Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, στο φύλλο της 23ης Δεκεμβρίου 1999 δημοσίευσε από το Κοράνιο το κεφάλαιο της Μαρίας, με την εξής σημείωση στην πρώτη σελίδα: "Μπορείτε να βρείτε τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες ιστορίες στο Κοράνιο. Ένας ιησουίτης ιερέας εξηγεί το γιατί". Επρόκειτο για τον φιλόσοφο και συγγραφέα Ρούπερτ Λέι από τη Φρανκφούρτη, ο οποίος κατέληγε, ότι η ιστορία της φανέρωσης του Θεού μέσω του Ιησού Χριστού στο Κοράνιο, είναι περισσότερο χριστιανική απ’ ό,τι την αντιλαμβάνονται μερικοί χριστιανοί.... Ο Λέι παραδέχεται ότι «ο Μωάμεθ σεβόταν απεριόριστα τη Μαρία. Για εκείνον ήταν ταυτόσημη με τον Ιησού και χρειαζόταν ιδιαίτερη προστασία. Αν επισκεφθείτε την Έφεσο, πηγαίνετε στο σπίτι, όπου πιστεύεται ότι πέρασε τα τελευταία της χρόνια η Μαρία. Θα σας εκπλήξει το γεγονός, ότι οι μουσουλμάνοι προσκυνητές είναι περισσότεροι από τους χριστιανούς».
Το παραπάνω κείμενο είναι, αγαπητοί φίλοι, το τέλος ενός πολύ ενδιαφέροντος άρθρου με τίτλο: "Η Παναγία στη θρησκευτική παράδοση του Ισλάμ". Φίλος της Ιδιωτικής Οδού το εντόπισε στο site του μουφτή της Κομοτηνής και μου το υπέδειξε προς γνώσιν και ανάγνωσιν. Με τη σειρά μου σας παραπέμπω σ' αυτό, γιατί νομίζω ότι διαβάζοντάς το κανείς μπορεί να ερμηνεύσει τη βαθειά ευλάβεια των μουσουλμάνων στο πρόσωπο της Παναγίας, που πηγάζει από το ίδιο το Κοράνι.
Δείτε, αγαπητοί φίλοι, και το εξαιρετικό άρθρο του π. Παναγιώτη Καποδίστρια Η Παναγία στο Κοράνιο
4 σχόλια:
Για την ευλάβεια των Μουσουλμάνων προς την "Παρθένον Μαριάμ" γράφει και ο Αλβανίας Αναστάσιος στο περίφημο βιβλίο του για το Ισλάμ (σελ. 150-151).
Συγχαρητήρια για τη διαφωτιστική ανάρτησή σας. Ειδικά σε μια εποχή που η ευλάβεια των χριστιανών προς την Παρθένο Μαριάμ βάλλεται από αρκετούς "φιλελεύθερους / αντιμισαλλόδοξους"...
Πολύ ενδιαφέρον!
Δες κι αυτό:
http://banato.blogspot.com/2007/06/blog-post_02.html
Χρόνια Πολλά! Πράγματι η "Μαρία" στο Ισλάμ αντιμετωπίζεται με ευλάβεια περισσότερη απόση τουλάχιστον απολαμβάνει απο μερικές ακραίες Προτεσταντικές ομολογίες όπως γράφει ο Άγιος Αλβανίας και πολύ σωστά παρατηρεί ο φίλος συν-σχολιαστής 16 Αύγουστος 2008 5:47 μμ. Για το προσκύνημα της Εφέσου αναφέρει και ο Αρχιμ. Δοσίθεος Κανέλλος στα βιβλία του για το Βόσπορο και τον Κεράτιο.
Δημοσίευση σχολίου