Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

"Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ" ΣΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ


Πρόκειται, ίσως, για την μεγαλύτερη περιφερειακή διοργάνωση του καλοκαιριού και μάλιστα με ιδιαίτερες απαιτήσεις και υψηλά standards. 
Για τρίτη χρονιά, η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Οργανισμός που εδρεύει στην Χίο, διοργανώνει το Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής της Χίου, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ένα φεστιβάλ για την σύγχρονη, λόγια ελληνική μουσική, που δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. 
Η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της ΜΟΥΣΑΣ, η ακατάβλητη Ελευθερία Λυκοπάντη, φιλόλογος-μουσικός, τ. μαέστρος Χορωδίας Χίου, μαζί με τον Καλλιτεχνικό Σύμβουλο του Φεστιβάλ Αλέξανδρο Καλογερά, συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης Berklee College of Music Βοστώνης, επιμένουν ελληνικά και άκρως ποιοτικά, διοργανώνοντας φέτος το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής (30 Ιουνίου – 11 Ιουλίου), με θέµα: «Η Αρχαία Ελλάδα πηγή έµπνευσης». 
Το εξαιρετικά φιλόδοξο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, διαλέξεις, masterclassses, εκπαιδευτικά προγράμματα, πρεμιέρες μουσικών έργων, παρουσίαση συνθέσεων που γράφτηκαν κατόπιν παραγγελίας του φεστιβάλ, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Έκφρασης Νέων για μαθητές όλων των βαθμίδων µε θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου και άλλες δράσεις. 
Συμμετέχουν: διακεκριμένοι ομιλητές, καθηγητές πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στην Αμερική, προσκεκλημένοι μουσικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα (Αθήνα, Χαλκίδα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη) και το εξωτερικό (Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Μινεάπολη, Ρωσία, Ολλανδία, Αυστρία, Βραζιλία, Ισραήλ), μουσικοί από τη Χίο και μαθητές, σ' έναν πραγματικό μουσικό οργασμό, που θα αναδείξει μεγαλοπρεπώς, πώς η σύγχρονη μουσική δημιουργία εμπνέεται από την Αρχαία Ελλάδα και ζωογονεί το σήμερα και το αύριο. 
Είναι πραγματικά τιμή μας που συμμετέχουμε με διαλέξεις και συναυλίες. 
Παραθέτουμε στη συνέχεια το συνοπτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails