση στην κοινωνία της Πάτρας. Απτή - και εντελώς πρόσφατη - απόδειξη είναι το γεγονός ότι ο επίσης κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. Τιμόθεος Παπασταύρου, αναδημοσιεύει στο ιστολόγιό του το κείμενο του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου εναντίον του Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου.


Αναφορικά με την κηδεία του αφορισμένου θεολόγου Ν. Σωτηρόπουλου, ο αρθρογράφος του dete.gr σημειώνει μεταξύ άλλων:
Έθαψαν αφορισμένο θεολόγο που έλυνε και έδενε στην Πάτρα… σε Μοναστήρι! 
Μεγάλος ντόρος έγινε τις προηγούμενες ημέρες για τον θεολόγο από τη Ναύπακτο ο οποίος όμως δραστηριοποιείτο και στην Πάτρα (ακόμη και με τηλεοπτικές εκπομπές) Νικόλαο Σωτηρόπουλο ο οποίος προ μηνός έφυγε από τη ζωή.... Ο Σωτηρόπουλος ετάφη στην Μονή Μυρτιάς, προφανώς με ευθύνη του Μητροπολίτου Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά. Δηλαδή ένας θεολόγος και μάλιστα αφορισμένος, ετάφη σε Μοναστήρι όπου εκεί θάβονται μόνο μοναχοί! Πράγματα και θαύματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails