Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ


Μπορεί όλα τα πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων στο διαδίκτυο να μην αναφέρθηκαν στα όσα είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην Έκτακτη Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, για την υπόθεση Βατοπαιδίου και την παραπομπή σε δίκη των Εφραίμ και Αρσένιου (όπως επισημάναμε σε σχετικό κείμενό μας), αλλά οι εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας δεν άφησαν τους πατριαρχικούς λόγους ασχολίαστους. 
Η Καθημερινή αναδεικνύει το θέμα με τίτλο: "Αιχμές Βαρθολομαίου για το Βατοπέδι". 
Η Ημερησία στο σχόλιο με τίτλο: "Αιχμές" χαρακτηρίζει ως "ιδιαιτέρως αρνητικές αναφορές" τις πατριαρχικές θέσεις για το Βατοπέδι. 
Το Έθνος κάνει λόγο για πατριαρχικό "εξάψαλμο" στον Εφραίμ. 
Η δημοκρατία: "Κεραυνοί από Βαρθολομαίο για Εφραίμ - Αρσένιο", με υπότιτλο στο σχετικό άρθρο: "Σκληρή επίθεση (φωτογραφίζοντάς τους) γιατί διέσυραν επί σειρά ετών το Άγιον Όρος". 
Ακόμα και η παραδοσιακή εφημερίδα ΕΣΤΙΑ εστιάζει στην "αναφορά του κ.κ. Βαρθολομαίου στην μονή Βατοπεδίου". 
Ίσως υπάρχουν και άλλα παρόμοια δημοσιεύματα που δεν έπεσαν στην αντίληψή μου. Τα παραπάνω, πάντως, είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά μεταξύ "κοσμικών" και "εκκλησιαστικών" ΜΜΕ. 
Η Ιδιωτική Οδός ήταν μάλλον πρώτη, χθες αργά το βράδυ, στην ανάδειξη των πατριαρχικών λόγων γύρω από την υπόθεση Βατοπαιδίου, που Κύριος οίδε πότε θα κλείσει... 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails