Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΥΑΡΤΕΤΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟ "ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ"


"Ένα πραγματικό δισκογραφικό κομψοτέχνημα κοσμεί εδώ και λίγες μέρες τις προθήκες των δισκοπωλείων προσφέροντας ένα πανόραμα μουσικής που έγραψαν τρεις Πατρινοί συνθέτες, ο Δημήτριος Λιάλιος, ο Ανδρέας Νεζερίτης και ο Θεόφιλος Κάββουρας. Η Πάτρα στο επίκεντρο τόσο όσον αφορά το καθαρά μουσικό μέρος, αλλά και την καλαίσθητη έκδοση, που αποπνέει την ατμόσφαιρα της αχαϊκής πρωτεύουσας, της άλλοτε κραταιάς πόλης. Μια άκρως σημαντική έκδοση, που βασίστηκε στην έρευνα και το αστείρευτο μεράκι του συμπολίτη θεολόγου και μουσικολόγου Παναγιώτη Ανδριόπουλου, που πάλεψε με πάθος και κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες που συνάντησε για να έχει επιτέλους η Πάτρα μια τόσο ξεχωριστή κυκλοφορία και να αποτυπωθούν σε cd βρίσκοντας το κοινό τους, συνθέσεις των τριών μεγαλύτερων συνθετών – τέκνων της". 
Αυτά έγραφε - μεταξύ άλλων - ο όντως φιλόμουσος δημοσιογράφος και κριτικός Γιάννης Μουγγολιάς στην εφημερίδα ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ στις 11/3/2009, δηλ. πριν πέντε χρόνια, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το cd με τα Κουαρτέτα Εγχόρδων Πατρινών Συνθετών, που ερμήνευσε απαράμιλλα το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, που ίδρυσε και διηύθυνε ο σολίστ στο βιολί Γιώργος Δεμερτζής.

   

Τώρα βλέπω με χαρά ότι τα Κουαρτέτα αυτά αναπαράγονται στο youtube, απ' όπου τα αναδημοσιεύω εδώ στην Ιδιωτική Οδό. Πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι τα ανακάλυψαν και ασχολήθηκαν μαζί τους, κι αυτό δεν είναι καθόλου λίγο... Φαίνεται πως η σοβαρή δουλειά παίρνει λίγο χρόνο για να ανακαλυφθεί. Είμαι περήφανος που συνέβαλα σ' αυτή την έκδοση, που ελπίζω να έχει και συνέχεια. Δείτε τα σχετικά με την έκδοση αυτή εδώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails