Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ








Καλοκαίρι Πολιτισμού στα Καλάβρυτα, φίλοι μου. Πολιτιστικές εκδηλώσεις με άποψη μας προτείνει ο Δήμος Καλαβρύτων από σήμερα μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Ένα πρόγραμμα που έχει "ονόματα", αλλά και ουσία. Απόψε, στην πλατεία Χελμού στα Καλάβρυτα, συναυλία από την ομάδα Ιστορίες για κρουστά, με επίκεντρο την Ελληνική και Βαλκανική παράδοση. Την ορχήστρα διευθύνει ο Βασίλης Βασιλάτος.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το προσεχές Σάββατο 26 Ιουλίου με την Ορχήστρα Πατρών υπό τον Δημήτρη Μποτίνη. Η Πάτρα συμμετέχει με δύο ακόμα συναυλίες, μια του παραδοσιακού συγκροτήματος Εαρινή ζυγιά (Πριόλιθος, 1/8) και μια του ημετέρου συνόλου Πολύτροπον στην Κέρτεζη την Τετάρτη 6 Αυγούστου. Να σημειώσω ότι είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία η διοργάνωση εκδηλώσεων και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, που άλλωστε σφύζουν από κόσμο αυτή την εποχή. Και οι παράλληλες εκδηλώσεις με εκθέσεις φωτογραφίας, χορευτικά συγκροτήματα, παραστάσεις Καραγκιόζη συμβάλλουν επίσης στην πολιτιστική αιμοδοσία των όμορφων χωριών.

Σημαντική στιγμή για το Καλοκαίρι Πολιτισμού στα Καλάβρυτα αποτελεί σίγουρα η εμφάνιση του διεθνώς γνωστού Γκόραν Μπρέγκοβιτς την Κυριακή 10 Αυγούστου. Αλλά και οι Χαΐνηδες, οι θρυλικοί Sokrates, το συγκρότημα Blues Wire, δείχνουν την ανοιχτή ματιά των εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην συμμετοχή, διασκέδαση και ψυχαγωγία ενός κοινού όλων των ηλικιών και των προτιμήσεων. Το Διεθνές Φεστιβάλ Πνευστών, που αποτελεί πλέον θεσμό, διανύει τον δέκατο χρόνο του και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα μικρό, αλλά ιστορικό Δήμο σαν αυτόν των Καλαβρύτων. Μπράβο στους διοργανωτές για την συνέπεια και την συνέχεια.

Μακάρι το Καλοκαίρι στα Καλάβρυτα να φυσήξει ο αληθινός άνεμος του πολιτισμού και να παρασύρει όλους σε μια γιορτή τέχνης και πραγματικής κοινωνίας προσώπων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Bravo sta Kalavrita!
Wraio programma kai poiotiko.

Related Posts with Thumbnails