Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
patrasevents
Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα ταξιδέψει στις Η.Π.Α. προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιουνίου 2019. 
Ο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θεωρείται από τους ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου που στήριξαν έργω και λόγω την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία χορηγήθηκε από το Φανάρι στις 6 Ιανουαρίου 2019. 
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, σχολίασε στα social media την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής ως εξής: "Ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος που είναι ο πρώτος ιδεολόγος της νομιμοποίησης του Ουκρανικού σχίσματος, και πρώτος μισητής της Εκκλησίας της Ρωσίας στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, έγινε επικεφαλής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής". 
Την ίδια ώρα, λοιπόν, που ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα παρίσταται στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, στη Ν. Υόρκη, ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος θα συμμετέχει σε ημερίδα στην Θεσσαλονίκη, η οποία διοργανώνεται από αποτειχισμένους (δηλ. ακοινώνητους και σε αργία) κληρικούς της Βορείου Ελλάδος, με θέμα: «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου». Τόσο ο κληρικός της Πάτρας όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες στην ημερίδα, έχουν επιτεθεί με σφοδρότητα (κατά τη συνήθη τακτική τους) στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας – συντασσόμενοι απολύτως με την Ρωσική πλευρά - και η ημερίδα αυτή φαίνεται πως αποτελεί την κορύφωση της πολεμικής τους. 
Ταυτόχρονα, λοιπόν, την ίδια ημέρα, Σάββατο 22 Ιουνίου, η Μητρόπολη Πατρών υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου πέραν του Ατλαντικού και κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου εντός Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails