Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Η ΑΜΑΛΙΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 89,5 ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ π. ΠΕΤΡΟ ΜΙΝΩΠΕΤΡΟ


Σήμερα, Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5, με αφορμή το ανέβασμα, στο Θέατρο Κυκλάδων, του έργου: «Το κουκλόσπιτο» του Henrik (Johan) Ibsen, στο οποίο η Αμαλία Μουτούση ερμηνεύει το ρόλο της Νόρας, θα μεταδώσει σε επανάληψη εκπομπή με καλεσμένη την ηθοποιό Αμαλία Μουτούση. Η εκπομπή, που μεταδίδεται 8-9 το βράδυ, έχει θέμα: «Θεολογία, ελευθερία και αυτογνωσία του θεάτρου – Σύγχρονη ερμηνεία της αρχαίας τραγωδίας και της κλασικής δραματουργίας» και την επιμελείται και την παρουσιάζει ο ιερέας και σκηνοθέτης π. Πέτρος Μινώπετρος
Κατά συγκυρία, στην Καθημερινή της σημερινής Κυριακής, η Άννυ Κολτσιδοπούλου, γράφει σε ένα κριτικό σημείωμά της για την Αμαλία Μουτούση στον ρόλο της Νόρας: 
«Η Αμαλία Μουτούση επιστράτευσε πειστικά αλλά και με αποτυπωμένη αγωνία προσώπου, κινήσεων, κορμιού, το οπλοστάσιο κούκλας από αστικό σπίτι: αεικίνητη παιδικότητα και νάζια για εξοικονόμηση των χρωστούμενων, ατιθάσευτη νευρικότητα για το χρονίζον μυστικό, αθώα ανυπακοή για προσωπική, δήθεν, εκτόνωση. Ωστόσο πάντα παρόντα, η προσμονή για το θαύμα και ο πόθος μιας τολμηρής, παρορμητικής γυναίκας να εμπνεύσει στον άντρα της εμπιστοσύνη, θαυμασμό, αναγνώριση πέρα από τη χρησιμοποίησή της ως προσωπικό του τρόπαιο και παιχνίδι σε κοινωνία, σαλόνι, κρεβάτι. Εξοχη στη σκηνή που προβάρει την ταραντέλα, όπως και στην επιστροφή από το μπαλ μασκέ, λίγο πριν πέσουν οι μάσκες, συνταρακτική στο κατηγορητήριο, στην αυτοκριτική και στην εμβληματική της έξοδο προς το άγνωστο. Εξοδο που ταρακούνησε την τότε κοινωνία και αφορά έως σήμερα εικονικές, υποκριτικές ισότητες κι ελευθερίες.». 
Άρα, η Αμαλία Μουτούση μας δίνει, για άλλη μια φορά, μία έξοχη θεατρική ερμηνεία, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι μια ηθοποιός από σπάνια «στόφα». 
Η Νόρα του Ίψεν νομίζω ταιριάζει στην Αμαλία Μουτούση. Έχει μια τρομερή ζωτική ορμή και είναι τρομακτικά ελεύθερη. Αυτό που ζει για έναν άνθρωπο αμόλυντο και ελεύθερο είναι τρομερό βασανιστήριο δεν αντέχεται, στο τέλος σκάει και φεύγει. Όπως είπε και ίδια σε μια πρόσφατη συνέντευξή της: «Η Νόρα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς θαύμα κι επειδή δε συμβαίνει πηγαίνει να το ψάξει. Πως είναι το ηλιοτρόπιο, έτσι πάει η Νόρα, προς το θαύμα...». 
Άρα, συντονιστείτε απόψε στους 89,5 για να ακούσετε την εκ βαθέων συνομιλία της Αμαλίας Μουτούση με τον π. Πέτρο Μινώπετρο. 
Είναι υπόθεση ελευθερίας… 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails