Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ" ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ


Tου Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

AMEN.gr

Η χώρα κινείται από χθες στον ρυθμό των Πανελλαδικών. Χιλιάδες οικογένειες, γονείς και μαθητές, εμπλέκονται στην όλη διαδικασία, όπως και το Υπουργείο Παιδείας, φυσικά, και ένα σωρό άλλοι παράγοντες.
Μείζον θέμα για την ελληνική κοινωνία οι Πανελλαδικές και η Εκκλησία, κυρίως από την εποχή του μακαριστού Χριστοδούλου, κοντά στους διαγωνιζόμενους και επομένως …δοκιμαζόμενους νέους, με ειδικές λειτουργίες και παρακλήσεις, με μηνύματα ενθάρρυνσης προς αυτούς, με στυλό, εικονίτσες και άλλες ευλογίες.
Πολλές Μητροπόλεις προσεύχονται «εκτενώς» υπέρ της επιτυχίας των μαθητών και διαφημίζουν το τοιούτον παντοιοτρόπως. Για παράδειγμα, η Μητρόπολις Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού φρόντισε να εκτυπώσει ειδική αφίσα συμπαράστασης στους μαθητές, που δεσπόζει στους ενοριακούς ναούς: «Η ενορία προσεύχεται για τους διαγωνιζόμενους νέους – Την περίοδο των εξετάσεων τελείται: Το πρωί Θ. Λειτουργία – το απόγευμα Ιερά Παράκληση μετά τον Εσπερινό». Στο κάτω μέρος της αφίσας νέοι χαμογελαστοί και η προτροπή: «ευξώμεθα εκτενώς υπέρ φωτισμού και θείας ενισχύσεώς τους».

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όχι μόνο δεν τέλεσε ειδική Θ. Λειτουργία για τους μαθητές, όπως έκανε ο προκάτοχός του και το παράδειγμα εκείνου μιμούνται σήμερα πολλοί ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά στο μήνυμά του προς τους μαθητές καινοτομεί, τουλάχιστον! Όχι μόνο δεν τους εύχεται «Καλή επιτυχία», αλλά τους καλεί να μην παγιδευτούν «στη λογική της «αποτυχίας» ή της «επιτυχίας». Κάθε αποτέλεσμα αντιμετωπίστε το ως πρόκληση. Ως κάλεσμα για νέα αρχή, για αλλαγή πορείας». Το σύντομο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου είναι, θα έλεγε κανείς, ένας ύμνος στην αποτυχία! Αφού λέει στους μαθητές: «Ακόμα και πρόχειρα αν διατρέξετε την Αγ. Γραφή θα διαπιστώσετε πολλούς «αποτυχημένους» που κοσμούν τις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας».


Και στην αρχή του μηνύματός του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στην αποτυχία κάθε εξεταστικού συστήματος να μετρήσει «αντικειμενικά» επίπεδα γνώσης, γιατί, τονίζει χαρακτηριστικά, «ο άνθρωπος και οι δυνατότητές του τα ξεπερνούν». Άρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλεί τους μαθητές να δουν πέρα από την… μύτη τους, δηλαδή πέρα από το σύστημα, καθότι «ήρθε ο καιρός του επόμενου βλέμματος» (στίχος του ποιητή Ν. Καρούζου) με την αποφοίτησή τους από το σχολείο που σηματοδοτεί την πρώτη ωρίμανση.

Αναμφίβολα η σκέψη και ο λόγος του Αρχιεπισκόπου, στο συγκεκριμένο θέμα, διαφέρουν κατά πολύ, για να μην πούμε ότι δεν έχουν καμία σχέση, με την λογική των περισσοτέρων ιεραρχών. Αν πολλοί Μητροπολίτες προσπαθούν να «στηρίξουν» έργω τε και λόγω τους μαθητές, συμμεριζόμενοι την αγωνία τους για τις Πανελλαδικές, ο Αρχιεπίσκοπος στοιχούμενος στην ευαγγελική λογική των «αποτυχημένων» και «χρεοκοπημένων», απαξιώνει ουσιαστικά την υπόθεση «Πανελλαδικές», την οποία άπαντες οι σοβαρά σκεπτόμενοι και ασχολούμενοι με τα εκπαιδευτικά θέματα χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνα πλέον υπερεκτιμημένη. Με τις γνωστές για το εκπαιδευτικό σύστημα συνέπειες.
Και βέβαια, ο λόγος του Αρχιεπισκόπου εκτός από ρεαλιστικός, είναι και βαθιά θεολογικός, αφού επισημαίνει εμφαντικά προς τους μαθητές: «Τίποτε δεν κρίνεται από το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας αλλά από την αγάπη. Από τη φλόγα που πληρώνει την καρδιά μας. Από την αφοσίωση και την πίστη στο όραμά μας».
Και κλείνει το μήνυμά του με μια άκρως χριστολογική αναφορά, ολωσδιόλου άσχετη με τις Πανελλαδικές: «Στα σύνορα του τέλους της σχολικής σας ζωής και της αρχής μιας νέας προσεύχομαι, να συνοδοιπορείτε με τον Αναστάντα Κύριο μας, να νοιώσετε, όπως οι μαθητές Του στο δρόμο προς την Εμμαούς, την Χαρά και τη Φλόγα της Συνάντησης να καίει την καρδιά σας».
Το μήνυμα αυτό του Αρχιεπισκόπου δείχνει το χάος που τον χωρίζει από τους περισσότερους συνεπισκόπους του. Και βέβαια την πρόθεσή του να πορευτεί …ιδιωτικά στην Εκκλησία, μη επιβάλλοντας τίποτα σε κανέναν. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που παίρνει πολύ συζήτηση…

Aναδημοσιεύσεις του κειμένου:

16 σχόλια:

anendotos είπε...

Mα πότε πρόλαβε κι έγινε η αναδημοσίευση;
Στο μανιτάρι του βουνού πολύ υλικό!

http://manitaritoubounou.wordpress.com/2009/05/16/antagwn-klhrikoi-epityx-apotyxiaas/#more-3016

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΚΡΩΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΙΔΕΑ" ΤΩΝ ΠΑΝ-ΕΛΛΗΝΙ-ΛΛΑΔΙΚ-ΩΝ! ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΒΩΝ ΕΞΕΝΙΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΔΑΜΑΚΗ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΩΣ ΞΕΝΟΣ ΟΥΚ ΕΙΧΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ ΚΛΙΝΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ....! ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ ΝΥΜΦΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ΤΟ ΣΑΡΚΙΟΝ ΤΟΥ π.ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΦΟΤΟΥ Ο ΞΕΝΙΣΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΤΡΙΤΑ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ, ΚΑΤΕΣΤΑΘΗ ΑΘΗΝΩΝ! ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΤΑΤΑ! ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΡΔΑΜΑΚΗΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ". ΒΕΒΑΙΩΣ, ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ "ΚΟΣΤΙΣΕΙ..." ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ!

Misha είπε...

Ενώ ο αρχιεπίσκοπος έλεγε αυτά την ίδια ώρα ο «πατριάρχης του γένους» έδινε την ευχή του στον Sakis για καλή επιτυχία στον διαγωνισμό της Εurovision.

«Ο Σάκης Ρουβάς συναντά την Αυτού Αγιότητα Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να πάρει ευλογία για τη Γιουροβίζιον !

12 Απριλίου 2009, Κωνσταντινούπολη.

Την ευλογία και τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου πήρε το πρωί ο Σάκης Ρουβάς, μετά την λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Παναγιότατος υποδέχθηκε εγκάρδια τον Έλληνα τραγουδιστή και μάλιστα τον προσφώνησε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ευχόμενος καλή επιτυχία στον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και να χαίρεται την κόρη που απέκτησε πρόσφατα.
Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπενθύμισε στους πιστούς που είχαν προσέλθει στη λειτουργία, πως ο Σάκης Ρουβάς ήταν ο πρώτος Έλληνας τραγουδιστής που τον επισκέφθηκε πριν τον διαγωνισμό της Eurovision, το 2004, και πως το καλό του παράδειγμα ακολούθησαν έκτοτε κι άλλοι.
Στην ιδιαίτερη συνάντηση που είχαν, ο Σάκης Ρουβάς ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να προσευχηθεί για αυτόν και ο Παναγιότατος του απάντησε χαμογελαστός : "Αμφιβάλλεις"; Το κλίμα ήταν συγκινισιακά φορτισμένο, με τον Σάκη Ρουβά να παρακολουθεί ευλαβικά ολόκληρη την λειτουργία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη να του σημειώνει αργότερα ότι παρατήρησε την αφοσίωσή του Έλληνα τραγουδιστή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ρώτησε τον Σάκη Ρουβά ποιό όνομα θα δώσει στην κόρη του και ο δημοφιλής τραγουδιστής απάντησε ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα και πως θα ήθελε τη βοήθειά του σε αυτό. Ο Παναγιότατος, κάλεσε τον δημοφιλή τραγουδιστή να τελέσει το μυστήριο στον Πατριαρχείο. Κλείνοντας τη συνάντησή τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον Σάκη Ρουβά και τον ευχαρίστησε και για την επίσκεψη που έκανε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Μάλιστα, παρουσιάστηκε αρκετά ενημερωμένος για την Eurovision, ενώ ρώτησε τον Σάκη Ρουβά, αν πρόκειται να επισκεφθεί τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας, Κύριλλο. Βγαίνοντας από τη λειτουργία ο Σάκης Ρουβάς υπέγραψε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του, που του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.
Το δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη!
Ένα αντίγραφο από το 1904 της Καινής Διαθήκης με ιδιόχειρη αφιέρωση, ήταν το δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Σάκη Ρουβά. Ο τραγουδιστής φανερά συγκινημένος έλαβε το δώρο του Παναγιότατου και του προσέφερε ένα καλαθόσχημο αγγείο από τον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού.

Μετά την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Σάκης Ρουβάς θα δώσει κάποιες συνεντεύξεις σε τούρκικα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα. »

(το κείμενο από την ΕΡΤ, υπογράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Λάμπρος Κωσταντάρας)

Κατά τα άλλα ενοχλούν οι λειτουργίες προς ενίσχυση των διαγωνιζομένων στις πανελλαδικές.

Ω,της υποκρισίας!!!
(Γνωστή ενδημική νόσος των θρησκευτικών ανθρώπων ήδη από την εποχή των φαρισαίων)

YΓ. Είναι βέβαιον ότι μετά τις πατριαρχικές ευχές (Βαρθολομαίου και Κυρίλλου) που έλαβε ο Sakis θα καταγάγει λαμπράν εθνικήν νίκην και η ελληνορθόδοξος πίστις θα θριαμβεύσει επι της γιουροβιζιονικής πίστας...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Είπαμε ότι ο Αχριεπίσκο-
πος αυτός πόρρω απέχει του αοιδίμου
προκατόχου του: Είναι των ολίγων και μέγιστα μεστών περιεκτικότητας λόγων! "Ου -γαρ- εν τω πολλώ το ΕΥ,
αλλ' εν τω ευ το ΠΟΛΥ"!!!

Ανώνυμος είπε...

Παρόμοια πράγματα είπε ο Αρχιεπίσκοπος και σήμερα το πρωί στον Αγ. Γεώργιο Χαλανδρίου κατά τη χειροτονία ενός νέου διακόνου! Λίγα λόγια, μεστά όμως νοήματος, σχετικά με την ιερωσύνη του θυσιαστηρίου και της θυσίας του ποιμένα για το ποίμνιο!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά να απαγχονίσουμε τον Πατριάρχη, μπας και ησυχάσει ο Misha.
Κανονικά ο Πατριάρχης έπρεπε να αποστρέψει το πρόσωπόν του απο τον Σάκη,να τον αποπέμψει απο το Φανάρι ή και να τον αφορίσει, ίσως (;).Και τότε να δείς πόσοι άλλοι MISHA, θα τον κατακεραύνωναν.
Το Ζουμπούλι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ, "ΤΟ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ", ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ! Ο ΜΙSHA ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΒΡΟΣΙΟ ΤΟ 2004....ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΙΜΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΦΑΝΑΡΙΩ ΣΥΝΟΔΟ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΠΗΔΗΣΕΩΣ ΣΕ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΝ ΒΟΡΕΙΩ ΕΛΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΩ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ, ΑΛΛΩΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΤΟΤΕ, ΩΣ ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΘΑ ΟΛΟΙ, Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΙΧΕ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ SAKIS... Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΕΔΕΧΘΗ ΚΑΙ ΕΧΑΡΙΤΟΛΟΓΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΗ ΟΛΟΚΑΡΔΙΩΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΕΛΑΒΕ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ-ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ....- ΚΑΙ "ΕΚΟΣΜΗΣΕ" ΤΟΝ SAKIS ΔΕΟΝΤΩΣ......!!!

Misha είπε...

Με το καλό ο «πατριάρχης του γένους» να δεχθεί, να επευλογήσει και να τιμήσει και την υποψήφια playmate αποδεικνύοντας μας ότι «το πατριαρχείο και οι ΗΠΑ υπηρετούν τα ίδια ιδανικά» όπως είχε πεί και στην πρόσφατη συνάντηση του με τον εν Αθήναις Αμερικανό πρέσβυ.

Κατά τα άλλα ενοχλείσθε από τις λειτουργίες για τους υποψηφίους των πανελλαδικών...

«οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!»

Ανώνυμος είπε...

Ο Misha κατηγορεί τον πατριάρχη ότι ευλόγησε τον τραγουδιστή λες και είναι έγκλημα.
Αν ενοχλείται ο Misha από την ανάμιξη της εκκλησίας με τα κοσμικά, ένα τραγούδι είναι το λιγότερο κακό. Δεν καταλαβαίνω γιατί εστιάζει σε ένα πρόσωπο, τον πατριάρχη, την στιγμη που ο ανώτατος κλήρος έχει παράδοση αιώνων σε ανάμειξη με κοσμικές υποθέσεις, με πολιτικές υποθέσεις κλπ.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ ιστολόγε αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι ζειτε και εκφράζεστε στη σημερινή εποχή, μέσα στην επίκαιρη θεολογική ζύμωση.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, Misha, το "οδηγοί τυφλών..", το είπε ο Χριστός.Τόσο εύκολα οικειοποιείσαι τους λόγους του, για να εξαπολύεις μύδρους κατα των αδελφών σου;
Το Ζουμπούλι.

Misha είπε...

@το Ζουμπούλι

Αγαπητέ/ή

Συγκρατηθείτε.Μη μάς αγαπάτε τόσο πολύ.
Πολλά σορόπια κι από Φανάρι κι από Ρώμη μεριά...
Έχει ανοίξει ο καιρός κι άρχισαν να βόσκουν κι οι μέλισσες και κινδυνεύουμε... :)

Ανώνυμος είπε...

Έγραψε το ''ζουμπούλι΄΄ ότι εκπροσωπεί το Φανάρι ή τη Ρώμη; Τι σύνδρομο καταδίωξης είναι αυτό;
Εξάλλου η ελληνική κοινωνία είναι απτις πλέον εκκοσμικευμένες , δεν κινδυνεύει ποδηγέτησης από θρησκευτικούς ταγούς. Είδατε τον Δεκέμβρη πώς εξεγέρθηκε η νεολαία-οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να φοβόμαστε αν θα τα χειραγωγήσει αυτα τα παιδιά το Φανάρι ή η Ρώμη!

Ανώνυμος είπε...

την πατησε τελικά ο Ρουβάς !!! τι την ήθελε την ευλογία του Βαρθολομαίου. Καλά να πάθει.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Misha, τί φταίω εγώ αν έχεις υπογλυκιμία;
Το Ζουμπούλι.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μιας και αναφέραμε τον Ρουβά, το τραγούδι του ήταν πολύ μέτριο, παρόλο που ο ίδιος τα έδωσε όλα χορευτικά. Αντίθετα η Τουρκία πήγε με ένα εθνίκ τραγούδι με χανούμισσες ,κέρασε και λουκούμια προκειμένου να κερδίσει ψήφους και τα πήγε πολύ καλύτερα! Μάγεψε την Ευρώπη, διπλάσια δωδεκάρια από εμάς πήρε, μέχρι και η Αγγλία της έδωσε 12ρι! (Η Τουρκία έχει αναδειχθεί στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους Άγγλους τουρίστες, πιο πολύ από εμάς πλέον, ίσως και λόγω καλύτερων τιμών από τις δικές μας). Γιατί, ξεχνάμε τον θρίαμβο της Sertab το 2003 με εκείνο το υπέροχο Everyway that I can! Βλέπουμε ότι και η γείτονα χώρα έχει άσματα εθνίκ και χορούς ανατολίτικους που σαγηνεύουν την Δύση!

Related Posts with Thumbnails