Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ: Διατελώ ευπειθέστατος (;)


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
amen
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην υπέρ του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου και εναντίον του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου παρέμβασή του αποκαλύπτεται, αν και το παίζει ...ανίδεος! 
Γιατί ανεπιτυχώς προσπαθεί μετά μένους ο Άγιος Πειραιώς να μας πείσει ότι η ημερίδα του δεν ήταν εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επικαλούμενος μάλιστα την επιστημοσύνη των ομιλητών. 
Το ότι τον φωτογράφισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην προς Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επιστολή του δεν το κατάλαβε; 
Τώρα είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να μας αποκαλύψει ο Άγιος Πειραιώς το περιεχόμενο της απαντητικής, προς τον Πατριάρχη επιστολής, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που κρατιέται ως σήμερα εφτασφράγιστο μυστικό! Η επιστολή υπάρχει και αφορά στα πεπραγμένα του Σεβ. Πειραιώς και ένεκα δικαιοσύνης και αληθείας και ανδρείας του Σεβασμιωτάτου πρέπει να δημοσιοποιηθεί. 
Και δηλαδή είναι υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σεβ. Πειραιώς; 
- Διοργανώνει ημερίδα στην οποία ακούγονται τα "μύρια όσα" τόσο εναντίον του Σεβ. Δημητριάδος Ιγνατίου όσο και εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την στάση του στους διαλόγους μετά των ετεροδόξων. 
- Αμφισβητεί ευθέως τη συμβολή του Σεβ. Περγάμου στην διαδικασία του Διαλόγου μετά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όταν και πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη (τόπο καταγωγής του Σεβ. Περγάμου) αναφέρθηκε στον κ. Ιωάννη ως τον στιβαρό θεολογικό βραχίονα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Είπε επακριβώς ο Πατριάρχης
«Ως εγράφομεν εις μήνυμά μας απευθυνόμενον εις προς τιμήν αυτού οργανωθέν συνέδριον εν τη Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού τον παρελθόντα Οκτώβριον, ο Μητροπολίτης Περγάμου "αποτελεί τον στιβαρόν θεολογικόν βραχίονα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η οποία ενεπιστεύθη εις τον αγλαόν επίσκοπον και θεολόγον της τον χειρισμόν και την διεκπεραίωσιν υψίστης σημασίας εκκλησιαστικών υποθέσεων εις όλον το πλέγμα των ευθυνών και των δράσεών της, ανέθεσεν εις αυτόν δυσκόλους αποστολάς, προεδρείας και διαπραγματεύσεις. [...] Ο Ιερώτατος Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης αναγνωρίζεται ως ο επιτελέσας ένα πραγματικόν πνευματικόν άθλον κορυφαίος ορθόδοξος θεολόγος, ο οποίος εχάρισεν ουχί μόνον εις την Ορθοδοξίαν αλλά εις σύμπαντα τον χριστιανικόν κόσμον μίαν εντυπωσιακήν θεολογικήν σύνθεσιν, επί της βάσεως της ευχαριστιακής εκκλησιολογίας. Το γεγονός ότι ο εικοστός αιών εχαρακτηρίσθη ως «ο αιών της Εκκλησιολογίας» οφείλεται μεγάλως εις την συμβολήν του". Συγχαίρομεν τον ευλογημένον τούτον τόπον διότι ανέδειξε και αναδεικνύει προσωπικότητας χρησίμους δια το ευσεβές ημών Γένος, ιδία εις τας δυσκόλους ταύτας περιστάσεις, ως ο επιφανής Ιεράρχης και κατηξιωμένος θεολόγος άγιος Περγάμου». 
Τα παραπάνω ο Σεβ. Πειραιώς τα παραθεωρεί εντελώς και καλά κάνει εφ' όσον το επιθυμεί. Γι' αυτόν ο Μητροπολίτης Περγάμου είναι "κακόδοξος"! Ας μην κόπτεται όμως για το "Σεπτό Κέντρο", το οποίο έργοις και λόγοις αμφισβητεί κατά κόρον. 
- Αναφέρεται σε "δύο ἀνεπέρειστες ἐπιστολές πρός τήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος πού ἀπέστειλε τό Σεπτό Κέντρο". Αυτές τις επιστολές τις "χρεώνει" στον Μητροπολίτη Περγάμου, αλλά εφ' όσον υπογράφονται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη μπορεί να είναι τόσο "ανεπέρειστες"; Μας λέει δηλαδή ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο απευθύνει επιστολές - και δη προς την Εκκλησία της Ελλάδος - χωρίς κανένα έρεισμα, διότι αρέσκεται στην αποστολή επιστολών κενών περιεχομένου; 
-Καλεί στην επαρχία του ως ομιλητή και τον εκθειάζει, "άγιο" τον ονομάζει (!) τον αφορισμένο Νικόλαο Σωτηρόπουλο, τον μέγα υβριστή του Οικουμενικού Πατριάρχου πάση τη κτίσει, περιφρονώντας εντελώς την απόφαση της Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου που προχώρησε στην απόφαση αυτή. Νομίζω τα παραπάνω - εντελώς ενδεικτικώς - μας αποκαλύπτουν τον "σεβασμό" του Σεβ. Πειραιώς στο "Σεπτό Κέντρο" και την "ευγνωμοσύνη" του, όπως ακριβώς την διετύπωσε σε επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον περασμένο Μάρτιο: 
Θειότατε και Πάνσεπτε Δέσποτα, 
Πάνυ ευλαβώς μετ’ απεράντων αισθημάτων υιϊκής αγάπης και αδιαπτώτου ευγνωμοσύνης προς την Υμετέραν Πάνσεπτον Παναγιότητα, την πολυειδώς και πολυτρόπως αγωνιζομένην υπέρ της ευσταθείας της υπ’ ουρανόν Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας... 
Και περαίνων την επιστολή του δεν παραλείπει να δηλώσει "ευπειθέστατος" (sic) 
Κατασπαζόμενος την Υμετέραν Πάνσεπτον Δεξιάν και εξαιτούμενος τας Υμετέρας Πατριαρχικάς ευχάς διατελώ ευπειθέστατος (!!).

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν κρίνω απο τα σχόλια αναγνωστων σε προηγούμενες αναρτήσεις πάσχουμε απο θεολογική πενία και περισσεύουμε σε ηθικισμό,απόρριψη των όσων δεν κατανοούμε και κουτσομπολίστικη διάθεση (γνώρισμα των εν Ελλάδι χριστιανών(;),Ο Περγάμου δεν είναι αλάθητος,αλλά τα λάθη του δεν υποδεικνύονται απο αδαείς περί τα θεολογικά,και επίσης δεν είναι τόσο τεράστια ώστε να αποτελούν κίνδυνο για την Εκκλησία. Είναι γνωστή η τάση του αγίου Ναυπάκτου να απορρίπτει ό,τι δεν εντάσσεται στο δικό του θεολογικό σύστημα (π.χ. βιοηθική, μεταφράσεις...). Όσο για τον άγιο Πειραιώς...εδώ σηκώνω ψηλά τα χέρια...αμφιβάλλω αν η ψυχιατρική έχει προχωρήσει τόσο για την απαραίτητη διάγνωση και θεραπεία!
ο σάλος

Ανώνυμος είπε...

Από έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν ξέρει με τι να ασχοληθεί τέλος πάντων (προφανώς η οικονομική κρίση δεν έχει φτάσει στο ... στομάχι του - ακόμη!!!) ασχολείται με άρες μάρες κουκουνάρες, τι να περιμένει κανείς;;;; Και να φανταστείτε ότι τον πληρώνουν όλοι οι Έλληνες με τους φόρους τους ντε και καλά για να λέει και να κάνει τέτοιες παλαβομάρες!!!! Όταν οι Έλληνες φτάσουν στο απροχώρητο, θα τους πάρουν όλους με τις πέτρες!!! Και οι παπάδες δεν θα μείνουν απ' έξω!!!!

Dimitris Roumeliotis είπε...

Κάπωτε είχα την ευλογία της πνευματικής πατρότητος του μακαριστού γ. Επιφανίου Θεοδωροπούλου.

Εστειλε μια επιστολη στον Οικ. Πατριαρχη.

κατα πρωτον.
"Παναγιώτατε, Τι εκ των δύο συνέβη; Ο Πάπας προσεχώρησε εις την Ορθοδοξίαν ή Υμείς εις τον Παπισμόν; "

και κατα δευτερον.
"Παναγιώτατε, Μυριάκις προτιμότερον να εκριζωθή ο ιστορικός της Κωνσταντινουπόλεως Θρόνος και να μεταφυτευθή εις έρημον τινα νησίδα του πελάγους, ακόμη δε και να καταποντισθή εις τα βάθη του Βοσπόρου, ή να επιχειρηθή έστω και η ελαχίστη παρέκλισις από της χρυσής των πατέρων γραμμής, ομοφώνως βοώντων: «Ου χωρεί συγκατάβασις εις τα της Πίστεως». "

Εαν θεωρειται και τον μακαριστον γερωντα φαιδρον ή πεπλανημενον, τοτε γιατι δεν πατε στα προαστια της Ρωμης απο τωρα??

Ανώνυμος είπε...

θρασυτατος και ασυδοτος ο πειραιως εδωσε ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ σημερα με την εναρξι των εργασιων της ΙΣ Ι

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είναι καρπός του ηθικισμού και της μισαλλοδοξίας, που στους κόλπους του εκκλησιαστικού δεσποτισμού αποχτούν περιεχόμενο σχιζοφρενούς ταλιμπανισμού. Γι' αυτό και οι λεκτικές του κωλοτούμπες προς το Πατριαρχείο.
Από Μακεδονία μεριά.

Ανώνυμος είπε...

δεσποτα μου τοσα χρηματα δαπανηθηκαν δια τα βιβλια σου που ειναι για την νεκρα θαλασσα.... ποσοι και ποσοι ανθρωποι του θεου θα ηδυναντο να τραφουν σε μια περιοδο κρισεως και εηξουθενωσεως τουλαου του θεου

Ανώνυμος είπε...

Η Πατερική παράδοση θεωρεί ότι η μεγίστη των αρετών είναι η διάκριση. Ο Πειραιώς έχει καλές προθέσεις. Αλλά χωρίς διάκριση το καλό που προσπαθεί να κάνει αποφέρει τελικά ζημία. Ας μην ξεχνούμε κι όλους εκείνους, που για λόγους που ο καθένας τους γνωρίζει, τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει και να «ομολογεί την ορθοδοξία»... Παγίδα εκ των δεξιών... Ας ευγνωμονεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο που του έδωσε απολυτήριο για να στρογγυλοκαθίσει στον επισκοπικό θρόνο του Πειραιά κι ας προσεύχεται να του δώσει ο Κύριός μας διάκριση και σοφία για να ποιμάνει καλώς το λαό της επισκοπής του. Είναι κρίμα να μείνει στην ιστορία ως ο γραφικός πρωταγωνιστής χλευαστικών ανεκδότων...

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΕΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΡΑΓΙΟ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ Α. ΠΑΝΩΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΘΛΙΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΘΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΑΙΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΥΧΗ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ είπε...

Ευτυχώς που οι επικριτές του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς δεν έχουν ίχνος από μισαλλοδοξία και φανατισμό. Απεναντίας ξεχειλίζουν από αγάπη, μετριοπάθεια, θεολογική κατάρτιση και τόση διάκριση που πραγματικά δεν μπορεί κανείς να τη διακρίνει. Μάλιστα ο σχολιαστής που εγκωμιάζει τη διάκριση, χαρακτηρίζει την κανονική εκλογή ενός επισκόπου ως στρογγυλοκάθισμα, και τις απόψεις του (που δεν είναι και πλανεμένες ή αντι-ορθόδοξες) ως χλευαστικά ανέκδοτα. Αυτή κι αν είναι διάκριση!
Στην πολεμική εναντίον του Σεβ. Πειραιώς συναντώνται και συνεργάζονται αγαστώς όλη η ελληνική προοδευτική διανόηση (εκκλησιαστική, άθεη, μαρξιστική, μηδενιστική, λαϊκίστικη, χαβαλετζίδικη)σε μια μοναδική συνύπαρξη.
Στην παρέα τους συμμετέχει και η άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τις ετήσιες εκθέσεις της.
Καλά να περνάτε βρε παιδιά! Και με διάκριση να συμφωνήσετε και σε άλλα θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Πηγαίνετε να δείτε το έργο του Σεραφείμ στον Πειραιά και μετά να μιλήσετε. Σε όλους τους τομείς. Έξω από το χορό...

