Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ "ΑΛΗΘΩΣ" ΤΟΥ ΜΠΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

Το Κέντρο Λόγου Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», στη Ζάκυνθο εισήλθε, αισίως, στον τρίτο χρόνο δραστηριοτήτων του. Κατέστη πλέον θεσμός για την τοπική κοινωνία, αλλά και μια σοβαρή πολιτισμική παρέμβαση που μπορεί να παρακολουθεί ο καθείς από το διαδίκτυο. Ο εμπνευστής και υπεύθυνος του "ΑΛΗΘΩΣ", ποιητής και κράτιστος ιστολόγος π. Παναγιώτης Καποδίστριας συνεχίζει πραγματικά ...ακάθεκτος! 
Έτσι, το "ΑΛΗΘΩΣ" θεωρώντας επιβεβλημένη την ενασχόληση με σημαντικές μορφές της Ζακύνθου, οι οποίες υπηρέτησαν και στήριξαν την τοπική κουλτούρα, αφιερώνει την 2η εκδήλωση του γ΄ κύκλου των δραστηριοτήτων του στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΓΙΟ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 6.45 ακριβώς, στο πλάτωμα του ναού της Φανερωμένης Μπανάτου και θα περιλαμβάνει: 
α) Ομιλία της φιλολόγου και ερευνήτριας ΜΑΡΙΑΣ ΡΟΥΚΑΝΑ - ΑΜΠΕΛΑ, με θέμα: «Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΓΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ». 
β) Απαγγελία κειμένων του Λάγιου από τον ηθοποιό ΤΑΚΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ. 
γ) Μελοποιημένα από τον Λάγιο ποιήματα Ζακυνθίων Δημιουργών ή λαϊκά άσματα, που επεξεργάσθηκε ο ίδιος, αποδίδει η Χορωδία «Το όνειρο του παιδιού», υπό την διεύθυνση του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΔΗΛΑ. 
δ) Παραδοσιακοί Χοροί από το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «ΥΑΚΙΝΘΗ» του ΝΙΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ.
Ευχόμαστε από καρδιάς καλή αρχή σ' αυτόν τον τρίτο κύκλο του "ΑΛΗΘΩΣ" και πάντα επιτυχίες!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημήτρης Λάγιος ήταν συμπαθής και ταλαντούχος.
Δυστυχώς έφυγε πρόωρα, για τα ανθρώπινα κριτήρια. Αν ζούσε μερικά χρόνια ακόμη, θα είχε δώσει σπουδαία έργα, διότι πέραν από την Ζακυνθινή μελοποιία, είχε δημιουργήσει και πρωτότυπο έργο, το οποίο δυστυχώς τείνει να λησμονηθεί.

Related Posts with Thumbnails