Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ "ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ" ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΥΣ "ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ"


Στη φωτογραφία που παραθέτουμε εδώ, ο υπεύθυνος του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος, συνομιλεί με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, στο πλαίσιο της ΚΕ' Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ι. Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, που συνήλθε στον Βόλο πριν ένα μήνα (4-6.11.2013). 
Ο Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος ως “πρόμαχος της Ορθοδοξίας”, προφανώς νουθετούσε τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να προσέχει τις επαφές του με τους αιρετικούς Καθολικούς, γιατί κινδυνεύει να χάσει την ψυχή του. Όμως, φαίνεται ότι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος δεν άκουσε τον “πρόμαχο” και συμμετείχε, λίγες μέρες αργότερα (9 Νοεμβρίου) σε Hμερίδα, που οργάνωσε η ιεραρχία της «Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος» στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων με θέμα: «Β΄ Οικουμενική Σύνοδος Βατικανού, 50 χρόνια Πίστης και Ελπίδας». 
Έτσι, ο Δημητριάδος έπεσε στην πλάνη, “ουκ ηβουλήθη συνιέναι” - ενώ ο Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος του είχε επιστήσει την προσοχή – και ...αναγκάστηκε ο “πρόμαχος” Παύλος, να στηλιτεύσει τη συμμετοχή Δημητριάδος στην “Παπική Ημερίδα”, με ειδικό κείμενο (10-12-2013), το οποίο τελειώνει ως εξής: 
“...εκφράζουμε και πάλι την λύπη μας και την απογοήτευσή μας τόσο για την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου στην εν λόγω Ημερίδα, όσον επίσης και για τις κακόδοξες και αιρετικές θέσεις και απόψεις τις οποίες διετύπωσε με την εισήγησή του”. 
Κακόδοξος, λοιπόν, και αιρετικός ο Δημητριάδος για τον Αρχιμ. Παύλο Δημητρακόπουλο και το Γραφείο Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς. Κρίκος κι αυτός, στην αλυσίδα των μεγάλων “αιρετικών” της εποχής μας, που έχει στηλιτεύσει με κείμενα – σεντόνια το Γραφείο Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς: Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, Καθηγητής Γρηγόριος Λαρεντζάκης, Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ., Δημητριάδος Ιγνάτιος κ.ο.κ. 
Πάντως, το Γραφείο Αιρέσεων “εν Πειραιεί” σημειώνει μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Μας φανερώνει, κυρίως και κατ' εξοχήν, τους “Ορθοδόξους αιρετικούς”, Πατριάρχες, Μητροπολίτες, καθηγητές, κι έτσι προσέχουμε κι εμείς να μην πέσουμε στην αίρεσή τους. 
Ελπίζουμε στην επόμενη Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για τις Αιρέσεις, το Γραφείο Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς να φέρει προς “καταδίκην”, οριστικήν και αμετάκλητον, όλους τους παραπάνω “αιρεσιάρχας”, σώζοντας έτσι την Ορθοδοξία, ως αποκλειστικός εργολάβος αυτής. Αμήν.
Π.Α.Α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα να μήν υπάρχει το "γραφείο" αυτό την εποχή των Οικουμενικών Συνόδων.... δεν θα είχε χρειαστεί να συγκληθούν υπό της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας!

Ανώνυμος είπε...

http://www.topontiki.gr/article/62968/Oi-euxes-tou-Peiraios-sto-P

Related Posts with Thumbnails