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΣΟΚΡΑΤΗ: Είναι φανατισμός ή μισαλλοδοξία το να λέει κανείς τα πράγματα με το όνομά τους, π.χ. ότι ο Πειραιώς έχει καταντήσει γραφικός;;;; Κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο ο Πειραιώς αλλά η πλειονότητα των Ιεραρχών έχουν "στρογγυλοκαθήσει" στις δεσποτικές τους καρέκλες και από το πολύ κάθισμα έχουν πάθει αγκύλωση!!!! Βέβαια, ο Πειραιώς μιλάει εκ του ασφαλούς! Όταν έρθει η στιγμή που θα ταρακουνηθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, ίσως - λέω ίσως - τότε ξυπνήσει από τον λήθαργο και δει τι συμβαίνει γύρω του!!!! Πείτε, σας παρακαλώ, στον Δέσποτα πως όταν ο κόσμος βρει λύση στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει θα κοιτάξει κατόπιν να βρει λύση και στο πρόβλημα το σεξουαλικό!!!!!! Μην αγχώνεται άδικα......

Ανώνυμος είπε...

Λέω εγώ τώρα....
φανταστείτε τον Παύλο να μιλάει για στοματικό, τον Πέτρο για πρωκτικό, τον Ιωάννη για τρίγωνο, πολύγωνα κλπ!!!! Κύριε ελέησον!
Είμαστε σοβαροί;;;; Ο Πειραιώς Σεραφείμ είναι (όπως είναι!) διάδοχος των αποστόλων δεν νομίζω πως τέτοιες γελοιότητες έκαναν οι απόστολοι.
Κάποιος από τους σχολιαστές έγραψε πως του λείπει η διάκριση. Αλήθεια είναι πέρα για πέρα, το θέμα είναι ότι δεν είναι ο μοναδικός!!!
Ούτε τίποτα το φιλοκαλικό έχουν, ούτε επαφή με την πραγματικότητα. Αυτοκράτορες και πάπες "στον κόσμο τους"!!!!!!!!
Και επί του θέματος μας νομίζω πως ως αστείος χαμαιλέοντας μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά αγιε Πειραιώς στο Φανάρι έχουσι γνώμονα οι φύλακες!!!!

π.Ν.Σ.

Ανώνυμος είπε...

''διατελώ ευπειθέστατος''. Στο χωριό μου, λένε: μην ξεράσω...

Ανώνυμος είπε...

...έχουσι γνώσιν οι φύλακες!!!!

π.Ν.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ -ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ- ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 2.000 "ΠΕΡΙ ΤΟ ΣΕΞ" ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ, ΟΥΤΩΣ ΕΙΠΕΙΝ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μέγα το έργο του Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ - http://fonipeiraioton.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1166.html

Ανώνυμος είπε...

Χολή για τον Πειραιώς ...
Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις...
Ευπειθέστατος, αλλά στις αληθινές και βαθιά καρδιακές κραυγές του Γένους. Αυτός είναι ο σεβασμός στο πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η αγάπη έχει μεγαλύτερη σημασία όταν σε κάνει καλύτερο. Άλλωστε αληθινός φίλος δεν είναι ο κόλακας, αλλά αυτός που σημειώνει τα λάθη σου. Οι αυλές μόνο κακό προκαλούν... Και ουδείς "άσφαλτος".

Related Posts with Thumbnails