Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ CORPUS CHRISTI


Για την παράσταση Corpus Christi μερικές σύντομες επισημάνσεις: 
- Η παράσταση συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις, κατά το ανέβασμά της στην Αμερική, από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Οπότε οι Ορθόδοξοι πιστοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στην Ελλάδα συναντώνται απόλυτα με τους Ρωμαιοκαθολικούς, τους οποίους καθημερινά ανεβοκατεβάζουν "αιρετικούς" και άλλα παρόμοια και χειρότερα. Αυτό δεν είναι άνευ σημασίας για όποιον καταλαβαίνει. Οι μέθοδοι "αντίδρασης" είναι απολύτως ίδιοι: στην πυρά! Όχι κάτι λιγότερο. Άρα οι καθ' ημάς σούπερ ορθόδοξοι πρέπει να προβληματιστούν - που δεν θα γίνει - για το πόσο διαφέρουν από τους "δαιμονόπληκτους Ρωμαιοκαθολικούς". 
- Ο αμερικανός συγγραφέας του έργου Τέρενς Μακ Νάλι σε συνέντευξή του στο BHmagazino της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2012, σχολιάζοντας την αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας για το ανέβασμα του έργου στη Ν. Υόρκη λέει κάτι απίθανο: "Η αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας ήταν γελοία, αφού κατ’ αρχάς ο Ιησούς δεν είναι καθολικός. Ο Χριστός είναι ο πρώτος χριστιανός. Οπότε, με παραξένεψε πολύ η αντίδρασή τους". Ο Μακ Νάλι ακυρώνει με αυτήν την δήλωσή του τον Χριστιανισμό του Ρωμαιοκαθολικισμού. Και είναι τόσο απόλυτος: "Ο Ιησούς δεν είναι καθολικός"! Άρα τίθεται το ερώτημα τί είναι ο Ιησούς τόσο για τον Μακ Νάλι όσο και για πολλούς άλλους σ' αυτή τη γη. Πάντως αν ο Μακ Νάλι "χτυπάει" τον Χριστιανισμό των Ρωμαιοκαθολικών, πόσο μακρυά του είναι οι εδώ αντιδρώντες "πιστοί", οι οποίοι ταυτόχρονα βδελύσσονται τον Ρωμαιοκαθολικισμό και δεν τον θεωρούν "Εκκλησία"; Αν το έργο του Μακ Νάλι είναι ουσιαστικά μία αντίδραση στον Ιησού των Ρωμαιοκαθολικών, οι σκεπτόμενοι φαντασθείτε τις προεκτάσεις... 
- Πάντως η Ορθόδοξη Ελλάδα ακολούθησε απλώς την πεπατημένη αντιδρώντας στο ανέβασμα της παράστασης. Οι Καθολικοί έσυραν το χορό κι εμείς ακολουθήσαμε... Η εν Ελλάδι πρωτοτυπία ήταν, μάλλον, η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής!... 
Π.Α.Α.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει τοτε να βγαλουμε τον μακ ναλυ υπερασπιστη της ορθοδοξης αποψης περι Χριστου . Ο Χριστος εναι Θεος για ολους τους Χριστιανους ανεξαρτητως δογματων . Αλλο η βιαιη αντιδραση και αλλο η αποδοκιμασια μιας παραστασης που βγαζει τον Χριστο ομοφυλοφιλο . Η εκκλησια επρεπε να αποδοκιμασει τπυς συντελεστες της παραστασης ακομη και με αφορισμο εφοσον οι ιδιοι με το να βγαζουν τον Θεανθρωπο ομοφυλοφιλο απεκδυονται τη χριστιανικη τους ιδιοτητας . Το αυτο επρεπε να κανει και για τους αυτοκλητους υπερασπιστες χρυσαυγιτες που στα εντυπα τους οι ιδιοι εχουν αυτοαφοριστει εφοσον αρνουντε την θεοτητα του Χριστου . Και πανω απο ολα η εκκλησια πρεπει η ιδια να ζητησει τον χωρισμο της απο το κρατος για να εχει ελευθερη φωνη . Απο εκει και περα ουτε βια ουτε τιποτα . Απλως μια δηλωση ολης της ιεραρχιας οτι ουτε ο σκηνοθετης ουτε οι ηθοποιοι που παιζουν σε αυτη την βλασφημη παρασταση ουτε οι χρυσαυγιτες ανηκουν στο πληρωμα της εκκλησιας . Δεν αμαρτησαν εστω και βαρυτατα ωστε το πραγμα να διορθωνετε με εξομολογηση .Αρνηθηκαν ολοι τους με τον τροπο του ο καθενας την θεοτητα του Χριστου . Χωρισμος λοιπον εκκλησιας κρατους και ο καθεις την δουλεια του . Αλλα το οτι ο συγγραφεας προσβαλει μονο τους καθολικους και οχι τους υπολοιπους χριστιανους ειναι σοφιστεια . Α,Μ

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο χριστιανισμός Ορθόδοξος ή Ρωμαιοκαθολικός γίνεται θρησκεία και ιδεολογία και όχι "εκκλησιστικό γεγονος", τότε μπορεί να φέρεται σαν μουσουλμανικός ταλιμπανισμός. Τότε είναι που αναρωτιέσαι γιατι να εισαι χριστιανός και όχι μουσουλμάνος ή βουδιστής ή ινδουιστής ... τότε αναρωτιέσαι ότι ενώ είχες την τύχη να γεννηθείς ορθόδοξος γιατί ποτέ δεν έμαθες αυτό που ξεχωρίζει τον χριστιανισμό από τις πρακτικές των θρησκειών μαθαίνοντας το μόνο πράγμα που έπερεπε να σου μάθει πως δηλαδη "θανάτω θάνατον πατήσας"....
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μας τα μπερδεύετε κ. Ανδριόπουλε (Ρωμαιοκαθολικοί, αντιοικουμενιστές κοκ.)
Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής;
Δύο απλά ερωτήματα: Είναι το έργο χυδαίο ή όχι; Είναι δικαιολογημένη αντίδραση των πιστών και της Ι.Σ.; (ΔΕΝ αναφέρομαι στη Χ.Α.)


Ανώνυμος είπε...

Μα δεν αντέδρασε η Εκκλησία καθόλου εδώ στην Ελλάδα και καλά έκανε.
Μην μου πεις οτυι οι 100 φανατικοι παλαιουμερολογήτες Παναγιώτη εκπροσωπούν την εκκλησία;
Η Εκκλησία τον Ιούνιο καταδίκασε το έργο όπως και ώφειλε και από εκεί και έπειτα σταμάτησε γιατί δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος αντίδρασης.
Οπότε μην μας λες οτι αντέδρασε η εκκλησία με τους 100 ταλιμπάν ψυχοπαθων.Δεν ειναι η εκκλησια αυτοι.
Να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους γιατι δημιουργεις εντυπωσεις εκει που δεν υπαρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλ Ζαουάχρι κάλεσε τους μουσουλμάνους σε ''ιερό'' πόλεμο κατά των Αμερικανών για την ταινία με το Μωάμεθ! Εμείς οι Χριστιανοί έχουμε το Χριστό Αυτόν που είναι διαρκώς Σταυρούμενος και Αναστάς! Υπέμεινε το Σταυρό και η Μητέρα Του κοντά Του και ο αγαπημένος Του μαθητής και αυτοί υπέμειναν με βουβό πόνο! Ο Χριστός δε χρειάζεται...''σωτήρες'' από τη Στάυρωσή Του! Αντίθετα αυτός μας σώζει δειχνοντάς μας το δρόμο του Σταυρού!

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός ας μας λυπηθεί για μια ακόμα φορά και ας συγκρατήσει την δικαία οργή Του. Είναι ντροπή όλα όσα συμβαίνουν και από τα δύο μέρη των αντιδράσεων.

Ανώνυμος είπε...

@9.55μμ
Και ο Πειραιώς που κατέθεσε μήνυση εναντίον της παράστασης αγκαλιά με τους Χρυσαυγίτες ψυχοπαθής είναι; Είμαι σίγουρος πως και άλλοι δεσποτάδες σκέφτονται σαν τον Πειραιώς αλλα δεν τολμάνε να αντιδράσουν έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπουμε στο πρόσωπο του ανθρώπου στη φωτογραφία,που ενω κρατάει το σταυρό στα χέρια του και ένας σταυρός κρέμεται στο στήθος, η έλλειψη ηρεμίας και το μίσος είναι φανερά!Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι μισαλλόδοξοι ''χριστιανοί''!
Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε να δούν το έργο και αυτούς δε μπορούμε να τους εμποδίσουμε! Μη φτάσουμε στο τέλος να τους εμποδίζουμε και να σκέφτονται! Αυτό δεν είναι Ελευθερία!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πειραιως που κατεθεσε μυνηση παρεα με χρυσαυγιτες εκθετει για πολλοστη φορα την εκκλησια . Την παρουσιαζει σαν ακροδεξιο οργανισμο συνεργαζομενο με υμνητες του χιτλερ . Απο εδω και περα καθε διαμαρτυρια χριστιανου θα παρουσιαζεται σαν χρυσαυγτικη . Δυστυχως . Η εκκλησια οφειλει με δυνατη φωνη να καταγγειλει το εργο αλλα και τους νεοναζι δηθεν υπερασπιστες . Οι μυνησεις δεν χρειαζονται . Με μυνησεις δεν κανεις εσωτερικη ιεραποστολη . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου κε Ανδριόπουλε που προσπαθείς με παιδαριώδη επιχειρήματα και σοφιστείες να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα!

Ανώνυμος είπε...

@10.30
Ψυχοπαθής δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν είναι,φασισταράς κατωτέρας υποστάθμης είναι με τα χίλια πάντως,όσο και να ουρλιάζουν οι χούλιγκαν του για το αντίθετο.Ο βίος και η πολιτεία του,μαζί με τα τελευταία καραγκιοζιλίκια του, σε συνεργασία με έναν παραληρηματικό μεσήλικα τύπο που δημόσια δήλωσε οτι οραματίζεται να "εξοντώσει τα ερυθρά σκουπίδια",βοούν για το "δημοκρατικό" ήθος του λατρεμένου σας Μουλά..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΟειραιως δεν ειναι η ολη εκκλησια.
Δεν ειναι εκπροσωπος της εκκλησιας ο Περιραιως που μεμονομενα εκανε οτι εκανε.Φυσικα δεν ειναι ψυχοπαθης.Αυτη ειναι μια ενεργεια καλη και οχι ψυχοπαθη.Ψυχοπαθεις ειναι ολοι αυτοι που μαζευτηκαν εκει και τους εβριζαν με τον Σταυρο στο χερι!

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα είναι απλό κε Ανδριόπουλο επικροτούμε ή όχι σε ένα θεατρικό να παρουσιάζουν τον Χριστό και τους Αποστόλους σαν ομοφυλόφιλους;
Για το θέμα πάντως την ποιο σοβαρή ανακοίνωση την έκανε η Μονή Εσφιγμένου:
Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη θεατρικής παράστασης που πραγματεύεται μια μυθοπλαστική διεστραμμένη σχέση του σωτήρα μας Χριστού με τους μαθητές του. Οδύνη και λύπη εκφράζουμε για το γεγονός αυτό.

Ο πολιτισμός δεν είναι εχθρός της πίστης, ούτε η πίστη εχθρός του πολιτισμού. Όταν..
το ένα πληγώνει το άλλο, δεν φταίει ούτε η πίστη ούτε ο πολιτισμός, αλλά μόνο αυτοί που τα εκφράζουν.

Στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου και της μη λογοκρισίας του πολιτισμού, δεν νομιμοποιείται η ύβρις των Θείων αλλά ούτε η προσβολή της θρησκευτικής συνείδησης των πιστών.

Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα η ανεξιθρησκία όποιων, αλλά, και υποχρέωση αυτών των όποιων, ο πραγματικός σεβασμός στην πίστη των Ορθόδοξων Χριστιανών. Ναι, στον πολιτισμό … ας μην όμως γίνεται ο πολιτισμός άλλοθι ή δούρειος ίππος ώστε να πληγωθεί ή να προσβληθεί το κοινό θρησκευτικό αίσθημα ή ο Χριστιανισμός εν γένει.

Δεν είναι λογοκρισία η υποχρέωση να σέβεσαι την πίστη του θρησκευόμενου πλήθους σε ένα δημόσιο θέαμα … ίσα ίσα αυτό είναι πραγματικός πολιτισμός.

Χάρης είπε...

http://aktines.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9057.html και εδώ κάνει λάθος ο "ταλιμπάν" π. Παίσιος κατά τους "σοφούς" νεορθόδοξους του καναπέ. Όπως είναι λάθος και όταν κράζει τον οικουμενισμό, τους νεορθόδοξους, τη μασονία, το 666 και τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Μόνο όταν δέχθηκε τον βαρθολομαίο έπραξε σωστά! Όπως και όλοι οι Ιεροί Κανόνες είναι άχρηστοι εκτός από εκείνον που δίνει τα πρωτεία στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως! Ξυπνείστε ρε χριστιανοί. Δεν είπαμε ούτε να δείρουμε, ούτε να σπάσουμε. Να διαμαρτυρηθούμε είπαμε. Εξάλλου, το ξύλο το έφαγαν οι χριστιανοί, για όποιον δεν τα γνωρίζει, αφού τα κανάλια έδειξαν μόνο τους χρυσαυγίτες που έκαναν ό,τι έκαναν, ενώ εμάς μας είχαν απωθήσει εκατοντάδες μέτρα μακριά με χημικά και ξύλο. Ένας νεοημερολογήτης από τους πολλούς που διαμαρτυρήθηκαν

Ανώνυμος είπε...

Και τι ζητάς τώρα Χαρούλη για αυτή σου τη συμμετοχή στο προχθεσινό πανηγυράκι;Χρυσούν ωρολόγιο;Ή μήπως e-pass για τον Παράδεισο;Οι υπόλοιποι δέκα εκατομμύρια Έλληνες Χριστιανοί που δεν πήγαν στο event έχουνε φύγει καρφί για Κόλαση;Τι απόφαίνεται ο θέοπνευστος Μουλάς Πειραιώς επ'αυτού;Κάνε μας τη χάρη,που 50 γραφικοί νομίζετε πως εκφράζετε το σύνολο της Εκκλησίας..Όσο για τον 2.30,δεν το επικροτούμε(επικροτώ καλύτερα,μιλάω μόνο για μένα),αν όντως είναι αυτό το περιεχόμενο του έργου,αλλά δεν θα καταφύγουμε στα δικαστήρια,πολύ δε περισσότερο στον Παναγιώταρο και τον Παππά,για να οδηγήσουμε τους συντελεστές στη μετάνοια.Η σημερινή αποστολική περικοπή αναφέρει την ενδεδειγμένη στάση προς τους πάσης φύσεως αιρετικούς.Και δυστυχώς ή ευτυχώς,μέρος αυτής της στάσης κατά τον Απ.Παύλο,δε φαίνεται να αποτελούν οι εισαγγελικές διώξεις και οι πεζοδρομιακοί τραμπουκισμοί..

Ανώνυμος είπε...




Θά έπρεπε η Ιεραρχία να βγεί καί να πεί λόγο διαμαρτυρίας κι΄ όχι να αφήσει τούς Χριστιανούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα μόνοι τους...

Καί μή τούς λέμε όλους ψυχοπαθείς καί Παλαιοημερολογίτες στεκόμενοι σε κάποια ακραία περιστατικά καί φωτογραφίες βγαλμένες από γιαγιάδες με τούς σταυρούς,τα μαντήλια, τα στόματα ανοικτά με βγαλμένα δόντια καί γουρλωτά μάτια, πού σκοπίμως διαλέγουν τα μέσα αποβλάκωσης για να λένε ότι έτσι είναι αυτοί οί παλιοχριστιανοί πού φωνάζουν, ενώ τούς άλλους, τούς δικούς τους, τούς παρουσιάζουν ευσταλείς "κυρίους" καί κομψές "κυρίες"

Αυτά είναι για τούς ανόητους πού δεν έχουν καταλάβει τον ρόλο των ΜΜΕ σήμερα, καί κρίνουν κατ΄ όψιν...

Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη τής δικής μας υποστήριξης, εμείς όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε τήν αλήθεια διαμαρτυρόμενοι γιά όλα αυτά.

Αλλά εκτός από αυτά...

Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος κατηγορείται άδικα πχ.ένας επιχειρηματίας, βγαίνουν τότε οί εργαζόμενοι στούς δρόμους καί τον υποστηρίζουν..

Εδώ,κατηγορούν τον ίδιο τόν Θεάνθρωπο Χριστό μας, με αισχρότατες καί παρά φύσει καταστάσεις, καί δεν βγήκε η Ιερά Σύνοδος να πεί μιά κουβέντα, έναν ελάχιστο λόγο έστω καί να υποστηρίξει την αγνότητα τού Μεγάλου "ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ" της !

Ένα "αφεντικό", πού από τήν χρήση τού ονόματός Του περνάνε όλοι αυτοί καλά, ζούν με ευμάρεια,μέ δόξα,Εξουσία, μέ ακριβά αυτοκίνητα καί με οδηγό μάλιστα, καί σύν τοίς άλλοις παίρνουν καί τον μισθό τους.

Γι΄ αυτόν λοιπόν καί μόνο τον καιροσκοπισμό τους ( γιατί αυτό το συμπέρασμα βγαίνει), φοβούμενοι προφανώς σάν λαγοί τόν χλευασμό τών ΜΜΕ καί τών κομμάτων, καί αφήνοντας έτσι να καπελώσει το θέμα η Χρυσή Αυγή ( η οποία καί πολύ καλά έκανε καί άς το έκαναν καί τα άλλα κόμματα άν θέλανε, αλλά δεν θέλανε...) έχω την εντύπωση, καί μακάρι να βγώ ψεύτης, ότι η χώρα μας, καί η Αθήνα πρώτη, έχει νά πληρώσει τελικά καί πού σύντομα, μέ πολύ άσχημες μέρες καί αυτή την επιπρόσθετη προδοσία...

Αττικός

Χάρης είπε...

ανώνυμε 5.53, δεν σχολίασα αρνητικά αυτούς που δεν ήρθαν. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει καθώς του προστάζει η συνείδησή του. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί φαγωθήκατε όλοι εσείς με εμάς που πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά, όπως προβλέπει το σύνταγμα. Παρόλα αυτά αντιμετωπιστήκαμε σαν ζώα από το κράτος για να δουν με την ησυχία τους την "παράσταση" οι γνωστοί επαγγελματίες εκκλησιομάχοι. Σου είπα ότι οι κάμερες δεν έδειξαν τους χριστιανούς, αλλά τους ελάχιστους χρυσαυγίτες που έκαναν όσα έκαναν. Εσύ όμως εξακολουθείς να εμπιστεύεσαι τα αποδεδειγμένα αναξιόπιστα κανάλια, από την ασφάλεια του καναπέ σου. Αλλά δεν μου απάντησες στο βασικό. Πλανήθηκε και εκεί ο "γραφικός", κατά την άποψή σου, γέροντας Παίσιος, ο οποίος είχε βγει από το άγιον όρος για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις κατά της καζαντζάκιας προκλητικότητας με τίτλο "ο τελευταίος πειρασμός"; δια Χριστόν γραφικότατος Χαράλαμπος Άνδραλης

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ
==========

"... καί πολύ σύντομα ..."

Αττικός

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν Χάρη,άσε κατά μέρος τα γνώριμα σας "αντιοικουμενιστικά"τερτίπια της στρεψοδικίας και του "βάζω λόγια στο στόμα του άλλου",γιατί σε μένα δεν περνάνε.Πουθενά δε χαρακτήρισα γραφικό τον π.Παϊσιο,γραφικό χαρακτήρισα τον συρφετό των αναμαλλιασμένων μεσήλικων κυράδων και των σταυροφόρων ψυχωσικών καλογήρων που ούρλιαζε προχτές παρεούλα με την Χ.Α,μιμούμενος συχνάκις τους "αρχαιοελληνικούς" χαιρετισμούς της:http://i49.tinypic.com/70ib09.jpg

Στο ερώτημα σου περί του π.Παϊσίου,που τόσο εναγωνίως ζητάς απάντηση,θα σου πω καταρχήν οτι το 1988 που γυρίστηκε ο "Τελευταίος Πειρασμός"ήμουν μόλις 3 ετών,οπότε καταλαβαίνεις πως η όποια γνώση μου επ'αυτού και των επακόλουθων γεγονότων είναι πολύ μεταγενέστερη και αποσπασματική.Δε γνωρίζω για τα περί συμμετοχής του π.Παϊσίου στις εν λόγω διαδηλώσεις και βασίζομαι καλή τη πίστει στη μαρτυρία σου,αν όμως ως "διαμαρτυρίες" εννοείς τα σπασίματα κινηματογράφων και τα "κάτω ο Σκοτσέζος(!!!)"από αφιονισμένους παρεκκλησιαστικούς που έχω δει σε φωτογραφίες και βίντεο στο ίντερνετ,τότε αναμφίβολα έσφαλλε σε περίπτωση που συμμετείχε ή έστω τα επικροτούσε.Στην Ορθοδοξία εξάλλου,κανείς μεμονωμένος εκκλησιαστικός άνδρας,όσο άγιος κι αν είναι,δεν έχει το αλάθητο,όπως μου υπαγορεύουν οι φτωχές θεολογικές γνώσεις μου.Εν κατακλείδι,και σε σένα τον βαυκαλιζόμενο-διωκόμενο "ομολογητή" και στον αυτοδίδακτο "προφήτη"-υμνητή των μαχαιροβγαλτών Αττικό(αποφασίστε τελικά εσείς οι "ομολογητές",τους θέλετε μαζί σας στον ιερό αγώνα τους Καιάδες ή δεν τους θέλετε;),αφιερώνω το σημερινό κείμενο του Μητροπολίτη Σιατίστης,που παρά τον σαφώς αντιαριστερό χαρακτήρα του,λέει μεγάλες και πικρές αλήθειες για το θλιβερό συνάφι σας:http://www.romfea.gr/epikairotita/14101-corpus-christi

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αν και λίγο οξύς,-χρεαιάζεται όμως-καλά τα λέει ο πελεκάνος92!

Χάρης είπε...

Ανώνυμε 12.36, στην αρχή σκέφτηκα να σου παραθέσω χωρία από τους αγίους Ιωάννη Χρυσόστομο, Κοσμά Αιτωλό κλπ ή ακόμα και βίους αγίων όπως του αγίου Κυρίλλου, αγίου Νικολάου, αγίας Θεοδοσίας Κωνσταντινουπολιτίσσης κλπ, για να δεις πια είναι η στάση των χριστιανών απέναντι στη βλασφημία. Αλλά επειδή φοβάμαι πως κάτι τυπάκια με το επίπεδο του Πελεκάνου θα πιάσουν στα στόματά τους τους αγίους, απλά σε ενημερώνω αν έχεις καλή διάθεση να τα ψάξεις και να σχηματίσεις δική σου άποψη. Όσο για τον άγιο Σιατίστης, με καλύπτει σχεδόν απόλυτα (όχι βέβαια στην υπεράσπιση της χ.α.)η απάντηση του κ. Δημ. Σωτηρόπουλου http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/10/blog-post_15.html...Τον δικαιολογώ όμως γιατί οι εικόνες που έδειξαν τα κανάλια είναι εντελώς παραπλανητικές. Πάντως αν πιστεύετε ακόμα ότι είμαστε άξιοι κολάσεως επειδή διαμαρτυρηθήκαμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ (μόνο οι χρυσαυγίτες και κάποιοι πυροβολημένοι δημιούργησαν επεισόδια), σας παρακαλώ ειλικρινά να προσευχηθείτε για εμάς.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τις καλές διαδικτυακές συναναστροφές σου Χαρούλη!Ελπίζω τουλάχιστον εσύ να είσαι κατα τι πιο σταθερός στις απόψεις σου από τον φίλο σου τον Δημητράκη τον γυρολόγο του ακρομεσοδεξιού συρφετού(Ν.Δ,ΛΑ.Ο.Σ,Χ.Α,Στόχος,Ανένταχτοι Εθνικιστές και δε μαζεύεται),παρότι οι ελιγμοί σου όταν στριμώχνεσαι δε μου δείχνουν κάτι τέτοιο.Στα υπόλοιπα περί χωρίων που μου συστήνεις να ψάξω,θα το κάνω μετά χαράς(αν και ξέρω πάνω-κάτω που αναφέρεσαι),έχοντας παντα στο μυαλό μου αυτό που ανέφερα πριν περί αλαθήτου στην Ορθοδοξία.Όσο για τον φόβο σου περί του ποιός δικαιούται να μιλήσει και για τι(σημειωτέον δε γνωρίζω τον σχολιαστή Πελεκάνο),δυστυχώς για σένα και τους ομόφρονες σου,η ελευθερία γνώμης και έκφρασης είναι κατοχυρωμένη εδώ και μερικούς αιώνες και δεν απαιτεί την έγκριση του Κονκλαβίου των Σούπερ Ντούπερ Υπερασπιστών της Πίστης..

Ανώνυμος είπε...

Προς τους υπερασπιστες εμμεσους και αμεσους του θεατρικου . Αν στις επομενες παραστασεις αντι για παλαιοημερολογητες και χρυσαυγιτες που ειρησθη εν παροδω τις σιχαινομαι και τις 2 αυτες κατηγοριες ηλιθιων πανε να τα κανουν γης μαδιαμ μουσουλμανοι μεταναστες νομιμοι και μη με την δικαιολογια οτι προσβαλεται ο υπ αριθμον 2 προφητης τους ο Χριστος . Και μαζευτουν 3 χιλιαδες και στειλουν ηθοποιους και θεατες στον αλλο κοσμο η καποιους απο αυτους . Δεδομενης της πολιτικης ορθοτητας τι θα πειτε ; Να τα βαλετε με τους μεταναστες αποκλειετε . Η δικαιολογια θα ειναι οτι προσβληθηκε η πολιτιστικη τους ιδιαιτεροτητα . Φυσικα εγω προσωπικα απο τωρα ξερω τι θα πω . Οποιος ασκησει βια κατα συντελεστων της παραστασης που ειναι χυδαια κατ εμε να παει φυλακη , Ειτε ειναι χρυσαυγιτης ειτε μουσουλμανος ειτε οτι αλλο . Αλλα η εκκλησια οφειλε τους συντελεστες της παραστασης να τους αφορισει αφου εχουν ηδη αυτοαφοριστει και περαν τουτου ουτε λογοκρισια ουτε βια . Αυτο βεβαια προυποθετει συν τοις αλλοις και χωρισμο εκκλησιας κρατους . Αλλα επαναλαμβανω την ερωτηση προς τους εμμεσους υποστηρικτες του εργου . Αν για το ιδιο εργο οχι εργο για των Μωαμεθ αλλα για το ιδιο εργο τα σπασουν μουσουλμανοι και βιαιοπραγησουν μαλιστα ακομη και με κινδυνο αφαιρεσης ζωης οπως συνηθιζουν ποια θα ειναι η σταση σας ; Θα τους καταδικασετε τους ισλαμιστες οπως την εχετε πεσει στον Χαρη η θα πειτε οτι οι μουσουλμανοι εμπιπτουν στον καλο σαμαρειτη οποτε καλα καναν . Περιμενω απαντηση και χωρις παραπομπες στη γραφικα χωρια που οτι σκεφτεσαι αυτα διαλεγεις . Α,Μ

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χάρης είπε...

Πελεκάνε και ανώνυμε 5.21, μάλλον από τη βιασύνη σας να με ρίξετε στο πυρ το αιώνιον, σας ξέφυγε η διευκρίνησή μου ότι δεν συμφωνώ σε όσα λέει για τη χρυσή αυγή. Αλλά στο να κολλάτε ταμπελες είστε πρώτοι, ακολουθώντας τα χνάρια των αναρχοκουλτουριάρηδων που ό,τι δεν τους αρέσει το βαφτίζουν φασιστικό. Ξέχασες λοιπόν Πελεκάνε να αναφέρεις ότι ο Χριστός μας (και όχι μόνο δικός σου όπως λες), πήρε το φραγγέλιο όταν χρειάστηκε, ενώ επανειλημμένως έλεγξε σκληρά τους δυνατούς της εποχής του...Επαναλαμβάνω, πληθώρα αγίων και μιμητών του Χριστού, δεν έμειναν απαθείς στις βλασφημίες υιοθετώντας ένα ευσεβιστικό, "φλώρικο" προφίλ των σημερινών χριστιανούληδων, που ντρέπονται να ομολογήσουν την Πίστη τους, δήθεν για να μη δώσουν αφορμή στους απίστους να σπιλώσουν την Εκκλησία. Έτσι μας θέλει η Νέα Εποχή, χριστιανούς light

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός αγαπητέ μου Χάρη ήταν Αναμάρτητος και πήρε μια φορά και το φραγγέλιο στη Σταυρική Του Ζωή και Θυσία! Εμείς με ποια εξουσία να κρίνουμε και να πάρουμε το φραγγέλιο; Δεν είμαστε αναμάρτητοι για να φραγγελώσουμε τους άλλους,ουτε τέτοια εξουσία μας έδωσε!

Ανώνυμος είπε...

Σε κανένα "πυρ" δε θέλω να σε ρίξω εγώ προσωπικά παλικάρι μου,μη βλέπεις μονίμως φαντάσματα που τρέφουν την εικόνα του "μάρτυρα" που έχεις καλλιεργήσει για τον εαυτό σου.Έχω να μεριμνήσω για σοβαρότερα πράγματα στη ζωή μου από το να 'αφορίζω' αγνώστους στο Ίντερνετ.Άλλωστε αυτό είναι αγαπημένο σπορ των δικών σου κύκλων.Κριτική, και μάλιστα εμπεριστατωμένη όπως πιστεύω, ασκώ στις όζουσες από φανατισμό και μισαλλοδοξία απόψεις σου.Καταλαβαίνω πως σου είναι ασυνήθιστο και δυσάρεστο, πιθανώς λόγω βιωμάτων και συναναστροφών,να βλέπεις να αρθρώνεται αντίλογος σε όσα άκριτα σε έχουν βάλει να πιστεύεις οι ποικιλώνυμες "αυθεντίες",αλλά τι να κάνουμε,αυτός είναι ο ελεύθερος διάλογος.Αν θες να βλέπεις και να ακούς μόνο τα αρεστά σε σένα,τον δρόμο προς τις ιστοσελίδες των ελληνορθόδοξων "αμυντόρων" τον ξέρεις..Αυτά και τέλος από εμένα.

Ανώνυμος είπε...

Καιεπειδή πολλοί χρησιμοποιούν το λογικοφανές επιχείρημα ότι ''και οι Άγιοι πήραν φραγγέλιο'' σίγουρα δεν είναι αυτό που τους κατέστησε Αγίους ή έστω μόνο αυτό!Και να γίνονται έτσι και συνειρμοί μερικών αυτοαγιοποίησής τους! Η Αγιότητα είναι Χάρη του Θεού που μόνο Αυτός γνωρίζει το γιατί και που τη δίνει! Από κει και πέρα και εμείς σαν άνθρωποι θα πρέπει να δούμε τη συνολική τους ζωή μέσα στις συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες που έζησαν! Και στο κάτω-κάτω τέλοιοι δεν ήταν ούτε αυτοί, γι'αυτό κι αν πίστευαν ότι ήταν τέλοιοι δε θα ήταν Άγιοι! Ο Άγιος δεν έχει επίγνωση της Αγιότητας του λόγω της αληθινής ταπείνωσής του! Τώρα όντως μπορεί να υπήρχαν και άγιοι που αντέδρασαν στο έργο,γιατί όχι! Αυτό θα το πούνε Άλλος και άλλοι πολύ μετά από εμάς! Ευτυχώς!!!

Χάρης είπε...

Προσπαθώντας να δικαιολογήσω την "αδικαιολόγητη" κατ' εσάς, κίνηση κάποιων χριστιανών, μεταξύ των οποίων και η ασημαντότητά μου, να διαμαρτυρηθούν κατά μιας βάναυσης βλασφημίας, επικαλέσθηκα τη ζωή των αγίων μας. Αμέσως οι "γνωστοί άγνωστοι" κριτές των πάντων, είπαν ψευδώς ότι θέλω να παρουσιάσω τον εαυτό μου ως άγιο, διαστρεβλώνοντας κατά την προσφιλή τακτική των αγιομάχων τα όσα είπα, μη μπορώντας να αρθρώσουν ισχυρά επιχειρήματα προς αντίκρουση των θέσεών μου. Νομίζω ότι δικαιούμαστε ως τελευταίοι των χριστιανών να προσπαθούμε να μιμηθούμε τους αγίους. Βέβαια κάποιοι εδώ μέσα, κρίνουν και τους αγίους για το τι έπραξαν σωστό και τι λάθος. Μόνοι αλάθητοι γι' αυτούς είναι ο εαυτός τους, ο πατριάρχης και μερικοί κληρικοί που χαιδεύουν αυτάκια και αναπαύουν συνειδήσεις. Κι ενώ ευσεβιστικά φωνάζουν ότι δεν πρέπει να ελέγχουμε τους εκκλησιομάχους, εκείνοι χρησιμοποιούν απρεπέστατες εκφράσεις και υπονοούμενα κατά ενός άξιου Ιεράρχη της Εκκλησίας μας, που δεν συμβιβάζεται με το αντίθεο κατεστημένο, και μαζί με αυτόν η μπάλα της αναίσχυντης κατακρίσεως παίρνει και όσους χριστιανούς θέλουν να τηρούν αυτή τη διαχρονικά ορθόδοξη στάση

Ανώνυμος είπε...

Δε μας είπες αγαπητέ Χάρη! Ο Χριστός πήρε το φραγγέλιο-όπως και εσυ λες- αναμάρτητος ων όμως! Εσυ και οι υπόλοιποι πως πήρατε φραγγέλιο αμαρτωλοί όντες; εκτός και αν δεν είστε αμαρωλοί!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί Χάρη η ασημαντότητά σου-όπως λες για σένα και για τους άλλους χριστιανούς που διαμαρτυρήθηκαν-και το πιστεύουμε ότι είστε ασημαντότητες,αρκεί να το πιστέψετε και σεις,οι ασημαντότητες λοιπόν να κρίνουν αυστηρά άλλους σημαντικούς ανθρώπους κατ' εσας πάντα! Γιατί αφου εσεις είστε ασημαντότητες, αυτοι που είναι διαφορετικοί από σας-όπως οι ίδιοι λέτε- σημαίνει ότι είναι σημαντικοί! Άλλο ταπεινολογία αγαπητέ μου,και άλλο ταπείνωση!

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χάρης είπε...

φίλε 1.25, ασήμαντοι είμαστε όλοι. Δεν έχω σκοπό να βγάλω μεζούρα ασημαντότητας του καθενός και προφανώς αυτή η "σοφιστεία" περί σημαντικών όσων διαφωνούν με τους ασήμαντους, δεν χρίζει περαιτέρω σχολιασμού. Ο δε πελεκάνος, πιάστηκε από μια λέξη, για να διαστρεβλώσει πάλι τα λεγόμενά μου και να με βγάλει επίδοξο εξυγιαντή της Εκκλησίας. Ωστόσο χαίρομαι, που ξαφνικά από εκεί που μίλαγε για "όρχεις της Εκκλησίας" και για "να την μετρήσουν να τη δουν ποιος την έχει μακρύτερη" το γύρισε σε μεγαλόστομες θεολογίες... Παραιτούμαι, αφού αλλωστε μας χωρίζει χάος. Κάποιοι προτιμούν να διαβάζουν αγίους Πατέρες και σύγχρονους γέροντες και άλλοι Φάρο και Θερμό. Οπότε ξεκινάμε από εντελώς διαφορετική βάση και άκρη δεν πρόκειται να βρούμε. Πείτε εσείς την τελευταία κουβέντα, το έχετε ανάγκη καθώς βλέπω

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύετε αγαπητέ Χάρη ότι οι άγιοι ήταν τέλειοι χωρίς αμαρτίες; Γιατι είχαμε την εντύπωσή ότι μόνο ο Χρίστος ήταν τέλειος χωρίς αμαρτίες!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Χάρη με όλο το σεβασμό, επιμελώς δεν απαντάς στο σημερινό σχόλιο του 12.23 μ.μ.

Related Posts with Thumbnails