Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ


Στην παρουσίαση του βιβλίου του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Συνάντηση με το Μυστήριο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (1-12-2011) στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, το "γενικό πρόσταγμα" είχε η Διευθύντρια των εκδόσεων Ακρίτας Μαρία Κοκκίνου, η οποία επιμελήθηκε και της παραμικρής λεπτομέρειας, ώστε η όλη εκδήλωση να είναι λιτή και ουσιαστική. Στην έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε και ένα βίντεο που ετοίμασαν για την εικοσαέτηρο Πατριαρχία του κ. Βαρθολομαίου οι εκδόσεις Ακρίτας και επιμελήθηκε η Ελένη Δημητριάδου από Τμήμα Δημοσίων σχέσεων Π.Κυριακίδης-Εκδόσεις Ακρίτας Α.Ε. Αυτό το βίντεο προβάλλουμε κι εμείς σήμερα στην Ιδιωτική Οδό.

Ο Μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος μας κατέπληξε όλους παρουσιάζοντάς μας και με διαφάνειες (που χειριζόταν η Ελένη Δημητριάδου) το έργο που έχει συντελεσθεί και συνεχίζεται, στην Ασία (ο ίδιος ήταν ο πρώτος Μητροπολίτης Κορέας) και την Μικρά Ασία, ιδιαίτερα στα όρια της Μητροπόλεώς του Πισιδίας. Μπορείτε να δείτε πολλά ενδιαφέροντα και συγκινητικά στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως εδώ.


Η Μαριάννα Κορομηλά, η οποία μας συνεπήρε κυριολεκτικά με την ομιλία της για τον Ιμβριο Προκαθήμενο, συνομιλεί στην φωτό της Ιδιωτικής Οδού, με τον Παντελή Καλαϊτζίδη. Και οι δυό τους έχουν σφραγίσει την πνευματικότητα του καιρού μας. Η Κορομηλά με το Πανόραμα και ο Καλαϊτζίδης με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Μητροπόλεως Δημητριάδος.


Ίσως αυτή η συνάντηση της Μαριάννας Κορομηλά με τον Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο, με αφορμή το βιβλίο του Πατριάρχη, να "γεννήσει" μια εξόρμηση του Πανοράματος - απ' αυτές που μόνο η Κορομηλά ξέρει να στήνει - στην περιοχή της ιστορικής Πισιδίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails