Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η ΜΕΛΙΝΑ, Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Ο Κωνσταντίνος Αλαβάνος, συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη, θυμάται ένα ταξίδι στην Αυστραλία: 
«Είχαμε πάει το 1983 στο Σίδνεϊ. Η Μελίνα εκπροσωπούσε την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Εκείνη την εποχή υπήρχε στην Αυστραλία μια μεγάλη διαμάχη για τον έλεγχο των ελληνικών κοινοτήτων ανάμεσα στους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ και σ' εκείνους του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού -μια έξοχη προσωπικότητα, ποιητής, δραστήριος. Οι του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκαν θερμά τη Μελίνα και περιέγραψαν τον Στυλιανό με τα μελανότερα χρώματα. Επειτα από αυτό άρχισε ένα κλίμα ανησυχίας. Η επίσημη δοξολογία θα γινόταν στη μητρόπολη του Σίδνεϊ, θα μιλούσε πρώτα η Μελίνα κι έπειτα ο Στυλιανός. Τι θα έλεγε όμως για την κυβέρνηση και τη Μελίνα; Καθίσαμε και γράψαμε μια ωραία ομιλία. Μιλάει η Μελίνα και οι πάντες περίμεναν ν' ακούσουν τι θα πει ο Στυλιανός, ο οποίος ξεκινάει λέγοντας: "Ευχαριστώ τον Θεό για την επίσκεψή σας στον Ελληνισμό της Αυστραλίας. Και τον ευχαριστώ γιατί κανείς άλλος στη γη δεν έχει τραγουδήσει έτσι την αγάπη: "Από την πόρτα μου σαν βγω δεν υπάρχει κανείς που να μην τον αγαπώ...". Η πεμπτουσία του χριστιανισμού από αγάπη, και μάλιστα ειπωμένη από τέτοια χείλη;". Οταν τελείωσε η τελετή, η Μελίνα τού είπε: "Δεσπότη μου, σε ερωτεύτηκα" κι εκείνος της απάντησε: "Κι εγώ είμαι από χρόνια γοητευμένος μ' εσάς, υπουργέ μου"».
Τώρα διαβάζω ότι ο Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υπηρέτησε για λίγο ως βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, διοργανώνει την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, "Θεολογική - Επιστημονική Ημερίδα" εναντίον της επικείμενης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. 
Στην Αίθουσα που φέρει το όνομα της Μελίνας, η οποία κατά τον Αυστραλίας Στυλιανό ενσάρκωσε την πεμπτουσία του χριστιανισμού τραγουδώντας το "Από την πόρτα μου σαν βγω δεν υπάρχει κανείς που να μην τον αγαπώ...", θα πραγματοποιηθεί ημερίδα που θα αλλοιώσει το τραγούδι του Πειραιά. Οι σύνεδροι θα τραγουδούν με ιερή μανία:
"Από την πόρτα μου σαν βγω δεν υπάρχει κανείς που να μην τον μισώ...".
Ευτυχώς η Εκκλησία της Ελλάδος θα προσέλθει κανονικά στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
Εμείς, πιστοί στην Μελίνα τραγουδάμε τα ...αγαπησιάρικα "Παιδιά του Πειραιά".
Νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails