Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Συλλαλητήριο των Μουσουλμάνων: Σκέψεις τινές

«Την ανησυχία τους για τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από μουσουλμάνους εξέφρασαν χθες στελέχη μυστικών και αστυνομικών υπηρεσιών του Ισραήλ».

Τάδε γράφει Το Βήμα της Τρίτης 27 Μαΐου 2009, εν όψει του σημερινού συλλαλητηρίου των μουσουλμάνων.

Στο άρθρο αναλύονται τα παραπάνω, και οι ισραηλινοί βασίζονται για να βγάλουν το συμπέρασμα αυτό στη σχετική εμπειρία τους. Φευ! Και καλούν τις ελληνικές αρχές να προσέξουν, μην είναι αυτό «μια νέα κακή αρχή». Το αποκορύφωμα των νουθεσιών είναι το εξής: «τα σχέδια της διεθνούς τρομοκρατίας δεν έχουν επηρεασθεί καθόλου από την εκλογή Ομπάμα... Αν δεν ληφθούν μέτρα, είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα, λόγω αυτής της παγκόσμιας αστάθειας, θα αποτελέσει μέρος του προβλήματος». Προειδοποιούν ότι η Αλ Κάιντα θα χτυπήσει και στην Ελλάδα. Μετά από τέτοιες δηλώσεις είναι αδύνατον να μην έχει ο αναγνώστης πολλές απορίες.

Πρώτον, πώς έχουν οι Ισραηλίτες το δικαίωμα να συλλέξουν δεδομένα σε ξένη χώρα; Και πώς σ’ αυτή τη χώρα επιτρέπεται ξένες μυστικές υπηρεσίες να ξέρουν περισσότερες πληροφορίες από τις κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας. Αυτό, αν μη τι άλλο, είναι παραβίαση της ελευθερίας της Ελλάδος. Οι παστωμένες διηγήσεις των ισραηλινών κάνουν λόγο για την εμπειρία τους με τους μουσουλμάνους. Απορώ πώς μιλάνε για την «εμπειρία» τους με τόση σιγουριά και τη διδάσκουν στους άλλους. Τι εμπειρία έχουν με τους μουσουλμάνους; Τους κατάκτησαν τη χώρα τους, τους τρομοκράτησαν, τους διώξανε και η ακολουθία αυτών δεν έχει τέλος. Αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία δεν είναι οι ισραηλίτες αλλά οι άραβες χριστιανοί και μουσουλμάνοι οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά τι είναι οι ισραηλίτες.

Τίθεται επίσης άλλο θέμα, της εγκυρότητας των πληροφοριών τους. Οι μυστικές υπηρεσίες των ισραηλινών παρουσιάζονται ως οι καλύτερες. Και όμως η απομυθοποίησή τους ξεκίνησε από τη Χεζμπολλάχ το 2006, όπου δεν κατάφεραν να αποσπάσουν ουσιαστικές πληροφορίες ώστε να συγκρατήσουν την αντίσταση στον Λίβανο. Το ίδιο έγινε πρόσφατα στη Γάζα, το ίδιο έγινε και με την ελληνική αποστολή για τη Γάζα που δεν κατάφεραν τελικά να τη σταματήσουν. Και η κορύφωση της αποτυχίας γίνεται αυτήν την εποχή στον Λίβανο, με την αποκάλυψη των πρακτόρων τους.

Η αναφορά στους μουσουλμάνους ως τρομοκράτες είναι, το λιγότερο, ρατσιστική. Φυσικά, είναι ψέμα και συκοφαντία που αποσκοπεί να ταράξει τη σχέση όλου του κόσμου με τους μουσουλμάνους, προκειμένου να δικαιωθούν οι ίδιοι. Το Ισλάμ δεν ταυτίζεται με την τρομοκρατία, όπως και καμιά άλλη θρησκεία. Πουθενά δεν υπάρχει μια ένωση τρομοκρατών υπό τον όρο Διεθνής Τρομοκρατία. Είναι τα απαραίτητα ψεματάκια για να δέσει η πλοκή του παραμυθιού που λένε.

Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μην πιστέψω ότι οι μουσουλμάνοι θα κάνουν ειρηνική πορεία στην Αθήνα. Δεν μπορώ, όμως, από την άλλη να εγγυηθώ ότι δεν θα γίνουν επεισόδια, καθώς άλλη ακροδεξιά οργάνωση επέλεξε το κέντρο της Αθήνας, την ίδια ώρα για πορεία εις μνήμην της αντίστασης του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου κατά των Τούρκων. Εάν κάποια νοσηρά μυαλά νομίζουν ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι Τούρκοι, και ότι όλοι οι Τούρκοι είναι εχθροί, τότε πώς να αποτραπούν τα επεισόδια αν συναντηθούν οι δύο πορείες; Είμαστε σε μια εποχή που ο διάλογος είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση ανθρωπισμού. Δεν μπορούμε άλλο να επιδεικνύουμε στον εαυτό μας και στις ερχόμενες γενεές, ότι είμαστε άνθρωποι βασισμένοι μόνο σε μορφολογικές διαφορές που έχουμε με τα ζώα. Ανθρωπισμός σημαίνει διάλογος. Είναι καιρός να μην βάζουμε αυτί σ’αυτούς που διαβάλλουν τον διάλογο του οποιουδήποτε με τον Άλλον. Η Ιστορία είναι γεμάτη από δημιουργικότατες στιγμές, και στην προκειμένη περίπτωση η Ιστορία αποδεικνύει πως ο συνδυασμός ελληνισμού και αραβισμού (και συνεπώς Ισλάμ) γέννησε την Ευρώπη ως τόπο πολιτισμού και όχι βαρβαρότητας.

Αυτό να θυμόμαστε.

Προμηθεύς


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε, στην ανεξιθρησκεία δεν συμπεριλαμβάνονται οι Εβραίοι μονο οι μουσουλμάνοι;
και οταν αποφασίζουν "ειρηνικές πορείες" οι λαθρομεταναστες πρέπει ολοι οι άλλοι ανεξαρτήτως τι πιστεύουν (ακροδεξια- ακροαριστερά ή αλλου ) να κάθονται φρόνιμα;
Δεν πας καλά. Μην πηγαίνεις τόσο συχνά στην Τουρκία, γιατι μπλέκεσαι.....

Προμηθεύς είπε...

Ανώνυμε 5:20,
φυσικά και η ανεξιθρησκεία συμπεριλαμβάνει τον ιουδαϊσμό και όλες τις θρησκείες, ανεξαρτήτως του νούμερο θεών στους οποίους πιστεύουν. όμως προφανώς εσύ ταυτίζεις ισραηλίτες με εβραίους, αυτό είναι σαν να πει κανείς ότι όλοι οι ορθόδοξοι είναι έλληνες!
εσύ πιστεύεις ότι η ακροδεξιά δεν μπορούσε να επιλέξει άλλη ώρα; ή και οι μετανάστες; κάποιος έπρεπε να ρυθμίσει τις δυο πορείες, νομίζω οι μετανάστες δεν έχουν υπόψη τους ότι σήμερα είναι μνήμη της άλωσης, γι' αυτό μου φαίνεται ότι η ακροδεξιά εθνική επιτροπή έπρεπε να φροντίσει να μην συναντηθούν θυμωμένοι διαδηλωτές από τις δυο πλευρές. όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, και μπορούμε να τα πάρουμε ειρηνικά.

Ανώνυμος είπε...

Ιδίως μετά την 11η Σεπτεμβρίου που έγινε το χτύπημα στην Αμερική, διαδόθηκε μια ρατσιστική αντίληψη ότι δηλαδή οι Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη ροπή στην τρομοκρατία. Έξαρση ενός φαινομένου που χαρακτηρίστηκε ''ισλαμοφοβία''. Δεν πρέπει να καλλιεργούνται τέτοιες αντιλήψεις.
Όσο για τις ακροδεξιές οργανώσεις, φαινόμενο αξιοπερίεργο είναι η ανοχή και η οικειότητα που έχουν επανηλλειμένα δείξει οι δυνάμεις των ΜΑΤ προς αυτές. Που πάει να πει ότι στους κόλπους των δυνάμεων καταστολής καλλιεργούνται αντιλήψεις παρόμοιες με αυτες των οργανώσεων.

Ανώνυμος είπε...

Στην τελευταία πρόταση του 29 Μάϊος 2009 6:14 μμ υπάρχει πολλή αλήθεια! Και ίσως θα ήταν απαραίτητη μία παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου(όπως παλιότερα του Σεραφείμ με σχετική εγκύκλιο) του οποίου(Ιερωνύμου) η σχετική με τα πρόσφατα γεγονότα δήλωση(http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp?id=4022) τυγχάνει μεστή προσδοκίας!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο κύριε Ανδριόπουλε για τἐτοια κείμενα. τελικά είχε δίκιο ο Προμηθεύς, διότι πρώτον δεν έγιναν επεισόδια αλλά ήταν ειρηνική πορεία, όπως άλλωστε είναι οι μουσουλμάνοι. και συνεπώς οι μυστικές υπηρεσίες των ισραηλιτών πέσαν έξω αποδεικνύοντας τα όσα ανέφερε ο Προμηθεύς για την απομυθοποίησή τους.

Ανώνυμος είπε...

"νομίζω οι μετανάστες δεν έχουν υπόψη τους ότι σήμερα είναι μνήμη της άλωσης"

Aυτοί ίσως ΟΧΙ. Οι ταγοί τους όμως?
Γι' αυτό αφήστε τα σάπια....

Ανώνυμος είπε...

Έξαρση ενός φαινομένου που χαρακτηρίστηκε ''ισλαμοφοβία''. Δεν πρέπει να καλλιεργούνται τέτοιες αντιλήψεις.


Μόνοι Σας εισαγάγατε τον όρο Ισλαμοφοβία. Εγώ θα πω απλά ότι το σχέδιο της αλλοιώσεως των δυτικών κοινωνιών μέσω της ανεξέλεγξτης μετανάστευσης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ

Και όχι διότι φοβόμαστε το ...Ισλάμ.

Σημειωτέον. Διάβασε λίγο τον Μάρκο Πόλο για την αγάπη των Μωαμεθανών για τους Χριστιανούς.....]

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ.
ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Misha είπε...

Eξαιρετικό βιβλίο για την εγκληματική φύση του σιωνισμού είναι το βιβλίο του εβραίου Ισραήλ ΣαχάκΕ«βραϊκή θρησκεία, εβραϊκή Ιστορία το βάρος τριών χιλιετιών» με δύο προλόγους του Γκορ Βιντάλ και του Έντουαρντ Σαϊντ.

Για δε την εξοφθάλμως νεοταξική και κατευθυνόμενη επέλαση λαθρομεταναστών δείτε, μεταξύ πολλών άλλων, και εδώ:

http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3403


Στην Ελλάδα οι έμποροι ανθρώπων μαζί με πράκτορες και τους γνωστούς ροζ αριστερούς τύπου Βαλλιανάτου και Τρεμόπουλου, οργανώνουν πεμπτοφαλαγγίτικες εφόδους άλωσης της ελλαδικής κοινωνίας αφού κατάφεραν να την αποβλακώσουν μέσω των ΜΜΕ τους.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 29/5 5.42
οι μετανάστες καλα θα κάνουν να σταματησουν τις πορείες. το κακό εχει παραγίνει και οπωσδήποτε δεν ειναι ελληνες πολίτες για να διεκδικουν ανυπαρκτα δικαιώματα περαν της ανθρωπιστικής αντιμετώπισης. αρα αφήστε τα σάπια που λειει και κάποιος άλλος ανωνυμος....

Προμηθεύς είπε...

σε όλους τους σχολιαστές που διαφώνησαν με τα λεγόμενά μου, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις τύπου τίμησης εθνικών επετείων που η πολιτεία χαραχτηρίζει εμπράκτως ως δεύτερης κατηγορίας επετείου. για να μάθουν γι' αυτές τις μέρες πρέπει να ενταχθεί στην κοινωνική ζωή της Ελλάδας. εύχομαι να γίνει κάποια μέρα αυτό για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
το φαινόμενο της μετανάστευσης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής κινητικότητας. δεν υπάρχει σχέδιο αλλοίωσης, οι μετανάστες όλων των εθνηκοτήτων ένα σκοπό έχουν να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής. και σπάνια τα κύματα μεταναστών αλλοτροιώνουν την ταυτότητα μιας κοινωνίας. ας μην υπερβάλλουμε και ας μην καλλιεργήσουμε μύθους αυτοσυντήρησης.
το φαινόμενα αυτό στην Ελλάδα είναι πρωτίστως ανθρώπινο ούτε εθνικιστικό ούτε ιδεολογικό γι'αυτό χρειάζεται ωριμότητα και κατανόηση. οι μουσουλμάνοι απέδειξαν στην δεύτερη φορά ότι είναι ειρηνικοί σε αντίθεση με όσα προβάλλουν προβοκάτορες.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ "30 Μάϊος 2009 2:08 μμ" ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ "ΑΓΑΠΗΣ ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ..." κατά Μάρκο Πόλο.
========================
Και όχι διότι φοβόμαστε το ...Ισλάμ.

Σημειωτέον. Διάβασε λίγο τον Μάρκο Πόλο για την αγάπη των Μωαμεθανών για τους Χριστιανούς.....]

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ.
ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

30 Μάϊος 2009 2:08 μμ
==============================

ΚΑΛΑ ΑΔΕΛΦΕ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΑΣ ΞΕΤΡΥΠΩΣΕΣ;

ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ...

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ; ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; Η ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ" ΤΗΝ ΕΜΑΘΕΣ;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΓΡΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ...

ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ, ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΝΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟΥΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ "ΤΟΥ ΣΚΙΣΑΝΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟΥ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΙΑ.

ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ...

ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

abc

Misha είπε...

«Oι Γερμανοί είναι φίλοι μας...» που έλεγε κι ο συχωρεμένος Αρτέμης Μάτσας.

Την φιλία τους οι Μουσουλμάνοι μάς την κάνουν γνωστή επί αιώνες.

Εδώ μερικές σύγχρονες εκδηλώσεις της αγάπης των ισλαμιστών προς τους ορθοδόξους:

http://byzantinesacredart.com/blog/images/decapitated-bosnian-serbs.jpg

Γιώργος από Πολύγυρο είπε...

Διαλογο να κανουμε με ολους βεβαιως.
Και με τους βουδιστας και με τους μουσουλμανους.
Με οσους βεβαια μπορουμε να συννενοηθουμε και να υποχωρησουν απο τα λαθη τους.
Και μονο για ανθρωπιστικους, ειρηνικους σκοπους.
Αν, οπως οι Παπικοι, δεν υποχωρουν απο κανενα λαθος τους, τι διαλογο να συνεχισουμε να κανουμε;
Εδω ισχυει το γνωστο Γραφικο.

Ανώνυμος είπε...

Προμηθεα, 5.42 29/5 δεν εχουμε ολοι ισα δικαιώματα(οι λαθρομετανάστες δεν εχουν δικαιώματα πλην της ανθρωπιστικης αντιμετώπισης) δεν καταλαβαίνετε ποου σπρώχνετε τα πράγματα; στο τέλος και οι αδιάφοροι θα ξεσηκωθουν μ' αυτά που γίνονται και τοτε να δω τι θαχεις να πεις....

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του Ρωσσίας-όχι πασών των Ρωσιών- Κυρίλλου δημοσιευθέν στο Ecumenical Review περί παγκοσμιοποιήσεως-ανοιχτών κοινωνιών(2001)!

Related Posts with Thumbnails