Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ "ΑΛΗΘΩΣ" ΤΟΥ ΜΠΑΝΑΤΟΥ ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΔΡΑΣΕΙ!


Στην επιτυχημένη σειρά των δράσεών του το «ΑΛΗΘΩΣ», το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου Ζακύνθου, διοργανώνει άλλη μια εκδήλωση. 
Μια προεόρτια σύναξη, με συναυλία και λαογραφική ομιλία, που αφορά στον Πολιούχο τής Ζακύνθου Άγιο Διονύσιο και τις εορτές των Επιφανίων, στο πλαίσιο μάλιστα της ολοκλήρωσης του καλλιτεχνικού διακόσμου του περικαλλούς ναού της Παναγούλας Μπανάτου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο  Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7.30 το βράδυ, στον Ι. Ναό της Παναγούλας Μπανάτου και θα περιλαμβάνει λαογραφική ομιλία τού λογοτέχνη – εκπαιδευτικού ΔΙΟΝΥΣΗ ΦΛΕΜΟΤΟΜΟΥ, με θέμα: «Από το τριήμερο του Αγίου στο Δωδεκαήμερο».
Αμέσως μετά, η καταξιωμένη 25μελής Χορωδία «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Κώστα Μεϊντάνη, θα δώσει μεγάλη Συναυλία με ψάλματα και άσματα, που αφορούν στον Οικείο Άγιο των Ζακυνθίων και τα Χριστούγεννα.

Το «Αληθώς» στο Γυμνάσιο Βανάτου για τα 100 Χρόνια Ελύτη

Στη σειρά των δράσεών του το «ΑΛΗΘΩΣ», θα επισκεφθεί και το Γυμνάσιο Βανάτου, στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου νεοέλληνα ποιητή ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ.
Η σχετική συνάντηση – γιορτή, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου, κατά την οποία θα ομιλήσει ο υπεύθυνος του Μορφωτικού Κέντρου, λογοτέχνης και εκπαιδευτικός π. Παναγιώτης Καποδίστριας, με θέμα:
«Ο Ελύτης, με αποκρίσεις στην Κρίση».
Μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα του Ελύτη, ενώ τα παιδιά της Χορωδίας του Σχολείου θα αποδώσουν μελοποιημένους στίχους του. Τη φιλολογική ευθύνη της εκδήλωσης έχει η φιλόλογος Ισιδώρα Μπίλια, το μουσικό μέρος επιμελείται ο μουσικός Γιώργος Γιόρτσιος, ενώ την καλλιτεχνική φροντίδα έχει ο καθηγητής εικαστικών Γιώργος Σίσκος.
Σε όλους τους μαθητές θα διανεμηθεί ένα βιβλίο δοκιμίων, που αφορά στο έργο του Τιμώμενου Ποιητή, προσφορά του "Αληθώς".
Χαιρόμαστε γιατί αυτή η πολιτιστική και πνευματική πρωτοβουλία του φίλου ποιητή π. Παναγιώτη Καποδίστρια "ανθεί και φέρει κι άλλο". Και μπορεί να μην είναι εύκολο να παρακολουθήσουμε διά ζώσης αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά ευτυχώς ο υπεύθυνος του "Αληθώς" είναι και δεινός ιστολόγος, οπότε έστω μέσω διαδικτύου...
Σημαντικότατη θεωρούμε και την παρουσία του "Αληθώς" στο Γυμνάσιο του Βανάτου γιατί η παιδεία στον καιρό μας πρέπει να αποτελεί το πρώτο μέλημά μας! Για να μην πω και το τελευταίο... "Αληθώς" εστί, λοιπόν, το εν Ζακύνθω "Αληθώς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails