Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΤΕΡΙΚΟΥ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΟΥ" ΙΕΡΕΑ

Αγαπητέ κ. Ανδριόπουλε,
Διαβάζοντας καιρό τώρα στο διαδίκτυο "αντι-οικουμενιστικά" κείμενα πατρός τινός Αγγέλου, σας προωθώ τις παρακάτω σκέψεις μου, γιατί είμαι και αναγνώστης σας και συνοδίτης σας.
Στις μέρες μας δυσκολευόμαστε να βρούμε σωστό Ιερέα. Κυρίως ιερέα που μπορεί να μας καθοδηγήσει πνευματικά και κυρίως Πατερικά. Αλήθεια έχουμε αναρωτηθεί ποια θα ήταν τα καλύτερα και πιο πατερικά κριτήρια αναζήτησης τέτοιων κληρικών; 
Το καλύτερο θα ήταν ο κληρικός να είναι μικρός σε ηλικία και κυρίως, να μην έχει πολλά χρόνια ιερέας. Έπειτα, στο λίγο αυτό χρονικό διάστημα, θα πρέπει να έχει αλλάξει τουλάχιστον τρεις Ιερούς Ναούς στους οποίους έχει υπηρετήσει (π.χ. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς, Αγ. Ιωάννου Χατζηκυριακείου Ιδρύματος, Αγ. Παρασκευής Καλλιπόλεως…) 
Επίσης, καλό θα ήταν ο κληρικός, να έχει αναγκαστεί να αποχωρήσει από τους Ιερούς Ναούς που υπηρετούσε για κάποιο σοβαρό λόγο π.χ. επειδή συγκρούστηκε εν ώρα ακολουθίας στο Ιερό Βήμα (σε σημείο πιασίματος στα χέρια), με τον συνεφημέριο του. Κατά προτίμηση, ο συνεφημέριος να είναι και ο συνεργάτης του σε ειδικό γραφείο της Μητροπόλεως και ακόμη καλύτερα και κατά κάποιο τρόπο πνευματικός καθοδηγητής του. 
Τέλος, πολύ σημαντικό είναι, στην ενορία που θα καταφέρει να στεριώσει, αν καταφέρει, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να πραγματοποιήσει τουλάχιστον τα εξής: 
α) Το κήρυγμα του να αναφέρεται μόνο στον τάχα και Οικουμενισμό (συμφωνώ απολύτως μαζί σας ότι ο "Οικουμενισμός" είναι εφεύρημα νοσηράς φαντασίας). Να αποδέχεται πως όλοι είναι οικουμενιστές πλην του εαυτού του. Επίσης να είναι σύγχρονο και να ασχολείται με νεανικά ζητήματα, π.χ. με το διαδίκτυο. Προσοχή όμως. Πρέπει να κάνει σαφές το ότι όποιος ασχολείται με το διαδίκτυο είναι δαιμονισμένος. Οι δε απαντήσεις του, να αναφέρονται κυρίως στους νέους και να τους βοηθά να φύγουν από την Εκκλησία. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, επειδή οι ναοί πλημμυρίζουν από νέους, να μην αισθάνονται μειονεκτικά έναντι των μεγαλυτέρων. Γι' αυτό καλύτερα να μην έρχονται καθόλου. 
β) Στους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής πρέπει οπωσδήποτε να βρίζει τις γυναίκες. Να τις θεωρεί δαιμονισμένες. Να μην τους επιτρέπει να εισέρχονται στην Εκκλησία χωρίς μαντήλα. Εννοείται πως οι πιο δαιμονισμένες είναι αυτές που έρχονται με παντελόνι. Ντροπή και Αίσχος…. 
γ) Στο ψαλτήρι δεν πρέπει να επιτρέπει στις γυναίκες να ανεβαίνουν για να βοηθήσουν στις ακολουθίες (πράγμα που συμβαίνει σε καθημερινή βάση σε πολλές ενορίες της πρωτευούσης). Το απαγορεύει ο Παύλος. Επιτρέπονται μόνο 6.30 με 7.30 τις καθημερινές, όταν δεν έχει έρθει ακόμα ο Ψάλτης. 
δ) Τέλος, θα πρέπει να διεκδικεί να μπαίνει πιο μπροστά στην τάξη των Ιερέων. Ασχέτως αν έχει χειροτονηθεί μόλις δύο χρόνια, πρέπει να μπαίνει πιο μπροστά από τους παλαιότερους. Και ας έχουν το ίδιο οφφίκιο. Γιατί ας μην ξεχνάμε. Αυτός είναι… Οι άλλοι δεν…
Η ενορία αναστενάζει αλλά ο "αντι-οικουμενιστικός" αγών καλά κρατεί! 
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
Α.Κ.Κ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξεχασατε επισης:
να αναγιγνωσκει το αγιον πηδαλιον καθημερινως και δη εν νυκτι ωστε να κατακεραυνωνει τους παρα τας πατερικας νουθεσιας ερωτοτροπουντας,
να αναθεματιζει τους νικολαιτας και δη τον αρχηγον τους (αρχι)νικολαιτην Γιανναραν καθ ημεραν,
να αναθεματιζει(δις καθ ημεραν) τους παποφρονας αρχιαιρετικους ως ο πατριαρχης μετα της λοιπης κουστωδιας(περγαμου, συρου, μεσσηνιας , δημητριαδος κλπ),
να αποστειλει καθε εβδομαδαν αντιαιρετικας επιστολας στον (επονομαζομενον πλεον ως "καραφλος" εις τα λοιπα εκκλησιαστικα σιτε (οπως πχ ρομφαιαν)) αντιπροσωπον του αιρεσιαρχου αντικανονικου και εκπεσοντος ψευδοπαπα Ρωμης εν Ελλαδι -εντιμοτατον και ουχι σεβασμιοτατον "αρχιεπισκοπον" της λεγομενης παπικης παρασυναγωγης,
και τελος να οργανωνει συσιτιαν και συγκομιδην τροφης δια την πλεον πανθομολογουμενην ελευσιν του αντιχριστου , ητις προετιμαζεται επαρκως απο τον διεθνην σιωνισμον και τους φρικωδης εκπροσωπους του (ως ο Μαικλ Νταγλας,Γεχουντι Μενουχιμ, αμοσ Οζ κλπ)και το γνωστον οργανον τους ητοι την λεσχη Bilderberg και το Βατικανον.

Ανώνυμος είπε...

OΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ!
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ!ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ,ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ?
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ, ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!
ΑΜΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΙΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ? ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ ΣΕΝΕΧΕΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Εχω την υποψία ότι, αυτό που ενοχλεί περισσότερο τον κ. Α.Κ.Κ. είναι η αντιοικουμενιστική στάση του κατηγορουμένου.
Ας σκεφτή ότι ζει σε Δημοκρατία, και ας ανεχτή την διαφορετική άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Πότε θα οργανώσουμε ορθόδοξο τζιχάντ εναντίον όλων των οικουμενιστών;

Ανώνυμος είπε...

Ο Α.Α.Κ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΑΓΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ Π.ΖΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!! ΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ. ΟΧΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΟ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

7,16
Το γοργόν και χάριν έχει !

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ,ΟΙ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΕΣ ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΝΤΕΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ,ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ,ΚΑΙΤΟΙ ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑΝ ΜΟΝΗΝ Γ.Ο.Χ (ΠΧ ΦΥΛΗΣ,ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ...,) ΚΑΙ ΕΝΥΜΦΕΥΘΕΙ,ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΓΑΡ ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ.
ΚΥΡΙΕ ΜΗ ΜΕ ΕΛΕΑΣ !!!(ΕΙΠΕΝ ΓΕΡΩΝ)
Ι.ΑΛΑΤΖ.

Ανώνυμος είπε...

Για το παντελόνι έχει ενδιαφέρον να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι εφευρέθηκε από τους Σκύθες ως ένδυμα και των γυναικών και των ανδρών. Οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες το καθιέρωσαν αυθαίρετα ως αποκλειστικά ανδρικό ρούχο.

Related Posts with Thumbnails