Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΚΟΥΡΑΚΛΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο, διάλεξη από τον Διευθυντή των Στρατιωτικών Ιερέων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Κουράκλη, με θέμα: «Με Όπλο τον Σταυρό στα Πεδία των Μαχών, Η Παρουσία και το Έργο των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913». 
Το περιεχόμενο της εισηγήσεως αποτελεί καρπό πολυετούς επιστημονικής έρευνας του π. Μελετίου. Ο ομιλητής παρουσίασε την αγωνιστικότητα και τη δράση των στρατιωτικών ιερέων, ενώ αναφέρθηκε σε πρόσωπα που προερχόταν από την Κρήτη. Η ομιλία συνοδευόταν παράλληλα από πρωτότυπο ιστορικό φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό από την δράση των στρατιωτικών ιερέων κατά την εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων. 
Τον Πανοσιολογιώτατο π. Μελέτιο καλωσόρισε ο Ταξίαρχος της ΣΕΑΠ κ. Ζαμπετάκης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Στρατιωτικός Ιερεύς της ΣΕΑΠ Πρωτ. Νεκτάριος Μαρκάκης και χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Αρχιμ. Μακάριος Γρινιεζάκης. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, ο Διοικητής της 126 ΣΜ Σμήναρχος κ. Καλόγηρος, οι μαθητές της ΣΕΑΠ και στελέχη από όλες τις Μονάδες της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί πως την ερευνητική αυτή εργασία ο Αρχιμ. Μελέτιος Κουράκλης την έχει παρουσιάσει με τη μορφή διαλέξεων - και με στοιχεία που έχουν τοπικό ενδιαφέρον κάθε φορά - στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα και τα Γιαννιτσά και τώρα στο Ηράκλειο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails