Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΣ...


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, λόγιος ιεράρχης, συγγραφεύς πολλών σημαντικών βιβλίων, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, δόκιμος κήρυκας του θείου λόγου και ζηλωτής πυρίπνους, στο κήρυγμά του προς τους πιστούς της επαρχίας του (θα αναγνωσθεί επ' εκκλησίαις την προσεχή Κυριακή 15 Δεκεμβρίου), αποδεικνύει με αδιαμφισβήτητο τρόπο πόσο φρικτοί αιρετικοί είναι οι παπικοί. Και για να το αισθητοποιήσει στο ποίμνιό του, τούς παραλληλίζει με τους Χιλιαστές προτρέποντάς τους πατρικά:
Θά θυμᾶστε, ἀγαπητοί μου, ὅτι στά χωριά σας πού ἔρχομαι σᾶς λέγω γιά τούς Χιλιαστές, τούς ψευδομάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ, ὅταν σᾶς ἐπισκέπτονται γιά νά σᾶς παραπλανήσουν, νά τούς λέτε πρῶτα ὅτι ἐμεῖς ἔχουμε γιά Θεό τήν Ἁγία Τριάδα, τόν Πατέρα, τόν Υἱό καί τό Ἅγιον Πνεῦμα. Νά τούς λέτε ἔπειτα ὅτι ἐμεῖς προσκυνᾶμε τήν Παναγιά καί ὅτι ἐμεῖς κάνουμε τόν Σταυρό μας. Μάλιστα σᾶς λέγω νά παίρνετε καί μιά εἰκόνα τῆς Παναγιᾶς καί νά λέτε στόν Χιλιαστή: «Προσκύνα ἐδῶ! Κάνε τόν Σταυρό σου»! Καί θά θυμᾶστε πού σᾶς λέγω ἔπειτα, ἄν αὐτός δέν προσκυνάει τήν εἰκόνα τῆς Παναγιᾶς καί ἄν δέν κάνει τόν Σταυρό του, νά παίρνετε τήν μπαστούνα πίσω ἀπό τήν πόρτα καί νά τόν κυνηγᾶτε, νά τόν «λακᾶτε» ἀπό τό χωριό σας. Νά μήν τόν χτυπήσετε ὅμως μέ τήν μπαστούνα, ἀλλά μόνο νά τόν φοβήσετε γιά νά φύγει. 
Το παραπάνω απόσπασμα είναι εξόχως αποκαλυπτικό των ...θεοειδών προθέσεων και συμβουλών του Σεβασμιωτάτου. Ένα του λείπει, ταπεινώς φρονούμε. Σε επόμενο Κυριακάτικο εγκύκλιο κήρυγμά του να προτρέψει τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του προφήτου Ηλία: να σφάζουν τους αιρετικούς, όπως και εκείνος ο μακάριος κατέσφαξε τους ιερείς της αισχύνης. Νομίζω πως ειδικά οι άνθρωποι της υπαίθρου – και δη της επαρχίας του που ασχολείται με την κτηνοτροφία - διαθέτουν τα κατάλληλα χασαπομάχαιρα, ώστε να φέρουν το ποθούμενο αποτέλεσμα και να λάβουν τον μισθό εν τοις ουρανοίς. Γιατί ο απλός εκφοβισμός με την μπαστούνα που προτρέπει ο Σεβασμιώτατος να ακολουθήσουν ως τακτική οι πιστοί του, δεν έχει μεγάλο μισθό εν τοις ουρανοίς. Τουλάχιστον να κάνουν το ...καλό οι άνθρωποι και να λάβουν τον της δόξης στέφανον ακέραιο από τον Κύριο, που θα ευλογεί την εξολόθρευση των αιρετικών που μας μαγαρίζουν. Αμήν. 
Π.Α.Α.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω Ορθόδοξο Τζιχάντ εναντίον όλων των αιρετικών, των ομοφυλόφιλων, καπιταλιστών, σιωνιστών, γυναικών κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να τον θεωρεί κάποιος τον Άγιο Γόρτυνος, είναι προτιμότερο η μπαστούνα και η γλίτσα, παρά τα όμορφα λόγια που οδηγούν στην πλάνη.
Όχι θα έπρεπε να έχουμε τον κάθε αιρετικό να απαγγέλει το σύμβολο της Πίστεως μέσα στο κέντρο της ορθοδοξίας.
Μη ξεχνας ότι τον κάθε ένα από μας τον μεγάλωσε η μάνα και η γιαγιά με γραφικές μεν, αλλά ορθόδοξες παραδόσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα πού είναι Πανεπιστημιακός... Δεν γνωρίζει ότι η "Απολογητική της θρησκείας" είναι ξεπερασμένη, και νεκρή επίσης, πρό πολλού;;; πρίν καν ο ίδιος καταλάβει Πανεπιστημιακή έδρα....

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα είναι όταν μερικοί ζητούν την πολεμική των αιρετικών σε πανεπιστημιακό επίπεδο μονάχα. αυτά είναι φαντασίες. καλά τα είπε εν μέρει ο δεσπότης. μην τα τραβάτε όλα με τις κουλτουροθεολογίες. ερμηνεύστε σωστά και όχι προκτειλημμένα τα λόγια του. δεν νομίζω πουθενά να είπε βαράτε τους αιρετικούς. το διευκρίνισε κιόλας νομίζω. τα λοιπά είναι απλώς κακοπροαίρετα σχόλια, αγνώστου προέλευσης και στόχευσης

Ανώνυμος είπε...

Την εποχή της μάνας μας και της γιαγιάς μας μπορεί να πέρναγε η "ποιμαντική της μπαστούνας',σήμερα προκαλεί στην καλύτερη περίπτωση γέλιο.Με τέτοια μυαλά σαν του Γόρτυνος,σε 20-30 χρόνια που θα έχουν φύγει οι άνθρωποι εκείνων των γενεών,στις Εκκλησίες θα πατάνε μόνο οι ιερείς με τους ψάλτες..

Χ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Προς Χ.Κ.: από πότε έγινες μελλοντολόγος;

Ανώνυμος είπε...

κ. Ανδριόπουλε,

Οι κάτοικοι της Αρκαδίας, είναι χωρικοί, απλοί άνθρωποι. Λένε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη όπως μας προτρέπουν Αριστοφάνης και Ρίτσος. Δε συχνάζουν σε αριστοκρατικές οικίες, δε μελετούν τον Καβάφη του Πατριάρχη κλπ.
Μ' ένα λόγο θυμίζουν είτε τους αγωνιστές του '21 (Μακρυγιάννη, Καραϊσκάκη κ.α. με το γνωστό αθυρόστομο λόγο ) είτε τον μακαριστό αντάρτη αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ που είχε πει σε συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία - νομίζω στο πρώτο τεύχος του "Ε" - ότι αυτός "δεν λέει "καλέ, καλέ" αλλά θυμάται τα χωράφια και τα πρόβατα του χωριού του". Θυμίζουν επίσης τον "δραγουμάνο λαό" του μακαριστού Γκάτσου. Εσείς πάλι, (από τα γραφόμενά σας και μόνο, δε έχω τη χαρά να σας γνωρίζω), εκπροσωπείτε κάτι το διαφορετικό. "Είναι κι αυτή μια στάσις. Νιώθεται."
Μην τους παρεξηγείτε λοιπόν... Δείξτε κατανόηση από την καθέδρα σας... Καταλαβαίνουν μόνο το λόγο του Ιερεμία, άντε και του Πειραιώς Σεραφείμ. Πουν καταλάβουν το ιδίωμα των αιθουσών του ξενοδοχείου Grande Bretagne...

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Τέλειο το σχόλιο 4:08.

Να προσθέσω μόνον ότι δεν κατανοούν ούτε το ιδίωμα του De Capo το οποίο αποτελεί προπύργιο και καθέδρα του Θεοφιλέστατου Κολωνακίου κ. Ανδριόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα των δύο παραπάνω σχολίων: Δεσποτάδες της "μπαστούνας" (και όχι μόνο) εξακολουθούν να έχουν πέραση στην Ελλάδα, επειδή απευθύνονται σε αμόρφωτους ανθρώπους. Εν ολίγοις: Πες μου το ποίμνιό σου, να σου πω ποιος είσαι..

Ανώνυμος είπε...

5¨35 τους αμορφωτους που ο Κοραης αποκαλουσε τουρκιζοντες(και τον βριζουνε κι αυτον)

Ανώνυμος είπε...

Δείξτε κατανόηση, καλοί μου άνθρωποι !
Δεν είμαστε όλοι Λογιώτατοι !

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάτε ότι ο κ.Φούντας είχε
διώξει με την πατερίτσα του,όσους
ΔΕΝ ήθελαν να ορκιστούν με θρησκευ
τικό όρκο,ως δημοτικοί άρχοντες!!
Είχε γίνει τότε αρκετός ντόρος!
Αάλλωστε και πρόσφατα αντάλλαξε επίστολές με τον καθολικό μητρο-
πολίτη παντός Αιγαίου!Απορώ ΠΟΙΟΙ
και με ποιά κριτήρια τον έκαναν πα
νεπιστιμιακό δάσκαλο,αλλά κι ο Χρι
στόδουλος τον έκανε δεσπότη σε με
γάλη ηλικία!Όσο για το ποίμνιό του
ΔΕΝ νομίζω να τον λαμβάνει και
πολύ υπόψη του!Ο κόσμος έχει άλλες
έννοιες τώρα!Επίσης τον απλό λαό
ΔΕΝ μπορούν οι οποιοιδήποτε να τον
παραπλανήσουν!Θυμάμαι ένα μπάρμπα,
που είχα της Γ΄δημοτικού,όταν φάνη
καν αιρετικοί στο σπίτι τους είπε:
Μην πεινάτε μη διψάτε να σας δώσω
ό,τι έχω!Όσο γιαυτά που μου λέτε
δεν τα ξέρω εγώ έχω την εκκλησία
μου-την έδειξε,γιατί ήταν κοντά-
και εκεί πάω και προσκυνάω!Ούτε αλ
λάζω ό,τι έμαθα από τον πατέρα μου!Άστε στο καλό!!Αυτά για όλους τους ιεράρχες,όσοι έχουν υπαίθριο ποίμνιο!Το μόνο,που πρέπει να κά-
νουν είναι να γυρίζουν και να το ενισχύουν!!

Ανώνυμος είπε...

Μία μικρή διόρθωση για τον κ. Τελεβάντο.
Η καθέδρα του θεοφιλεστάτου λέγεται DA Capo όχι DE Capo.

Related Posts with Thumbnails