Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΡΟΛΕΡ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ!


Ο ανώνυμος διαχειριστής της σελίδας που τρολάρει τον Ελύτη στο fb, και κατέθεσα μήνυση προκειμένου να αποκαλυφθεί, φαίνεται τελικά πως δεν είναι και τόσο …ανώνυμος. 
Στο μεγάλο αφιέρωμα που έκανε το site popaganda στην υπόθεση της μήνυσής μου, η Ζωή Παρασίδη που το επιμελήθηκε, γράφει: 
"Μιλήσαμε με τον διαχειριστή της fb σελίδας που, εκτός από το πιο αστείο πράγμα στο ελληνικό ίντερνετ, είναι πια και στα δικαστήρια." 
Και στη συνέχεια διαβάζουμε τι λένε για την υπόθεση οι: Old Boy (ή κατά κόσμον Κώστας Κωστάκος), ο σκιτσογράφος Σπ. Δερβενιώτης, ο δικηγόρος Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος και ο διδάκτορας νομικής και μεταφραστής Άκης Γαβριηλίδης. 
Ο ανώνυμος τρόλερ εξηγεί στην propaganda: «Ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ ξεφυλλίζοντας καταλόγους σουβλατζίδικων με την παρέα πέσαμε πάνω σε κάτι new age σουβλάκια από αυτά μέσα σε πίτα ολικής άλεσης βάζουν λιαστή ντομάτα, κέτσαπ, μουστάρδα, σως Φιλαδέλφεια κλπ. Αφού απορήσαμε ποιος τρώει τέτοια πράματα, σκεφτήκαμε πως θα το σχολίαζαν οι χρήστες των social media που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την πορεία της χώρας μέσω δημοφιλών στίχων του Ελύτη. Ουσιαστικά, αν δει κάποιος τη μεγάλη εικόνα, ο Ελύτης δεν είναι καν το αντικείμενο της σάτιρας, αλλά το μέσο αυτής». 
Και πιο κάτω λέει για την μήνυσή μου: «Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι μετά από την ιστορία με την ΔΗΕ τα μηνύματα αποδοκιμασίας ήταν μόλις 2 ενώ τα πραγματικά συγκινητικά στήριξης ξεπέρασαν τα 100. Ανάμεσα τους ξεχωρίζω αυτά νεαρών δικηγόρων που θέλησαν να με βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή καθώς και αυτά πραγματικών οπαδών του Ελύτη και μελετητών του έργου που με διαβεβαίωναν ότι και ο ίδιος θα τα έβρισκε αστεία». 
Άρα, κάποιοι νεαροί δικηγόροι και κάποιοι «πραγματικοί οπαδοί του Ελύτη και μελετητές του έργου» γνωρίζουν πολύ καλά τον ανώνυμο «ποιητή» και θέλουν να τον βοηθήσουν. Πολύ ωραία! Δεν μας τον αποκαλύπτουν κιόλας για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε; 


Τον ανώνυμο γνωρίζει και ο Κώστας Μανιάτης, ο οποίος του έκανε μία συνέντευξη στο provocateur και μετά ένα κείμενο στήριξης με τον τίτλο: 8 απλά πράγματα που μου έμαθε η μήνυση στον "Ελύτη". 
Τον ανώνυμο γνωρίζει και ο θεολόγος Διονύσης Σκλήρης, μεγάλος φαν της σελίδας με άπειρα likes και θερμά σχόλια για την «εργασία» του ανώνυμου τρόλερ. 
Άρα, θα βρούμε κάποια άκρη με την αφεντιά του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails