Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

"ΙΝΑ ΜΗ ΜΙΑΝΘΩΣΙ..."


Φίλος της Ιδιωτικής Οδού με πληροφόρησε για σχόλιο ανωνύμου τινός "χριστιανού" στο thriskeftika.blogspot.com που με αφορά. Συγκεκριμένα, ο "αδελφός" διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για το περιεχόμενο του κειμένου των 44 θεολόγων περί του μαθήματος των Θρησκευτικών, το οποίο υπέγραψα κι εγώ, και προσπαθεί να αποδείξει τι ...καθάρματα είμαστε ξεκινώντας από εμέ:

"Είναι πολύ χαρακτηριστικό ποιοί πτυχιούχοι θεολογίας υπογράφουν αυτές τις επαίσχυντες απόψεις. Είναι ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος ένας που έχει μια σελίδα στο ιντερνετ http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/ γεμάτη από πνευματική αθλιότητα, πλάνες, αλλά έχει και ανήθικες εικόνες (γυμνά κ.α.). Δεν συνιστώ να την επισκεφθεί κανείς γιατί θα μολυνθεί υπερβολικά από την υπερχειλίζουσα αθλιότητα και διαστροφή. Υποστηρικτής του οικουμενιστικής θεολογίας και των αρχηγετών του Οικουμενισμού. Πολέμιος του ακραιφνούς και διακεκριμένου ορθόδοξου θεολόγου και καταξιωμένου ιεροκήρυκα, του Νικολάου Ιω. Σωτηρόπουλου, αλλά και άλλων ορθόδοξων αγωνιστών. (βέβαια όταν σε διάλογο στον Ορθόδοξο Τύπο, ο κ.Σωτηρόπουλος του έθεσε κάποια ερωτήμα και τον "κόλλησε στον τοίχο" για τις γελοίες και άδικες απόψεις του, δεν είχε τί να απαντήσει...)."

Το πόσο "οικουμενιστής" είμαι το 'χω πια συνειδητοποιήσει. Το πόσο "πολέμιος" του κ. Ν. Σωτηροπούλου επίσης. Δυστυχώς, για τον "καταξιωμένο ιεροκήρυκα" φρίττει στο άκουσμα του ονόματός μου, οπότε αδυνατεί να με "κολλήσει στον τοίχο".
Το νέο στοιχείο που εισάγει ο "αδελφός" ανώνυμος για το... ποιόν μου είναι η "διαστροφή" μου! Διότι δημοσιεύω "ανήθικες εικόνες (γυμνά κ.α.)".
Του αφιερώνω, προς το παρόν, ένα μόνο "βέβηλο" από τα κολάζ του Ελύτη και θα επανέλθω ...δριμύτερος! Μην ανησυχεί. Θα τον δικαιώσω πανηγυρικώς!


23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βλέπω ότι όλοι οι δια εαυτούς σαλοί ασχολούνται με σένα. τί μιζέρια μαζεύτηκε στον εκκλησιαστικό χώρο! σε συγχαίρω Παναγιώτη που τους ταράζεις την απραγία τους.

Ανώνυμος είπε...

Άρχισες πάλι... τι ασχολείσαι; άλλο που δεν θέλεις κι εσύ...

Ανώνυμος είπε...

"οι δια εαυτούς σαλοί"... μάλλον οι αφ'εαυτών.....!

π.χαράλαμπος είπε...

Μην ασχολείσαι αδελφέ μου με τους ταλιμπάν, τους αυτόκλητους σωτήρες του κόσμου. Δεν έχει κανένα νόημα. Οι αντιλήψεις σας δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και μια ανάρτηση διασκεδαστική. γέλασα με την ψυχή μου με το παραλήρημά του....

Ανώνυμος είπε...

''Ανήθικες εικόνες'' το γυμνό; Εντελώς προτεσταντική αντίληψη ηθικισμού. Και αφετέρου, η ψυχιατρική έχει πει ότι η καταστολή του γενετησίου ενστίκτου είναι πηγή νευρώσεων και όχι μόνο.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Μη φοβού, αλλά διεγέλα...

Misha είπε...

Παλιότερα, στους ναούς των οργανώσεων αρνούνταν να αγιογραφήσουν γυμνούς αγίους ,όπως τον αγ.Πέτρο τον Ααθωνίτη,τον αγ.Ονούφριο,την οσία Μαρία ή τον δια Χριστόν σαλό Βασίλειο.

Σκανδαλίζονταν ακομα βλέποντας την εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας.

Δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι η τέχνη δεν έχει όρια.Ενοχλούμαι από πχ τις κτηνοβατικές ζωγραφιές του Νταλί ή την δημόσια μαστίγωση έως αίματος που έλαβε χώρα προ μερικών ημερων σε κάποιο αθηναϊκό πολιτιστικό χώρο.

Ωστόσο,παρά τις διαφωνίες στα θέματα του οικουμενισμού, οφείλω να ομολογήσω πως το ιστολόγιο αυτό διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο αισθητικής και θεωρώ ότι συμβάλλει θετικά στον χώρο του πολιτισμού.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Ε, μήπως είναι καιρός να τους τα πει κανείς χύμα των… «αδελφών Χριστιανών», λαϊκών και κληρικών, των υποκριτών των "αφ'εαυτών ΣΑΧΛΩΝ"… που δεν κοιτούν τις «εκκλησιαστικές μας καμπούρες»… που ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι; Μήπως; Διότι σαν πολλά τα έχουν κάνει και βγαίνουν μετά και μιλούν…
Έλεος και Αμάν λίγη περίσκεψη μωρέ παιδιά. Ο κόσμος θα μας πάρει με τις πέτρες σε λίγο κι εμείς μιλούμε για οικουμενισμούς και γυμνά...

Θεέ μου...πώς μας αντέχεις;

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Big mama, μια διόρθωση παρακαλώ: όχι τους αδελφούς χριστιανούς, έστω και σε εισαγωγικά, αλλά στους υπερζηλωτές και τους οργανωσιακούς.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Misha μάλλον δεν θα έχεις μπει ποτέ σε ναούς «οργανωσιακών» «ίνα μη μιανθείς» ως εκ τούτου σταμάτα να διασπείρεις βλακώδης ανοησίες.
Και ακόμα που είδες την υπεράσπιση του οικουμενισμού από αυτό το ιστολόγιο. Ο κ. Ανδριόπουλος απλά πληροφορεί για τις τάσεις που υπάρχουν στον Ορθόδοξο χώρο. Μήπως θα πρέπει να σιωπήσουν όλοι για να κοιμάται με ησυχία ο κ. Σωτηρόπουλος και οι περί αυτόν;

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
π.Παντελεήμονα

Τους "υπερζηλωτές και τους οργανωσιακούς", ο κόσμος δεν τους ξέρει και, κυρίως, δεν τους αντιμετωπίζει ως τέτοιους. Ως Χριστιανούς τους βλέπει και δεν τους ξεχωρίζει. Ούτε κι εγώ θέλω να τους ξεχωρίζω… τα εισαγωγικά μου, υποτιμούν την αδελφική τους συμπεριφορά όχι την πίστη τους. Αυτοί νομίζουν ότι κάνουν το σωστό, αλλά η μπάλα μας παίρνει όλους… το ίδιο θα γίνει και με τις πέτρες… όλους θα μας πάρουν αν δεν μιλάμε και δεν λέμε την αλήθεια για το υποκριτικό μας χάλι.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Πίστεψε με δεν είναι θέμα ας πούμε "καρφώματος" ή μεταφοράς ευθυνών σε κάποιους και όσο αν τους ξέρει ο κόσμος ή όχι και αν δεν κάνει την διαφοροποίηση είναι δυστυχώς φρικτός ρεαλισμός. Το θέμα είναι οι επίσημοι εκκλησιαστικοί μηχανισμοί να ακυρώσουν τα κατά καιρούς παπαγαλάκια(της μοδός η λέξη). Αν όχι απλά αποδεικνύουν την συμφυία τους με τέτοιους πουριτανούς και όχι ορθοδόξους.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Εκκλησία είμαστε όλοι. Κι εγώ που δεν είμαι "ιερωμένος" ούτε θεολόγος. Έχω λόγο όπως όλοι σας. Και θα επιθυμούσα να δω σύντομα τον μεσαιωνικό χώρο της εκκλησίας να υποχωρεί μέχρι ολικής εξαφάνισής του. Είναι δυνατόν σήμερα να υπάρχουν κάποιοι που να είναι πολέμιοι της προσέγγισης της ορθόδοξης εκκλησίας με τα άλλα δόγματα;; Είναι δυνατόν σε μια εκκλησία όπου προεξάρχει το "Αγαπάτε Αλλήλους" και το "Αγαπάτε τους εχθρούς ημών" να εξαπολύονται ύβρεις εναντίον εκείνων που είναι υπέρ της προσέγγισης των θρησκειών, και να τάσσονται υπέρ της εσωστρέφειας με μεσαιωνικό φανατισμό; Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουν ανήθικη μια γυμνή εικόνα αλλά να μην ενοχλούνται από τις σαπιοκοιλιές κάποιων ιερωμένων, να μην ενοχλούνται από τα ομοφυλοφυλικά πάθη κάποιων, (όχι και λίγων)που καταφεύγουν στην εκκλησία για να έχουν σίγουρο και ασφαλές σεξ, σίγουρο μισθό σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών αλλά και το """σεβασμό""" του εκκλησιαστικού πληρώματος, κάτω από το σχήμα του ιερωμένου;; Όσο πληρώνω τους φόρους μου για να παίρνουν οι ιερωμένοι το μισθό τους θα έχω λόγο και απαίτηση από την εκκλησία να ρυθμίσει τα του οίκου της, απαλασσόμενη από τα τρωκτικά και άλλα μισαλόδοξα, υποκριτικά και φανατικά είδη. Έτσι ώστε η εκκλησία, να αποσπάσει το σεβασμό και την αγάπη των πολιτών γι αυτό που θα πρέπει να γίνει κι όχι γι αυτό που είναι τώρα. Από σας κ. Ανδριόπουλε αναμένω να απαντάτε στα σχόλια, να υπερασπίζεστε μαχητικά τις απόψεις σας όσο αυτές αντέχουν στη κοινή λογική και στη χριστιανική λογική. Το να αντιδράτε μόνο αν κάποιος σας θίγει δεν είναι και το πιο ενδεδειγμένο. Άλλωστε οι ηλιθιότητες των ανωνύμων, καθορίζουν αυτούς που τους εκφράζουν και ανήκουν βέβαια στον υπόνομο της τυποκρισίας και της εμπάθειας... Άρα, η ενασχόληση μαζί τους, τους δίνει μια αξία που δεν έχουν.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
π. Παντελεήμων

Φυσικά και σας πιστεύω ότι δεν είναι θέμα μεταφοράς ευθυνών και φυσικά συμφωνώ ότι η ιεραρχία και οι επίσημοι εκκλησιαστικοί μηχανισμοί πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους ξεκάθαρα απέναντι στα... παπαγαλάκια και να διαχωρίσουν φανερά τη θέση τους.

Νομίζω ότι η σιωπή μας δεν θα τους στρέψει σε αυτό το δρόμο. Τους βολεύει.

Ο κόσμος έχει κουραστεί. Το ξέρετε. Τον κούρασαν και τον απομάκρυναν όλα αυτά.

Από την άλλη-επειδή σπάνια οι ιερείς μας Θεολογούν-ο κόσμος δεν γνωρίζει το χρυσάφι της Ορθοδοξίας. Γνωρίζει τις απαγορεύσεις, τα σκάνδαλα, τις καθηκοντολογίες, τις ψευτοταπεινότητες, τους λαϊκισμούς, τους φανατισμούς, τις υστερίες, τις φούστες ως τον αστράγαλο και τις «πομπές» ως το γόνατο.
Έτσι νομίζει όλα αυτά για Ορθοδοξία και την Αλήθεια-αν την ακούσει ποτέ-για ελευθεριότητα ή νεωτερισμό.
Φρικτός ρεαλισμός είναι κι αυτός… αλλά αυτό το μήνυμα μου έρχεται από τον κόσμο. Κι επειδή το ζητούμενο μας δεν είναι να κάνουμε την Εκκλησία Κόσμο αλλά τον Κόσμο Εκκλησία… γι αυτό λέω: ΜΙΛΑΤΕ.

Καλή Κυριακή σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτος που γραφει τα παρακατω που λεγεται Παναγιωτης Μιχαλοπουλος δεν εχει καμμια σχεσι με οργανωσεις. Ο ανθρωπος βαζει καθε μερα τα ιδια και τα ιδια αισχρα θεματα και αισχροτατες εικονες και φωτογραφιες. Ειναι μεγαλος σκανδαλοθηρας. Βλεπω στο μπλογκ του ψυχασθενικες αναμεταδοσεις.Διαβαστε τον να τον απολαυσετε. Προκειται περι "ασθενούς" την πιστιν και τρικυμιωδους τας φρενας.


Σχόλιο από άλλο ιστολόγιο (για τον «θεολόγο» Παναγιώτη Ανδριόπουλο)
Διαβάζω:

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ποιοί πτυχιούχοι θεολογίας υπογράφουν αυτές τις επαίσχυντες απόψεις (σ.σ. για το μάθημα των θρησκευτικών). Είναι ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος ένας που έχει μια σελίδα στο Ίντερνετ panagiotisandriopoulos. blogspot. com, γεμάτη από πνευματική αθλιότητα, πλάνες, αλλά έχει και ανήθικες εικόνες (γυμνά κ.α.). Δεν συνιστώ να την επισκεφθεί κανείς γιατί θα μολυνθεί υπερβολικά από την υπερχειλίζουσα αθλιότητα και διαστροφή. Υποστηρικτής της οικουμενιστικής θεολογίας και των αρχηγετών του Οικουμενισμού.

http://thriskeftika.blogspot.com/2009/05/44.html



Σχολιάζω:

1. Ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, εκτός από το ανωτέρω μνημονευόμενο ιστολόγιο του (το «Ιδιωτική Οδός») έχει και το άλλο ένα, παρόμοια… ηθικοπλαστικό, το «Φως Φαναρίου» στο οποίο προβάλλει τον Βαρθολομαίο, αποκλειστικά…

2. Η σημερινή δε «διακόσμηση» στο θέμα που ανάρτησε (για να δικαιώσει λέει τον ανωτέρω σχολιαστή) είναι η ακόλουθη, εικόνα (βοήθεια του):

http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2009/05/blog-post_30.html

Σάββατο, 6 Σεπτέμβριος 2008
Έξω το μάθημα, έξω και οι θεολόγοι;

Σάββατο, 6 Σεπτέμβριος 2008
[…] Ως εκπαιδευτικοί θεολόγοι όμως αισθανόμαστε επιτακτική την ανάγκη να τονίσουμε και πιθανώς να υπενθυμίσουμε ότι:

[…]…Η κοινωνία και επομένως και τα σχολεία μας είναι πολυπολιτισμικά, με μαθητές ετερόδοξους ή αλλόδοξους αλλά και θρησκευτικά ουδέτερους ή αδιάφορους. Δεν μπορεί λοιπόν παρά να αλλάξει ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο του ΜτΘ για να υπηρετεί τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, και όχι να καταργηθεί, όπως στην πράξη επιχειρείται σήμερα με την έκδοση εγκυκλίων. […]

Ως εκπαιδευτικοί θεολόγοι και παρά τις καθησυχαστικές απαντήσεις του υπουργείου, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

[…]…Γιατί πρέπει να δεχτούμε τις καθησυχαστικές εκφράσεις διαφόρων υπευθύνων όταν βλέπουμε ότι η πραγματικότητα οδηγεί το μάθημα και εμάς σε εξοστρακισμό από το δημόσιο σχολείο; […]

Ανδριόπουλος Παναγιώτης, Γιαννόπουλος Ανδρέας, Γλαρού Άννα, Ζωχιού Μαρία, Κοτσόκολος Νικόλαος, Λότσος Αντώνης, Μαλεβίτης Ηλίας, Μάλφας Γεώργιος, Μαραθιά Διονυσία, Μασσαράς Θεοχάρης, Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Παπασωτηρόπουλος Χριστόφορος, Φάκος Βασίλειος, Φωτόπουλος Χρήστος.

Ανώνυμος είπε...

Μη βάζετε στοίχημα πώς δεν έχει σχέση με οργανώσεις ο περί ου. Είναι τέκνον Καντιώτου και αδελφός Αεράκη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Φαίδωνα Θεοφίλου να αγιάσει το στόμα σου .
Ευαγγέλιο οι απόψεις σου
Μαχώμενος Θεολόγος

Ανώνυμος είπε...

Ο Μιχαλοπουλος δεν εχει καμμια σχεσι με τον Νικολαο Σωτηροποπυλο.
Και να αφησουν ησυχο τον Σωτηροπουλο που εδω και 4 μηνες βρισκεται στην Πατρα και περασε μια μεγαλη περιπετεια με την υγεια του.

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά του, πλήρη αποκατάσταση της υγιείας του, ευχόμεθα, και μετάνοια, ο καιρός εγγύς!

Ανώνυμος είπε...

Ο Νικολαος Σωτηροπουλος
αγαπητε ειναι ενας αγωνιστης της αληθειας και εφ ορου ζωης.
Ολοι βεβαια χρειαζομεθα μετανοια και ιδιαιτερα οσοι εχουν δολο ειτε στα λεγομενα τους ειτε στα ...ευχομενα τους.
Ειναι ευλογια Θεου η παρουσια στη γαυριωσα κοινωνια μας ενος Νικολαου Σωτηροπουλου.
Πιστευω οτι ειναι ενας απο τους 5 εκλεκτοτερους Θεολογους της σημερινης Ελλαδος.

Ανώνυμος είπε...

Όχι και έτσι… θεολόγος ναι, όχι όμως και Θεολόγος. Άντε να δεχθώ μέσα στους 100 εκλεκτούς όχι όμως στους 5 τότε τι να πει κάποιος για: Βαρθολομαίο Αρχοντώνη, Αναστάσιο Γιαννουλάτο, Δημήτριο Τρακατέλη, Ιωάννη Ζηζιούλα, Ιερόθεο Βλάχο, Θανάση Παπαθανασίου, Νικόλαο Λουδοβίκο, Ευσέβιο Βίττη, Ηλία Μαστρογιαννόπουλο, Χρήστο Γιανναρά κ.ά. . Μην υπερβάλεις διότι με μια μικρή σύγκριση θα μειωθεί πολύ και δεν του αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Οι Βαρθολομαίος Αρχοντώνης, Ιωάννης Ζηζιούλας, Δημήτριος Τρακατέλλης, Αναστάσιος Γιαννουλάτος, είναι οικουμενιστές-αιρετικοί.
Ο Χρηστός Γιανναράς αιρετικός νεονικολαϊτης μέγας!
Ο Θ.Παπαθανασίου εκκοσμικευμένος θεολογών!

Οι παραπάνω δεν φθάνουν ούτε στο ένα εκατομμυριοστό ενός ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος είναι ορθοδοξότατος! Οπότε λίγη σοβαρότητα δεν είναι κακόν!

Όσο για τον Misha αφού και αυτός έχει στην σελίδα του φράσεις αισχρές και τραγούδια ανήθικα δεν θα περίμενε κανείς να μην υποστηρίξει τον ομοφρονά του. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει! Το πνευματικό χάλι δεν μπορούν να το δουν και οι δυο τους διότι έχουν τυφλωθεί από την αναισχυντία! Καλή μετάνοιά τους!

Related Posts with Thumbnails