Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Μια βδομάδα, σχεδόν, πέρασε από την αποκάλυψη της Πατρινής εφημερίδας Κόσμος της Ενημέρωσης ότι ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος σε ιδιωτική συζήτηση, που μετέφεραν στην εφημερίδα οι συνομιλητές του, αμφισβήτησε με τρόπο κατηγορηματικό την ηθική υπόσταση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Ας δούμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ο Κ.Κ. δεν διέψευσε το δημοσίευμα. Δεν έκανε καμία δήλωση. Άρα εμείς οι κοινοί θνητοί καταλαβαίνουμε ότι ο Κ.Κ. βεβήλωσε όντως την μνήμη του μακαριστού Χριστοδούλου, όπως έγραψε η εφημερίδα. Ο αρχιμανδρίτης έκανε ένα βήμα πιο πέρα από το προηγούμενο χτύπημά του, εννοώ τον Πάπα Βενέδικτο (2007). Εκείνος εύκολα δαιμονοποιείται και είναι έτι ζων. Τώρα στόχος του είναι ένας κεκοιμημένος Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος απεβίωσε μάλιστα μετά από μια ασθένεια που τον ταλαιπώρησε πολύ. Κάποιοι ομοϊδεάτες του Κ.Κ. (“αντι-οικουμενιστές”) είχαν πει και είχαν γράψει ότι ο Χριστόδουλος πέθανε επειδή πήγε στον Πάπα!

Τώρα ο συνδυασμός Πάπα και Χριστοδούλου από τον Κ.Κ. γίνεται λόγω ...σεξουαλικών ιδιαιτεροτήτων!

Από την άλλη ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κάλεσε τον Κ.Κ. σε έγγραφη απολογία, η οποία έπρεπε να γίνει την περασμένη Δευτέρα. Προφανώς η απολογία θα εδόθη αλλά ανακοίνωση από την Μητρόπολη για το θέμα, δεν έχει γίνει. Μάλλον διερευνάται σε βάθος...

Αναμένουμε λοιπόν την αποκατάσταση της μνήμης του μακαριστού από την χειροτονία του. Το σίγουρο είναι ότι ιεράρχες – πνευματικά τέκνα του Χριστοδούλου και χειροτονίες του θορυβήθηκαν από την είδηση και προσπάθησαν να την ...καταστείλουν!...

Το ζήτημα, όμως, δεν είναι τόσο απλό γιατί ο Κ.Κ. είναι εδώ και κανείς δεν ξέρει πότε και πώς θα ...ξαναχτυπήσει.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας είπα το θέμα θα λήξει,γιατί δεν συμφέρει ούτε τον έναν , ούτε τον άλλον να γίνει περαιτέρω διερεύνηση.

Ανώνυμος είπε...

Οι πληροφοριες αυτες ειναι μεσα απο την Μητροπολη.Ο π.Κυριλλος απολογηθηκε γραπτως την Δευτερα 18 Οκτωβριου,αλλα οι γυναικες που εκαναν την καταγγελια στην εφημεριδα,αρνουνται να καταθεσουν επωνυμως και ετσι το θεμα εληξε.Σε περιπτωση που ειχαν καταθεσει επωνυμως,ο Πατρων θα τον ειχε στειλει στο ΣΥΝΟΔΙΚΟ για καθεραιση.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γράφεις φίλε 20/10/10 10:57 δεν ευσταθούν. Και να είχαν καταθέσει οι γυναίκες δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, διότι ήταν ιδιωτική συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Με βάση ποίου κανόνος θα γινόταν η καθαίρεση; Για να σταλεί μια τέτοια υπάθεση στη Σύνοδο θα έπρεπε να γίνουν ανακρίσεις, να βγει το πόρισμα,και με τα να σταλεί ο φάκελος στη Σύνοδο,και απο εκεί και πέρα η Σύνοδος αποφασίζει για το αν θα επιβάλει κάποια ποινή. Να μη λέμε ότι θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά σήμερα, 21 Οκτωβρίου, ονομαστική εορτή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, ωραίο Μνημόσυνο του κάνετε εκεί στην Πάτρα...πρωτότυπο... Με σπιλωμένη μνήμη....

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι κυρίες που υποτίθενται πως παρακολούθησαν την κατανυκτική Θ. Λειτουργία στο μοναστήρι, γιατί να στείλουν στις εφημερίδες μια συζήτηση που έγινε στο αρχονταρίκι με το Γέροντα Κύριλλο; Από αγάπη και σεβασμό στο Γέροντα; Αν δεν τον σέβοταν, γιατί πήγαν στο μοναστήρι του και κάθισαν τόση ώρα και κουβέντισαν μαζί του; Αν το σἐβοταν γιατί να τον διασύρουν;
Ο Γέροντας είπε κάτι πάνω στην αγανάκτησή του. Θα έπρεπε να γίνει τόσος σάλος; Έλεος!
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ντροπή για την τυμβωρυχία!
Συνήθως λέμε ότι οι νεκροί δεδικαί-
ωνται!Αυτό δεν το ήξερε ολόκληρος αρχιμανδρίτης και δη διδάκτωρ;!Θα αρχίσουμε τα "Λευκαδίτικα";Δεν έγι-
να δεσπότης χτυπάω τους κατ'εμέ υ-
πεύθυνους;!Καιρός είναι να σταματή-
σει η όλη υπόθεση ΕΔΩ!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, 10:36 π.μ., λέτε πως "Ο Γέροντας είπε κάτι πάνω στην αγανάκτησή του"...αγανάκτηση γιατί πράγμα ή γιά ποιό πράγμα αφού αυτό το "κάτι" που είπε έχει σχέση με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπό μας; Κάθε λογικός καταλαβαίνει ότι "αγανάκτησε" επειδή δεν έγινε Πατρών!

Ανώνυμος είπε...

Αν κανείς ρωτήσει τους παπάδες της Πάτρας ποιόν θέλατε γιά Μητροπολίτη? Τον "άριστο" ή τον Κύριλλο? Οι 10 θα πούν τον "άριστο",κανένας δεν θα πεί τον Κύριλλο,και η συντριπτική πλειοψηφία θα πεί κανέναν από τους δύο.

Ανώνυμος είπε...

Μη ξεγελιέστε.
Αυτοί που χαίρονται περισσότερο να διώκονται και να καταδικάζονται εκκλησιαστικές προσωπικότητες -σαν τον Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Κωστόπουλο- στην Πάτρα και αλλού δεν είναι ούτε οι Χριστοδουλικοί, ούτε οι Πατριαρχικοί, ούτε οι συνυποψήφιοι, ούτε οι άθεοι, ούτε οι κοσμικοί, ούτε ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ούτε οι δημοσιογράφοι.
Περισσότερο από όλους χαίρονται και χοροπηδούν με κάτι τέτοια κάποιοι "βαθιά και καθώς πρέπει οργανωμένοι θρησκεύοντες".
Αλλά θα μου πείτε Γιατί;
Σκεφτείτε, ψάχτε παρόμοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα και θα το βρείτε.Δεν είναι δύσκολο.
Ο φιλόσοφος

Ανώνυμος είπε...

Και ομως αγαπητε της 20/10/2010 των 11΄13μ.μ καποιος τιμωρηθηκε απο τετοιο πρωτοσελιδο αυτης της εφημεριδας απο τον Πατρων.Γιατι λοιπον διακρισεις?

Ανώνυμος είπε...

Kαλά ἐκανε ο άγιος Πατρών και έληξε το θέμα με τον π. Κύριλλο. Σεβάσθηκε, ως όφειλε, το έργο του και την ηλικία του. Θα ήθελα να ρωτήσω τον ανώνυμο της 20 Οκτωβρίου 2010 10:57 μ.μ., αν ο αδελφός μου που είναι παπάς σε ένα χωριό που παλεύει με νύχια και με δόντια για να ζήσει την οικογένειά του, έκανε κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε ο π. Κύριλλος, θα συμπεριφερόταν εξίσου στον αδερφό μου ή δεν θα του τη χάριζε;
Εκπαιδευτικός

Ανώνυμος είπε...

Το έργο που έχει επιτελέσει ο Μακαριστός είτε συμφωνεί κάποιος μ' αυτό είτε όχι, είναι δεδομένο και αυτό δεν αλλάζει αν είχε ή όχι το "κουσούρι". Γι αυτό και δεν μ' ανδιαφέρει.
Στα θετικά όμως που του καταλογίζω είναι ότι δεν έκανε μητροπολίτες κάτι σαλταρισμένους σαν τον συγκεκριμένο Αρχιμανδρίτη.

Ανώνυμος είπε...

Ε οχι να γινει και Πατρων ρε παιδια ο κυριλλος...ελεος...
Για γελια ειναι αυτη η κουβεντα!
Σιγα...

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα που ανέδειξε το θέμα δημοσιεύει σήμερα στη σελ.10 ότι "ο Σεβασμιώτατος διερευνά την υπόθεση και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες"! η δημοσίευση είναι σε ωραίο έντονο κίτρινο φόντο με ολόσωμη φωτογραφία του Σεβ/του.

Ανώνυμος είπε...

Την είδηση την εβαλε και το amen αγαπητέ Παναγιώτη και μετά από λίγο την κατέβασε.
Εσύ που συνεργάζεσαι τι ξέρεις για το θέμα;
Πάντως για μηνύσεις που απειλούσε το περιβάλλον Κυρίλλου δεν ακούγεται κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Η απαντηση στον εκπαιδευτικο ειναι ΟΧΙ.Ευχαριστω.

Αλεξανδρα είπε...

Ειναι απαραδεκτο αρχιμανδριτης να λοιδωρει και να σπηλωνει τη μνημη του κοιμηθεντος αρχιερεως.Ουτως η αλλως η κατακριση και η διαδοση κακοβουλων σχολιων ειναι αξιομεμπτη πραξη,ποσο μαλλον οταν προκειται για τον κεκοιμενο Αρχιεπισκοπο και μαλιστα οταν τετοιες υβρεις εκστομιζονται απο ιερωμενο!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΕΧΘΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΣΥΜΑΧΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΙ ΤΟΥΣ.

Related Posts with Thumbnails