Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΔΗΜΟ (βίντεο αρχείου)



Στις 15 Ιανουαρίου του 2001, πριν 13 χρόνια σχεδόν, άνοιξε τις πύλες του το "Νικοδήμειο" Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών (Βότση 34, εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της Μητροπόλεως). 
Ο κτήτωρ μακαριστός Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος τέλεσε τα θυρανοίξια του ναού του Πνευματικού Κέντρου που αφιερώθηκε στην Παναγία Άξιον Εστι. Μετά την ακολουθία των θυρανοιξίων εψάλη για πρώτη φορά η παράκληση προς την Παναγία Άξιον Εστι, ποίημα του μακαριστού Μητροπολίτου Νικοδήμου του και υμνογράφου. 
Αυτό το βίντεο αρχείου σας παρουσιάζουμε σήμερα, αγαπητοί συνοδίτες, από την θητεία μας στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Μητροπόλεως Πατρών "Λύχνος" (επιμέλεια: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος). 
Όπως θα δείτε εκατοντάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί, παρά την κακοκαιρία, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο - το οποίο έγινε εξ ολοκλήρου με δαπάνες του Μητροπολίτου Νικοδήμου - για να παρακολουθήσουν την τελετή των θυρανοιξίων και να προσκυνήσουν την εικόνα του Άξιον Εστι, που είναι πιστό αντίγραφο της ιστορικής εικόνας που υπάρχει στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι μεγαλοπρεπεια σοβαροτητα καλλιφωνια ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ,,,,,,περασμενα μεγαλεια και διηγωντας τα να κλαις

Ανώνυμος είπε...

αχ.. έχει δίκαιο ο προλαλήσας! τώρα.. θρήνος και ουαί μόνον...

Related Posts with Thumbnails