Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ


Μια συναυλία το Σάββατο στη Λαμία με τραγούδια της ψυχής μας, στο πλαίσιο μιας σημαντικής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα: 
Η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνουν σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014 στα Μουσεία αρμοδιότητάς τους στη Λαμία, Αταλάντη και την Υπάτη, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται από το 1991 και εξής σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά». 
Κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι η αναζωογόνηση των μνημείων και των μουσείων με την εξασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης του κοινού σε αυτά, αλλά και η συνειδητοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από τις ιδιαιτερότητες του κάθε λαού, η αναζήτηση της συλλογικής μνήμης και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Για τη διετία 2013-2014 το θέμα του εορτασμού είναι αφιερωμένο στο Χρόνο και ο γενικός τίτλος που καλύπτει τις εκδηλώσεις είναι: «Τα πρόσωπα του Χρόνου». 
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί διάλεξη του Ξενοφώντα Μουσά, καθηγητή Φυσικής του Διαστήματος, Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων. Το πρώτο αστρονομικό ρολόι». 
Θα ακολουθήσει, στο Κάστρο της Λαμίας, η συναυλία με τίτλο «Τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο που έμειναν στο χρόνο», με τους Πλάτωνα Ανδριτσάκη (κιθάρα), Δάφνη Πανουργιά (τραγούδι), Στέλιο Ταχιάτη (βιολοντσέλο). Οι τρεις ερμηνευτές θα αποδώσουν τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοϊζου, Ελένης Καραϊνδρου, Νίκου Κυπουργού, Πλάτωνα Ανδριτσάκη, Kurt Weill,Nicola Piovani και Astor Piazzola. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails