Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ "Εν - αλλαγή" από τον ΑΝΑΠΛΟΥ

Αρχάγγελος Ν. Σαρρή

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010, στις 20.00, στον εκθεσιακό χώρο SMART (Λεωφ. Κηφισίας 92 & Ευβοίας, Μαρούσι) τής Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Α.Ε., θα εγκαινιασθεί η έκθεση εικόνων των Βαρβάρας Βερβαινιώτη, Ραλλούς Κούση, Κωνσταντίνας Σαραντάκου και Νίκου Σαρρή με τον τίτλο «Εν – αλλαγή. Όταν η Τέχνη συνομιλεί με τον Άνθρωπο.».
Στη διάρκειας 10 ημερών έκθεση ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους δημιουργούς – μαθητευομένους αγιογράφους, να περιηγηθεί σε σύνολο 40 έργων τους, τα οποία την ημέρα των εγκαινίων θα εκτίθενται σε πρωτότυπο συνδυασμό με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα ποικίλα εξαρτήματα - προϊόντα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και να γνωρίσει πώς είναι δυνατή η απλουστευμένη χρήση της κλασσικής τεχνικής της βυζαντινής αγιογραφίας στη σημερινή καλλιτεχνική έκφραση.

Αγία Τριάς Ν. Σαρρή
Την έκθεση προτείνει και επιμελείται η Ανθή Βαλσαμάκη, αγιογράφος και υπεύθυνη των αγιογραφικών εργαστηρίων φορέων ανά την Ελλάδα. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες γυναίκες αγιογράφους που έχουν τη δυνατότητα να εικονογραφούν το εσωτερικό ναών, και ταυτοχρόνως να συνομιλούν με την τέχνη και τις τεχνικές της δημιουργώντας καινοτομίες που αγγίζουν το σημερινό φιλότεχνο κοινό στον κόσμο.
Η καλλιτέχνης - αγιογράφος παρουσιάζει τους μαθητές της και τα έργα τους σε μια μοναδική και πρωτότυπη έκθεση, καθώς τα έργα, που αναδεικνύουν τη διάρκεια και τις αξίες μιας σημαντικής κλασσικής τέχνης, παρατίθενται στα σύγχρονα, τεχνολογικά επιτεύγματα του μεταβιομηχανικού και ψηφιακού σύγχρονου πολιτισμού.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο ΑΝΑΠΛΟΥΣ, επιχειρώντας ακόμη μια φορά να αναδείξει τις δυνατότητες σύμπραξης και συνοδοιπορίας των εμπορικών επιχειρήσεων με τα υψηλής ποιότητας και σύγχρονης αισθητικής πολιτισμικά έργα.

Αρχάγγελος Κωνσταντίνας Σαραντάκου


Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη, 17 Ιουνίου – Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010.
Ωράριο επισκέψεων: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 20:00 & Σάββατο, 09:30 – 14:30.
Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails