Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ


Η παρουσία του Ελληνισμού στο Μόναχο είναι έντονη, φίλοι μου. Το Προξενείο, οι ενορίες και οι διάφοροι ελληνικοί σύλλογοι καθιστούν την μαρτυρία του Ελληνισμού ζώσα και δρώσα μετά ζήλου πυρίνου και αγάπης πολλής. Τα σχετικά παραδείγματα πάμπολλα. Επιλέγω ένα απολύτως επίκαιρο και ιδιαίτερα σημαντικό.

Την ερχομένη Κυριακή 6 Απριλίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου (6 μ.μ.), όπου εφημερεύει ο ακάματος πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, θα πραγματοποιηθεί ένα «Μουσικό Μνημόσυνο στο Διονύσιο Σολωμό» για τα 150 χρόνια από το θάνατό του. Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης το διεθνώς γνωστό μουσικοφωνητικό σχήμα «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος». Συμμετέχουν: Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος), Δήμος Φλεμοτόμος (τενόρος), Σπύρος Δεληγιαννόπουλος (συνθέτης). Την μουσική επιμέλεια έχει ο συνθέτης Παναγιώτης Μαρίνος ενώ αφηγητής θα είναι ο Γιώργος Φιορεντίνος.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Επτανησίων Μονάχου, τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ζακύνθου. Χορηγός εντύπων: http://www.imerazante.gr/

Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης σε σχετικό κείμενό του καταγράφει την πραγματικότητα: «Οι Ελληνικοί και ελληνογερμανικοί οργανισμοί και σύλλογοι Μονάχου, καθώς και μεμονωμένες προσωπικότητες, σε αρμονική συνεργασία με την Εκκλησία μας και το Γενικό μας Προξενείο, έχουν μια έξοχη πολιτιστική παρουσία σε όλους τους τομείς (ζωγραφική, θέατρο, μουσική, χορευτικά συγκροτήματα, αθλητικούς αγώνες κ.λ.π.), το δε έργο τους αναγνωρίζεται πλήρως από τη βαυαρική κοινωνία».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aυτόν τον δραστήριο ιερέα του Μονάχου τίμησε η Βαυαρική Βουλή:
04.12.08
Με το Μετάλλιο του Βαυαρικού Συντάγματος «Bayerische Verfassungsmedaille in Silber» της Βαυαρικής Βουλής τιμήθηκε χθες, 1η Δεκεμβρίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ.Απόστολος Μαλαμούσης, στο πλαίσιο παρασημοφόρησης 35 προσωπικοτήτων του γερμανικού κρατιδίου. «Με την αξιοθαύμαστη προσφορά σας σταθεροποιήσατε την ενότητα των ανθρώπων στη Βαυαρία. Δραστηριοποιηθήκατε ενεργά για τις αξίες του Συντάγματός μας και αποδείξατε, ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες να δώσετε ζωή στο Σύνταγμα», τόνισε-μεταξύ άλλων- η Πρόεδρος της Βαυαρικής Βουλής Μπάρμπαρα Σταμ προσφωνώντας τους τιμώμενος. Η βράβευση του πατέρα Μαλαμούση από τη Βουλή της Βαυαρίας ήρθε να προστεθεί στην μεγάλη τιμή που του έγινε από την κυβέρνηση της Βαυαρίας στις 11 Ιουλίου, με την απονομή του Μεγαλόσταυρου του Βαυαρικού Κράτους «Bayerischer Verdienstorden». Ο πατέρας Μαλαμούσης είναι ο πρώτος κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Βαυαρία που τιμήθηκε με αυτές τις ανώτατες διακρίσεις.
Sofia Times Magazine

Related Posts with Thumbnails