Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΔΑΦΝΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και η Δάφνη Πανουργιά το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου 2016, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα για σόλο πιάνο και τραγούδι με πιάνο, στη Νάξο και την Σαντορίνη, με τον γενικό τίτλο «Από τη Βενετία στη Βραζιλία με Όστρακα και Σκιές». 
Το Σάββατο 6 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, θα εμφανιστούν στο γνωστό Φεστιβάλ της Νάξου, που πραγματοποιείται στον Πύργο του Μπαζαίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ την Κυριακή 7 Αυγούστου πάλι στις 9.30 το βράδυ, θα πραγματοποιήσουν συναυλία στο Εργοστάσιο Τεχνών της Σαντορίνης (Παραλία Βλυχάδας). 
Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι δύο ερμηνεύτριες περιλαμβάνει: στο πρώτο μέρος ένα μωσαϊκό από συνθέσεις των Pergolesi, Scarlatti, Schubert, Poulenc, Schumann, Villa Lobos, αλλά και τραγούδια της Joni Mitchell και του Βραζιλιάνου συνθέτη Luiz Bonfá. και στο δεύτερο μέρος αποσπάσματα από τα έργα «12+1 Όστρακα και Σκιές» και «Ορυκτά» της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου. 
Ακούμε στη συνέχεια τρία τραγούδια της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου κατά τον τρόπο του Μάνου Χατζιδάκι, με την Δάφνη Πανουργιά στο τραγούδι
Είναι από μία συναυλία της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών με τίτλο «Ο Μάνος Χατζιδάκις εμπνέει» στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα, στις 23 Φεβρουαρίου 2016.
Με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, έξι Έλληνες συνθέτες παρουσίασαν έργα τους επηρεασμένα από τον Μάνο Χατζιδάκι και το έργο του.
Ανάμεσά τους η πιανίστρια και συνθέτρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, η οποία παρουσίασε τρία τραγούδια της με ερμηνεύτρια την Δάφνη Πανουργιά. 
Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, αναφέρει σχετικά με το έργο: «Η μελωδία, διαχρονική θεραπαινίδα της Μουσικής, υπήρξε στάση ζωής και γραφής για τον μελωδιστή Μάνο που με το αλάνθαστο μουσικό του ένστικτο δημιούργησε μια νέα Σχολή στο ελληνικό τραγούδι. Το αποψινό δικό μου αφιέρωμα «A la maniere de M.X. (Κατά τον τρόπο του Μάνου Χατζιδάκι) περιλαμβάνει τρία τραγούδια μου. Το πρώτο, “Η Σταχτοπούτα”, είναι ένα παλιό τραγούδι γραμμένο το 1998 πάνω σε δικούς μου στίχους και αφιερωμένο στον Μάνο Χατζιδάκι. Τα άλλα δύο, “Μπαλάντα για μια τοποθεσία ανύπαρκτη” και “Ένας σκληρός εραστής”, είναι πρόσφατες μελοποιήσεις δυο ποιημάτων του Μάνου από τη “Μυθολογία Δεύτερη” με σαφή, συνειδητή προτεραιότητα στη μελωδική γραφή και σεβασμό στο μουσικό ιδίωμα του Μάνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails