Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΗΛΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ


Αναρτούμε σήμερα, αγαπητοί συνοδίτες, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών (τον καιρό της εκεί θητείας μας), ένα φιλολογικό μνημόσυνο για τον αείμνηστο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλία Βουλγαράκη, ο οποίος ήταν Πατρινός. 
Την εκδήλωση ανοίγει, όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο, ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της Διακιδείου Σχολής Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Άρχων Έκδικος της Μ.τ.Χ.Ε. και ιστορικός των Πατρών. 
Στη συνέχεια ομιλεί ο κ. Ιωάννης Χρονόπουλος, δικηγόρος, για τα παιδικά χρόνια του καθηγητή Ηλία Βουλγαράκη στην Πάτρα και ακολούθως το λόγο πήραν οι προσκεκλημένοι μας: ο Δρ. Νομικής και θεολόγος Θανάσης Παπαθανασίου, Διευθυντής του περιοδικού Σύναξη, και η κόρη του αείμνηστου καθηγητή Εύη Βουλγαράκη, θεολόγος, υπεύθυνη των εκδόσεων Μαϊστρος μαζί με τον σύζυγό της Δημήτρη Πισίνα.
Επιμέλεια - παρουσίαση: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος
Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής στις 24 Νοεμβρίου 2002.

2 σχόλια:

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔΙΟΓΕΝΗΣ- (Ε.Μ.) είπε...

''ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ''

Νομίζω πως ο μακαριστός Ηλίας Βουλγαράκης ήταν μία διαφορετική φωνή στον χώρο της θεολογίας και σίγουρα μάς λείπει.
Λαμπρός επιστήμονας,άνθρωπος συνετός και με αγάπη!
Μέσα στη σημερινή πνευματική θολούρα και την τραγικότητα του μηδενιστικού φανατισμού που μάς κατακλύζει,ένα αναστοχαστικό ξαναδιάβασμα των θεολογικών του κειμένων,κρίνεται απαραίτητο,τουλάχιστον από την πλευρά των υποψιασμένων θεολόγων!

Ευχαριστούμε θερμά, κ. Ανδριόπουλε, για τις ''οάσεις'' του θεολογικού λόγου,που μάς προσφέρετε!

ΔΙΟΓΕΝΗΣ-(Ε.Μ.)

Related Posts with Thumbnails