Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ


Του Π.Α. Ανδριόπουλου 
“…ἄν ὁ κ. Βαρθολομαῖος ἐπιθυμεῖ τόσο πολύ νά ἑνωθεῖ μέ τόν Πάπα καί τούς Παπικούς, μπορεῖ νά παραιτηθεῖ ἀπό τόν Οἰκουμενικό Θρόνο, νά ἀπαρνηθεῖ τήν Ὀρθοδοξία, νά πάει στό Βατικανό καί νά γίνει Καρδινάλιος, ὡς ἄλλος Βησσαρίων. Σίγουρα ὁ ἀδελφός του «Πάπας» Φραγκίσκος θά τόν ὑποδεχθεῖ ἀσμένως καί μέ ἀνοικτές τίς ἀγκάλες καί θά τοῦ ἐπιφυλάξει μεγάλες τιμές, δόξες, ἀξιώματα καί θέσεις, βεβαίως μετά ἀπό τόν ἴδιο. Ἀρκεῖ νά ἀφήσει ἐμᾶς τούς Ὀρθοδόξους ἥσυχους νά τηροῦμε ὅσα παραλάβαμε ὡς ἱερά παρακαταθήκη ἀπό τούς πατέρες μας.” 
Τα παραπάνω γράφει ως επίλογο σε σχετικό κείμενό του ο «πρωτοπρεσβ. π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος, ἐφημ. Ἱ. Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Νέας Καλλιπόλεως Πειραιῶς». 
Το κείμενο έχει τίτλο: «Πατριαρχικά ολισθήματα κατά την εορτή του αγίου Αποστόλου Ανδρέου» και είδε το φως της δημοσιότητος την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015. 
Με δεδομένο ότι ο εν λόγω κληρικός έχει επανειλημμένως και συστηματικά εκφρασθεί κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου κατά τρόπο απαράδεκτο, θεωρείται βέβαιο ότι έχει την πλήρη κάλυψη του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ. Άρα, ουσιαστικά ο Σεβ. Πειραιώς καλεί τον Πατριάρχη να παραιτηθεί και να τον αφήσει «ήσυχο να τηρεί όσα παρέλαβε ως ιερά παρακαταθήκη από τους πατέρες του». 
Με δεδομένο ότι είχαμε απευθυνθεί και στο παρελθόν στον Σεβ. Πειραιώς για τον κληρικό του και δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση, είναι σίγουρο ότι ο Μητροπολίτης Σεραφείμ καλύπτει απολύτως τον κληρικό του και συμφωνεί με τα υπ’ αυτού γραφόμενα, αν δεν τα υπαγορεύει κιόλας. 
Μένει να δούμε αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ανταποκριθεί στην έκκληση του Σεβασμιωτάτου για παραίτηση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαφέστατα και έχει δίκιο ο π. Άγγελος να ονειρεύεται. Ζει σε μια περιοχή που είναι "καθαρή" από ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, πεντηκοστιανούς, δωδεκαθεϊστές, άθεους κλπ. Οπότε αφήστε τον να ασχοληθεί με την "σωτηρία" της Ορθοδοξίας.
Φαντάζομαι μάλιστα, πως το σύνολο των κατοίκων της ενορίας του, θα είναι πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Ιδιαίτερα μ' αρέσει η φράση του, που αναφέρεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη : "Ἀρκεῖ νά ἀφήσει ἐμᾶς τούς Ὀρθοδόξους ἥσυχους νά τηροῦμε ὅσα παραλάβαμε ὡς ἱερά παρακαταθήκη ἀπό τούς πατέρες μας.”
Τόση "Ορθοδοξία" πώς την αντέχει!
Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις Παναγιώτη, είναι καθαρά θέματα εκκλησιολογικά. Και όπως φαίνεται, κατά κει μεριά, στην Εκκλησιολογία που επικρατεί έχει αντικατασταθεί το -ο- μεταξύ -ι- και -λ- με -α-.
Άντε και καλά Χριστούγεννα!

π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης
Αννόβερο-Γερμανίας

Ανώνυμος είπε...

Πονάει η ψυχή μου με όλα αυτά από τη μητρόπολη Πειραιά... Ο Θεός να μας συγχωρήσει...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτοί από τον Πειραιά μιλούν για εγωισμό... Είναι τελείως υποκριτικό. Για γέλια. Ή, καλύτερα, για κλάματα.

Related Posts with Thumbnails