Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Η LIFO ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΟΥ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΥΤΗ ΣΤΟ FB


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο συντάκτης της Lifo Άρης Δημοκίδης, ο οποίος πρωτοέγραψε για την σελίδα «Ελύτης, ο ποιητής του Αιγαίου» στο fb και επίσης πρωτοέγραψε για την μήνυση που κατέθεσα στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εναντίον του ανώνυμου διαχειριστή της σελίδας, επανήλθε με σημερινό κείμενό του, το οποίο αποδεικνύει ένα σπάνιο ήθος. 
Ενώ διαφωνεί με την κίνησή μου και ίσως και με το σκεπτικό μου, αντιλαμβάνεται την συνέπεια και ανιδιοτέλειά μου στο θέμα και προβαίνει σε μια ανάρτηση για την οποία τον ευχαριστώ θερμά. 
Τον κ. Δημοκίδη δεν τον γνωρίζω προσωπικά και γι’ αυτό με εκπλήσσει η συγκεκριμένη ανάρτησή του, η οποία αποτελεί και ένα συνοπτικό «χρονικό» του θέματος. 
Στο LIFO.gr είχαμε κάνει γνωστή την σελίδα με τα ψεύτικα αποφθέγματα του Ελύτη, και κάποιο καιρό μετά γνωστοποιήσαμε και την απόφαση του Παναγιώτη Ανδριόπουλου να καταθέσει μήνυση εναντίον του άγνωστου συγγραφέα της. Προσωπικά διαφωνώ με τις μηνύσεις εναντίον χιουμοριστικού περιεχομένου. 
Ο κύριος Ανδριόπουλος (που δεν είναι κάποιος τυχαίος, ούτε κάποιος σαλεμένος όπως προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν - να το βιογραφικό του που δείχνει την πολύχρονη και ενδελεχή απασχόλησή του με πολιτιστικά θέματα) κατά τη γνώμη μου υπερέβαλλε δραματικά με την καταγγελία του στην Δίωξη. Νιώθει πάντως, όπως διαβάζω, αδικημένος από κάποιους που τον κατέκριναν με σφοδρότητα, ενώ σε παλιότερες περιπτώσεις υποστήριζαν περίπου ό,τι κι αυτός: Ότι δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιείται και να ευτελίζεται το έργο του Ελύτη. 


Ο ποιητής Θωμάς Τσαλαπάτης ας πούμε, τώρα καταφέρθηκε εναντίον του Ανδριόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών και υπέρ της σάτιρας στο Facebook. Ο Ανδριόπουλος έστειλε απαντητική επιστολή στην Εφ.Συν. που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ (την έβαλε μετά ο ίδιος στο μπλογκ του):
Δημοσιεύεται η επιστολή μου 
Τις προάλλες, ο κ. Ανδριόπουλος ξέθαψε ένα παλιότερο άρθρο του κ. Τσαλαπάτη, και επανήλθε γράφοντας τα παρακάτω: 
Δημοσιεύεται το κείμενό μου. 
Και ο κ. Δημοκίδης κατακλείει ως εξής: 
Είναι καλό ίσως που με όλα αυτά, ο Ελύτης ξανασυζητιέται και ξαναδιαβάζεται. Πιστεύω πάντως ότι ο κύριος Ανδριόπουλος πρέπει να ακυρώσει τη μήνυση. 
Όμως επίσης πιστεύω πως όσοι τον κατηγορούν θα πρέπει να μην έχουν διπλά στάνταρντ -λόγω πολιτικών ή άλλων απόψεων- και να έχουν βεβαιωθεί πως δεν έχουν έμμεσα ή άμεσα υποστηρίξει κι οι ίδιοι την «άμεση απόσυρση» υλικού, και μάλιστα του ίδιου ποιητή.


1 σχόλιο:

Διογένης / Ε Μ είπε...

Μπράβο στο κουράγιο σου, φίλε Παναγιώτη, δεν κάνεις και άσχημα, γιατί δεν μπορεί ο κάθε μα........ς να απαξιώνει τον ποιητικό λόγο με αυτόν τον ελεεινό τρόπο, στο όνομα μιας δήθεν χιουμοριστικής διάθεσης!!!

Διογένης / εμ

Related Posts with Thumbnails