Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΑΠΑΡΟΚΑΣ, Η ΡΟΜΦΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ...

Πάνος Χαραλάμπους, Δέμα. Μικτή τεχνική σε μουσαμά

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Στον κρώζοντα αρθρογράφο: «Και επειδή και στο διαδίκτυο ισχύει το scripta manent μπορεί όποιος έχει αντίθετη άποψη να μας στείλει το άρθρο με το οποίο η Romfea.gr εξέφρασε προσωπική άποψη κατά της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως», απάντησε καταλλήλως προ καιρού ο Αρχιμ. Γεράσιμος Φραγκουλάκης από το Αννόβερο της Γερμανίας.
Μου έδωσε ιδέες ο π. Γεράσιμος για να απαντήσω και εγώ, με τη σειρά μου, στον ολοφυρόμενο για την "κομμένη" ενημέρωση εκ Φαναρίου προς τον ιστότοπό του. Το ανέβαλα. Ίσως το θεώρησα και περιττό. Όμως να που η αφορμή δόθηκε.
Η δήλωση του παπαροκά για το άρθρο του Μητροπολίτου Πέτρας Νεκταρίου αναφορικά με την προφυλάκιση Εφραίμ:
"Την ώρα που αδελφός του κληρικός βρίσκεται στη φυλακή, καλόν είναι Ιεράρχες που πήραν την Τουρκική υπηκοότητα, έχοντας την φιλοδοξία να γίνουν και Οικουμενικοί Πατριάρχες να σιωπούν, διότι προκαλούν τους πιστούς με όσα γράφουν".
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον παπαροκά και το πρακτορείο Ρομφαία, ο Πέτρας Νεκτάριος δεν δικαιούται δια να ομιλεί ως ιεράρχης που πήρε την τουρκική υπηκοότητα. Ενώ αυτοί οι Ελληναράδες!...
Το συγκεκριμένο πρακτορείο είναι αλήθεια ότι ήταν ακραιφνώς "ελληνοκεντρικό" στην υπόθεση της τουρκικής υπηκοότητας για ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου εκτός Φαναρίου, γεγονός που αποτελεί μια ακόμα κατάκτηση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Έτσι, προέβη στις κάτωθι αναρτήσεις (σταχυολογώ ενδεικτικώς) για να υπερασπιστεί την κατά της τουρκικής υπηκοότητας γραμμή, ήτοι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιδιώκει το Φανάρι:
- Απόσχιση και στα Δωδεκάνησα προωθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Άρθρο του Χ. Αλεξόπουλου από την εφημερίδα ΑΞΙΑ.
- Εκτουρκισμός Μητροπολιτών σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Του Νίκου Μελέτη από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ.
- Καλλικράτης και στην Εκκλησία;;; Της Πέγκυς Ντόκου από την εφημερίδα "Πρόοδος".
Αναδημοσιεύοντας αυτά τα άρθρα (ιδίως τα δύο πρώτα) η Ρομφαία δεν εξέφρασε "προσωπική άποψη κατά της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως", αλλά υπέσκαψε άλλως πως την υπόθεση της τουρκικής υπηκοότητας, υποδαυλίζοντας ...πάθη. Σε ένα τόσο λεπτό και κρίσιμο θέμα, που αφορά και στην γείτονα και στο αύριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και η αναδημοσίευση - και μάλιστα με προκλητικούς τίτλους - συνιστά θέση!
Γιατί γνωρίζουμε πως άλλα που δεν θέλει δεν τα αναδημοσιεύει ο ρομφαιοφόρος.
Αυτά επί του παρόντος και Καλή Χρονιά!

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΚΡΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΙΩΣΗΦ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΣ Κ ΑΣΥΔΟΤΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΗ ΤΟΝ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗ ΤΟΝ ΣΥΝΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΝ Η ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΝ ΩΣ ΑΡΕΤΗΝ ΡΑΟΝ ΣΙΟΠΗ ΔΙΑ ΝΑ ΘΗΜΙΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ................................................

Ανώνυμος είπε...

Αχ ο καημένος ο "ρομφαιοφόρος..." Ακόμα δεν έχει ξεπεράσει εκείνα τα γεγονότα του 2004 ότε το εν ουρανοίς ήδη ίνδαλμά του(κατά τινας "εμπαθές" ως ίνδαλμα) επετιμήθη πρεπόντως υπό της Εκκλησίας ως εν τη πράξει αμφισβητήσαν τα κανονικά και απαράγραπτα δικαιώματα του Οικουμενικού Θρόνου επί εδαφών της Ελληνικής Επικρατείας-εν Βορείω Ελλάδι ήτοι και Αιγαίω.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε κ. Ανδριοπουλε,
δεν ειναι μερες που βρηκα τον ιστοτοπο σας
τον επισκεπτομαι τακτικα και οπως βλεπετε αφηνω και κανενα μηνυμα/σχολιο
πραγματικα με τις παρεμβασεις σας πολλα πραγματα ξεκαθαριζονται
συνεχιστε παρακαλω
και επιμενω δεν ειμαστε αφελεις ζουμε και ξερουμε καλα τι γινεται στο χωρο της ελληνοφωνης Εκκλησιας

καλη συνεχεια και καλη χρονια

π.Ν.Σ. είπε...

Για την Ρομφαία νομίζω πως είναι περιττό να μιλήσουμε, ο άνθρωπος έχει πάθος με το ξανθόν γένος...
Για τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη σας παραπέμπω στα προτεσταντικού πνεύματος περιοδικά του... Ναί λοιπόν ο άνθρωπος είναι evangelical reborn Christian .... Hallelujah! open your wallets, give your heart to the Lord and your money to me!!!!
Για να μην σας παραπέμψω στα βιβλία του- τόμοι ολόκληροι- 2012 Antichrist is already born? Christ is coming ? Αυτός ο αντιχριστος έρχεται & γεννιέται από το 1986 .... Μετά τον Μουλατσιώτη θα αρχίσω να πιστεύω τον Λιακοπουλο, τα Νεφελείμ και τις προφητείες των Μάγια!!!
Νομίζω τελικά πως πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας έκαναν να γελάσουμε στο τέλος της χρονιάς.

Αγαπητοί, μακρυά από τους πληρωμένους και τους πεπλανημένους!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ κ΄ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!"Εδώ καράβια
χάνονται και οι "βαρκούλες"αρμενί-
ζουν!"Κόσμος άνεργος,κόσμος πεινάει
κόσμος βρίσκεται σε έσχατη ένδεια κι εμείς ασχολούμαστε με αλλότρια!
Σε λίγο ΔΕΝ θα είμαστε ασφαλείς ούτε στα ίδια μας τα σπίτια,που θα διαρηγνύονται,για να μας πάρουν όχι
τιμαλφή,αλλά μόνο τρόφιμα!!Ας προ-
σπαθήσουμε να βοηθήσουμε,για να μην καταστούμε ζούγκλα!Όσο για τον
Εφραίμ το ξαναείπα ότι ο χρόνος ήταν προκλητικός και θα έπρεπε ΔΙΠΛΑ του να είναι και ΟΛΟΙ οι συ-
νεργοί του!Πάντως εντύπωση προκαλεί
και η παρέμβαση της Ρωσίας,που δεν ξέρουμε ΠΟΥ το πάει!

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει να το διαβάσετε

http://www.anixneuseis.gr/?p=24924

Ανώνυμος είπε...

OI YPERASPISTAI TOY EFRAIM AEXIEREIS DEN UA PREPEI NA KATADIKASOYN TIS BEBHLES DILOSEIS TOY AMONAXOY MOYLATSIOTH ENANTION TOY PETRAS NEKTARIOY PROFANOS TI FOBOYNTAI

Λέων είπε...

Δεν σας καταλαβαίνω. Χλευάζετε τα περί τουρκικής υπηκοότητος, αλλά μετά αρχίζετε με κάτι αντίρωσσες φαντασίες για δήθεν πανσλαβισμό, τσαράκια-τσιράκια, ξανθά γένη κτλ, κτλ. Λέτε τους Ρώσσους εθνικιστές, αλλά σεις είστε οι περισσότερο εθνικιστές. Kαι δεν τό χετε πάρει καν χαμπάρι.

Σχετικά με τα πρωτεία, για τα οποία έχετε τόση φαγομάρα, δώστε ακόμα και τις πρώτα δέκα θέσεις στα δίπτυχα στους Έλληνες ("πρεσβυγενείς"). Με το δικαιολογητικό ότι δεν ζει πιά στην ιστορική Αντιόχεια, μπορείτε να διώξετε ακόμα και τον εν Δαμασκώ εάν κάποια στιγμή δεν φέρεται αρκετά "ελληνογενώς." Δεν θα κάνη καθόλου διαφορά. Διότι η Ορθοδοξία είναι και θα παραμείνη συνοδική.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λέων, κάπου τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπεραμύνεται των δικαιωμάτων του και διακονεί την Ορθοδοξία ανά την οικουμένη, όπου έχει δικαιοδοσία.
Άλλοι είναι εκείνοι που διεκδικούν θέσεις που δεν τους ανήκουν και δημιουργούν προβλήματα.
π. Γ.

Ανώνυμος είπε...

γιατι σας κακοφαίνετε η επισημανση οτι εχουν πάρει καποιοι αρχιερείς την τουρκική υπηκοότητα για να γίνουν πατριάρχες; τα υπόλοιπα δεν ενδιαφέρουν και τόσο. ετσι δεν ειναι; καλή χρονιά και καλά μυαλά....

Ανώνυμος είπε...

τελικα το αρθρο του αγιου Πετρας ηταν περισσοτερο δυνατο.... χαιρομαι γι αυτο ... αλλωστε το επισημανα νωρις...
... εξ ου και ο ιδιος ή εστω καθ υπαγορευσιν αλλων και με την προσωπικη του υπογραφη ο εκδοτης της Ρομφαιας απαντα στον αγιο Πετρας
διαβαστε το κειμενο για να δειτε οτι οταν κατι δεν μας αρεσει δεν το δημοσιευουμε.... ελεβε λεει το κειμενο του Αρχιερεως αλλα δεν το δημοσιευσε... αυτο ειναι το δογμα της Ρομαιας και κυριως η αντικειμενικοτητα της προς τα εκκλησιαστικα πραγματα

Απορών είπε...

Η εκκλησία σε όλα τούτα που ακριβώς είναι;;
Βλέπουμε μόνο αγώνες εξουσιών και δυνάμεων και από τα δύο "κόμματα"...
Κρίμα

Ανώνυμος είπε...

ΟΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΟΙ ΚΕΚΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΞΩΘΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΣΩΘΕΝ ΓΕΜΑΤΟΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΟΥΝ ΕΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΤΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΦΙΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΑΣΚΗΤΑΙΣ ΝΗΣΤΕΥΤΕΥΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ,,,,,,,,,, ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ.........................

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΘΗΚΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ Ε Φ Ρ Α Ι Μ κρατωντας αρχιερατικο μπαστουνη ισως να φοφηθουν οι φυλακες..............................

ds είπε...

ΚΑιρὸς ἦταν νὰ λεχθοῦν κάποιοες ἀλήθειες γιὰ τὴν ΡΟΜΦΑΙΑ καὶ τὴν προπαγάνδα της.

Related Posts with Thumbnails