Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...


Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), την ''Τεχνόπολις'' του Δήμου Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, την ΕΑΤΑ (Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών) την ΕΜΣΕ (Ένωση Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας) και τον Εμπορικό Σύλλογο Πατησίων «Αλυσίδα», στo πλαίσιo του ετήσιου προγράμματος ''Κήποι της Αθήνας'' πραγματοποιεί μουσική εκδήλωση την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Άλσος Παγκρατίου. 
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η τραγουδοποιός και μουσικοπαιδαγωγός Τατιάνα Ζωγράφου θα παρουσιάσει τον Μεγάλο Ερωτικό (1972) του Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994). Ο Ανδρέας Καρακότας, τραγουδιστής που ο ίδιος ο Χατζιδάκις επέλεξε για να ηχογραφήσει τον τελευταίο του δίσκο, «Τα τραγούδια της αμαρτίας», η Δάφνη Πανουργιά και η Τατιάνα Ζωγράφου θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια του σπουδαιότερου, ίσως, κύκλου τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι.


Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τραγούδια της Τ. Ζωγράφου από το δίσκο «Μ’ έναν τρόπο μυστικό» (με ζωγραφιές του Χρήστου Κεχαγιόγλου από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), τραγούδια για τον έρωτα πάνω σε στίχους σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων ποιητών (Γιώργου Χρονά, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, κ.ά.) σε ενορχήστρωση του Κώστα Βόμβολου. Επίσης θα ακουστούν μια σειρά αγαπημένων τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι. 
Τραγουδούν: Δάφνη Πανουργιά, Ανδρέας Καρακότας, Τατιάνα Ζωγράφου. Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Τάσος Μισυρλής (τσέλο). Στο πιάνο ο Θόδωρος Κοτεπάνος.  
Συμπράττει η Μικτή Χορωδία του ΟΤΕ, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη.
Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα στο Άλσος Παγκρατίου για μια ξεχωριστή συναυλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails