Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ


Εν συντομία πάνω στην κρίση της Ευρώπης
Της Χίβα Παναχί 
Όλα τα κράτη που είχαν σύστημα το Κράτος Πρόνοιας είναι υπερχρεωμένα- αλλά οι κεντρικές κυβερνήσεις της Ευρώπης για ευνόητους λόγους δεν επέτρεψαν να τους βρει εκείνους επίσημα η κρίση και έτσι ξέσπασαν σε πιο αδύναμες χώρες.
Ειδικά στην Ελλάδα που πρωτοπαρουσιάστηκε ως μαύρο πρόβατο για να την θυσιάσουν στην εκτέλεση της νέας πολιτικής τους, που συνίσταται στο ότι στους κόλπους της νέας πολιτικής σκέψης βρίσκεται η αγνόηση του κοινωνικού ιστού σε κάθε επίπεδο. 
Οι διαχειριστές αυτής της πολιτικής δεν φαίνεται να διαθέτουν τόλμη και κάποια οράματα ώστε να ανακάμψει η Ευρώπη, κι έτσι σπρώχνουν την γηραιά Κυρία στο θάνατο. Και αντί να αξιοποιήσουν τη σοφία της Ευρώπης που είναι οι αξίες της, ως γηραιά αντιπροσωπεύει και τον πληθυσμό της - γιατί όχι;-  που έχει μεγαλώσει, στο σύνολό τους οι πολιτικοί έχουν αποκτήσει μια μανία να κάνουν κούνια πάνω στους αριθμούς και έτσι δικαιολογούν το άβουλο υπόβαθρο τους που είναι χωρίς σχέδιο για τη γιγαντιαία παρουσία της  Κίνας. Για ακόμη μια φόρα στις αποσκευές της κεντρικής πολιτικής στην Δύση βλέπουμε τα ίδια υπάρχοντα που χρησιμοποιήθηκαν σε αποικίες τους. 
Και από την άλλη πλευρά αυτά τα υπάρχοντα των παλαιών εποχών κάθε τόσο παρουσιάζονται στην πολιτική ζωή της Ευρώπης και ενώ δεν κάνουν περήφανο κάποιον ευσυνείδητο πολίτη, είναι μέρος της εξέλιξης της ως σήμερα. 
Εάν η Ευρώπη και τα κεντρικά Κράτη, οι λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις πιστεύουν στην νέα εποχή με τα ίδια υπάρχοντα μπορούν να επιβιώσουν πολιτικό- οικονομικά ενδεχομένως, αλλά σίγουρα σφάλλουν, αφού και τα αριθμητικά δεδομένα που τόσο αγαπούν και εμφανίζουν κάθε τόσο με τα ομόλογα και τα χαρτιά και τις δόσεις δανείων δεν βγαίνουν και κυριολεκτικά θα βουλιάξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails